Kupagyőztes az FC Fehérvár

2006. május. 17., 21:33   |    

Kupagyőztes az FC Fehérvár

Ha nem is telt meg a Ferencváros pályája, mintegy hatezer ember tekintette meg a kupadöntőt a helyszínen.

Nagyszerű hangulatban zajlott le az Üllői úton a 2006-os Magyar Kupa-döntő előmeccse, a Sport TV kupa, amelyen a Törökbálint és a Felsőpakony vett részt. A mérkőzést a Lindab-Törökbálint nyerte 3-1-re Csintalan Csaba, Varga László és Tóth Ákos góljaival, a Felsőpakony találatát Bene Ferenc lőtte.

Vasas helyzetek
Bár az FC Fehérvár csapata kezdte magabiztosabban a mérkőzést, az első helyzetet a Vasas SC alakította, és hagyta ki a 7. percben. Egy bal oldali beadást követően Waltner Róbert csak centiméterekkel maradt le a labdáról az ötös sarkánál. A 10. percben Bárányos Zsolt lövését Sebők Zsolt ütötte a berobbanó Waltner elé, ám a duplázás is elhalt a fehérvári kapusban.

Waltner Róbert betalált
A 25. percben aztán megszerezte a vezetést a budapesti csapat. Dvéri Zsolt adott el egy labdát csapata saját térfelén. Bárányos Zsolt remek labdával találta meg a leálló székesfehérvári védők között kilépő Walter Róbertet, aki a kapu jobb oldalába vágta a labdát (0-1). Bár a gól után Csertői Aurél nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, az első félidő utolsó percéig nem forgott veszélyben egyik kapu sem. Ekkor Mario Bozic szánta el magát lövésre, 23 méterről, s alig a jobb kapufa mellé vágta a labdát.

Átadták a Sport TV-kupát
A mérkőzés szünete sem telt eseménytelenül, hiszen ekkor adta át Horváth Dori Gábor, a Sport TV igazgatója, Nemes Ferenc, az MLSZ alelnöke és Horváth Cs. Attila, az MLSZ Magyar Kupa bizottságának elnöke a Sport TV kupadöntő helyezettjeinek járó díjat. A győztes Törökbálint, illetve az ezüstérmes Felsőpakony csapata - sportszerűen - nagy tapsot kapott mind a Fehérvár, mind a Vasas szurkolóitól.


Gyors egyenlítés a szünet után
Nem kellett sokat várni az FC Fehérvár egyenlítő góljára. Sitku Illés verekedte ki magának a lövőhelyzetet a 46. percben a tizenegyes pont környékén, és a jobb alsó sarokba bombázott (1-1). A gól érezhetően visszahozta a fehérváriak önbizalmát, akik fölpörgették a tempót, és újabb helyzeteket alakítottak ki.

Fordított a Fehérvár
Persze a Vasas sem hagyta magát. Az 50. perc után az FC Fehérvár együttese beszorult a saját kapuja elé, és a budapestiek pedig több helyzetet is kialakítottak Németh Gábor kapuja előtt. Ezzel együtt a Fehérvár szerezte meg a vezetést az 56. percben. Dvéri Zsolt jóvátette első félidei hibáját, hiszen roppant pontosan ívelte a labdát szögletből Schwarcz Zoltán fejére, aki a hosszú oldalról okosan, és pontosan fejelte vissza a labdát a kapu bal oldalába (2-1).

Egyenlített a Vasas
A Vasas újabb rohamokat indított a gól után a gólszerzésért. A legközelebb Bárányos Zsolt jobb oldali beadása után Balog Zsolt járt a gólszerzéshez a 75. percben. A bevetődő védő estében 10 méterről fejelt nagy erővel a kapu fölé. A 84. percben aztán megszületett a fővárosiak második találata is. Bárányos Zsolt jobb oldalról végzett el egy szabadrúgást. A labda az ötösön vetődő Balog Zsolt elé pattant, aki a kapuba kotorta a labdát (2-2).

A Fehérvár a rendes játékidő lejárta előtt két nagy helyzetet alakított. Előbb Vincze Zoltán lövését kaparta ki Németh Gábor a léc alól, majd a Vasas kapusa a szöglet után is hatalmas bravúrt mutatott be. Ezzel a két lehetőséggel zárult a Magyar Kupa-döntő rendes játékideje.

Eredménytelen hosszabbítás
A szünet után sem estek egymásnak az ellenfelek. Igazán komoly helyzetet egyik együttes sem tudott kialakítani a ráadás első szakaszában. Sőt, a második periódusban is csak egy Kapic-lövést láthatott a közönség.

Jobban bírta cérnával a Fehérvár
Ezt követően tizenegyes rúgásokra került a sor. Az első büntetőt az első fehérvári gól szerzője, Sitku Illés lőtte, pontosan a jobb alsó sarokba. A Vasas első büntetőjét Bárányos Zsolt lőtte, gyakorlatilag ugyan oda. Horváth Ferenc becsapta a kapust és higgadtan lőtte be a második fehérvári büntetőt, ám ugyanígy tett Csordás Csaba is. A harmadik kör elején Koller Ákos fölvarrta a labdát a bal fölső sarokba, majd Gyánó Szabolcs is pontosan lőtt. Az első hibát Dajic követte el, aki szinte középre bombázta a labdát, amelyet Németh Gábor hárított. Viszont Sebők Zsolt is hárítani tudta vetődve Janjic bombáját. Az ötödik fehérvári 11-est Csizmadia Csaba magabiztosan vágta a kapu bal oldalába, és Tóth András is bevágta a labdát a léc alá. A folytatásban Kuttor Attila következett, aki a léc alá bikázott, a Vasas részéről pedig Zováth János nem hibázott. Mario Bozic érkezett, és kicentizve igaz, de a jobb alsóba gurított. Mivel Molnár Zoltán elhibázta a Vasas utolsó büntetőjét, a Magyar Kupa-győzelmet az FC Fehérvár szerezte meg.

FC Fehérvár - Vasas SC 2-2 (0-1, 2-2, 2-2)
Büntetőkkel: 6-5

FC Fehérvár:Sebők Zsolt - Csizmadia Csaba, Kuttor Attila, Koller Ákos, Horváth Gábor (Vincze Zoltán, a 75. percben) - Alexander Alumona (Jusuf Dajic, a 79. percben), Dvéri Zsolt (Horváth Ferenc, a 107. percben), Schwarcz Zoltán, Mario Bozic, Lattenstein Norbert - Sitku Illés (sárga lap, a 62. percben).
Vasas SC: Németh Gábor - Balog Zsolt, Tóth András, Ivan Janjic, Molnár Zoltán (sárga lap, a 109. percben) - Németh Norbert (Gyánó Szabolcs, a 61. percben), Pintér Zoltán, Zováth János (sárga lap, a 85. percben, Adem Kapic, a szünetben, sárga lap az 51. percben), Szabó Ottó (Csordás Csaba, a 69. percben) - Bárányos Zsolt - Waltner Róbert (sárga lap, 114. percben).
Vezetőedző: Pintér Attila.






A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS