Kupabravúrra készül a Fehérvár

2006. augusztus. 24., 11:35   |    

Kupabravúrra készül a Fehérvár

Csütörtökön 19.30-kor a Fehérvár FC Zürichben lép pályára a Grasshoppers ellen. A továbbjutó bekerül a csoportkörbe, a mérkőzés tétje tehát nagy.

Dvéri, Koller és Vincze nélkül

Az első találkozón, két hete Székesfehérvárott 1-1-es döntetlent játszottak a csapatok. Pinto góljával a Grasshoppers szerzett vezetést a 70. percben, de Horváth Gábor a 92. minutumban egyenlített. Az esély tehát megmaradt, de a továbbjutáshoz bravúrra lesz szüksége a magyar csapatnak. A piros-kékek a bajnokságban nem remekeltek eddig, az első három fordulóban mindössze egy pontot szereztek. Ráadásul Csertői Aurél nem számíthat a sérült Koller Ákosra, Vincze Zoltánra és Dvéri Zsoltra, a piros-kékek kilátásai tehát nem a legjobbak. A Fehérvár azonban sokszor bizonyította már, hogy jó csapat, és képes nagyszerű eredmények elérésére. Most bravúrra lenne szükség - tizenegy esztendővel ezelőtt a Ferencváros a (Bajnokok Ligája-mérkőzésen) 3-0-ra legyőzte a Grasshopperst Zürichben, s ez a fehérváriak számára is erőt adhat. A piros-kékek tudják, hogy feltétlenül gólt kell szerezniük, de azt is, hogy ha védelmük nem hibázik, akár egyetlen helyzet kihasználása is elég lehet a sikerhez.

Grasshoppers – Fehérvár FC, UEFA-kupa selejtező, visszavágó
Zürich, 19. 30.
Vezeti: Björn Kuipers (Wilco Robbert, Hans Olde Olthof – mindhárom holland)

A várható kezdőcsapatok

Grasshoppers: Coltorti – Sutter, Langkamp, Weligton, Jaggy – Salatic, Roberto Pinto, Seoane, Eduardo – Ristic, Dos Santos

Fehérvár FC: Sebők Zs. – Csizmadia, Kuttor, Horváth G., Mohl – Bozsics, Schwarcz, Farkas B. – Alumona, Sitku, Dajics



A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS