Különleges Bajnokok Ligája egyetemi kispályás csapatoknak

2013. július. 17., 17:45   |    

Különleges Bajnokok Ligája egyetemi kispályás csapatoknak

Szerdán kezdődik a Campus Fesztivál, az országos egyetemi kispályás labdarúgó-bajnokság.

Idén a Debreceni Egyetem ad otthont a Magyar Labdarúgó-szövetség és a Magyar Telekom támogatásával megrendezésre kerülő V. országos egyetemi kispályás labdarúgó-bajnokságnak. A kétnapos eseményen 28 felsőoktatási intézmény csapata méri össze tudását, külön öröm a rendezők számára, hogy a rendezvény története során először résztvesznek határon túli egyetemek is.

„Az idei torna kicsit más lesz, mint a korábbiak, hiszen rendhagyó módon fesztivál lesz a fesztiválban. Szintén ma kezdődik a négynapos Campus Fesztivál és ennek keretein belül kerül megrendezésre ez a torna. A csoportmérkőzések szerdán lesznek, míg a kieséses szakasz és a döntő csütörtökön. Az eredményhirdetést a Vidámparkban tartjuk”– mondta Őze Tibor, az MLSZ grassroots menedzsere, a focifesztivál szervezője.

A Magyar Labdarúgó-szövetség immár ötödik esztendeje támogatja azokat a felsőoktatási intézményeket, amelyekben rendszeres kispályás bajnokságokat rendeznek. Idén a Debreceni Egyetemmel közösen szervez tornát az egyetemi házibajnokságok legjobbjai számára. Az együttműködés célja, hogy a leendő értelmiség számára is futballozási lehetőséget nyújtson, egy „egyetemi bajnokok ligája” keretében.

„Az öt év alatt mindegyik fesztiválon részt vettem, újra és újra meggyőződhettem arról, hogy az egyetemisták és a főiskolások sportolása mennyire fontos. Ezért is örvendetes, hogy milyen sok résztvevője van a fesztiválnak, nem szólva arról, hogy az itt játszó csapatok – s nyilván nem csak az itt játszók, hanem sok még azok közül, amelyeket megelőztek a házi bajnokságban – egész évben rendszeresen futballoznak. Remélem, ugyanúgy ahogy az előző években is, sportszerű, magas színvonalú mérkőzéseket láthat a közönség”– tette hozzá Őze Tibor.

A torna keretén belül, szerdán tartják meg a grassroots-szervező önkéntes tanfolyam debreceni oklevélátadó ünnepségét is. A jelentkezők ezen a tanfolyamon alapfokú labdarúgó-szakmai, egészségügyi és szervezői ismereteket sajátítanak el.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS