„Kupadöntő-főpróba” Újpesten

2018. május. 11., 16:45   |    

„Kupadöntő-főpróba” Újpesten

Szombaton a 30. fordulót rendezik az OTP Bank Ligában. A Ferencváros a Vasast, a Videoton FC a Haladást fogadja. A Szusza Ferenc Stadionban a május 23-i kupadöntő két résztvevője találkozik: az Újpest és a Puskás Akadémia. Az M4 Sport a DVSC -DVTK és a Ferencváros-Vasas mérkőzést közvetíti élőben, a Kossuth Rádió 18.06-tól 19.00-ig élő körkapcsolásos közvetítést sugároz a 17.00 órás meccsek második félidejéről.

 

VIDEOTON FC–SWIETELESKY HALADÁS
(Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)
A Videoton FC a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szerzett, a Ferencváros ellen megszakadt hazai győzelmi sorozata, s 2015 nyara óta először nem szerzett pályaválasztóként gólt a bajnokságban. Ráadásul két mérkőzésre elveszítette Danko Lazovicsot. Ugyanakkor nyilvánvalóan győzelmi kényszerben van. Érdemes kiemelni a védelme teljesítményét: szeptember 23. óta mindössze két gólt kapott pályaválasztóként az OTP Bank Ligában, a legutóbbi négyen pedig egyet sem. A Haladás megnyugtató helyen áll, de biztos, hogy még nincsen biztonságban. A legutóbbi idegenbeli mérkőzését elveszítette a Groupama Arénában, de előtte kettőt megnyert. Érdekes, hogy idegenben tavaly április 21. óta csak egyszer, októberben játszott döntetlent.

DEBRECENI VSC–DIÓSGYŐRI VTK
(Debrecen, Nagyerdei Stadion, 17.00)
A DVSC kedden kiesett a Magyar Kupa elődöntőjében, de 2-0-ra megverte a Puskás Akadémiát. Tétmérkőzésen ez volt mindössze a második hazai győzelme 2018-ban. az OTP Bank Ligában még nincsen idén győzelme pályaválasztóként. December három óta öt hazai mérkőzésen egyetlen pontot szerzett, ezt ellenben a listavezető Ferencváros ellen. A Diósgyőr a kieső helyen álló Vasassal azonos pontszámmal tizedik, április 4. óta mind a hat tétmérkőzését, ebből öt bajnoki mérkőzését elveszítette. Nem segített az edzőváltás sem, Fernando az eddigi két meccsén nem szerzett pontot. Decemberben a DVTK pályaválasztóként megverte a Lokit, de előtt sorozatban nyolc bajnoki találkozójukat a DVSC nyerte. A Debrecen a legutóbbi 12 (!) hazai tétmeccsét kivétel nélkül megnyerte a borsodi riválissal szemben. 2008 novembere óta nyeretlen, sőt pont nélküli a DVTK a DVSC vendégeként.

ÚJPEST FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 17.00)
A két csapat egymás ellen vívja a Magyar Kupa döntőjét majd, ebből a szempontból is érdekes a találkozójuk. Az eddigi egymás elleni tétmérkőzéseiken, egyetlen kivétellel, még soha nem tudott egyik sem nyerni legalább kétgólos különbséggel. A lila-fehérek harcolnak a bajnokságban a harmadik helyért, a legutóbbi négy fordulóban veretlenek maradtak, kétszer nyertek, kétszer döntetlent játszottak. A legutóbbi nyolc tétmérkőzésükből csak a Videoton ellenit veszítették el. Otthon szeptember 9. óta csak a Mezőkövesdtől kaptak ki – de az említett szeptemberi vereséget a Puskás Akadémia mérte rájuk. Pintér Attila csapata áprilisban nagyszerű formában játszott, de májusban eddig kettőből kétszer veszített. AZ OTP Bank Ligában hat pont az előnye a kiesőhelyen álló Vasassal szemben.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ FC
(Mezőkövesd, Városi Stadion, 17.00)
A diósgyőri bravúrgyőzelemmel a Mezőkövesd előrelépett a kilencedik helyre, de mindössze két pont az előnye a Balmazújvárossal, egy pedig a Vasassal és a Diósgyőrrel szemben. Hazai pályán július 22. óta mindössze egyszer, a Haladás ellen nyert. A legutóbbi három hazai bajnokiján egy pontot szerzett, s nyolcat elveszített. A Balmazújváros a legutóbbi négy fordulóban csak egyszer nyert, de az utolsó helyen áll, a döntetlenek nem fizetnek igazán jól. Az őszi idényben elsősorban idegenbeli mérlege volt jó, az utóbbi hetekben otthon veretlen. Vendégként a legutóbbi öt meccsén csak egy pontot szerzett az OTP Bank Ligában, 450 perc alatt csupán egy gólt szerzett.

PAKSI FC–BUDAPEST HONVÉD
(Paks, 17.00)
Csertői Aurél alakulata az utóbbi hetek legjobb formában lévő csapata az OTP Bank Ligában, a legutóbbi három mérkőzésén hét pontot is szerzett. Legutóbb pályaválasztóként elvette a Videoton tavaszi veretlenségét. A Bp. Honvéd a paksiak riválisa, nem csupán ezen a mérkőzésen, de a harmadik helyért vívott, négycsapatos küzdelemben is. Mindössze két pont választja el a harmadikat a hatodiktól. A kispestiek vendégként veretlenek maradtak a legutóbbi három bajnokijukon, de az április végi, mezőkövesdi siker előtt legutóbb október 28-án, Balmazújvárosban nyertek.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–VASAS FC
(Ferencváros, Groupama Aréna, 19.30)
A zöld-fehérek az április 21-i hazai bajnokijukat, a Paks ellen, elrontották, éppen csak döntetlenre mentették. De előtte tíz hazai bajnokit megnyertek, s azóta is győztek már a Haladás ellen. A Groupama Arénában a Vasas ellen a 2016–2017-es szezonban (legalábbis a bajnoki mérkőzéseken, mert a kupadöntőt megnyerték) vereséget szenvedtek, ráadásul kétszer is. Múlt szeptemberben aztán simán, 5-2-re nyertek. A piros-kékek az utolsó előtti helyre csúsztak vissza, kieső helyen állnak. Vendégként legutóbb Debrecenben, a 3-2-es győzelemmel megtörték rossz sorozatukat, az előző idegenbeli meccsükön egy pontot szereztek, szeptember 30. óta nyeretlenek voltak.

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS