Kuparangadó a fővárosban és vidéken

2013. november. 27., 12:00   |    

Kuparangadó a fővárosban és vidéken

Szerdán öt mérkőzést rendeznek a Magyar Kupa nyolcaddöntőjéből, köztük a Ferencváros-Újpest és a Videoton FC-DVTK rangadókat.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének slágermeccse a Ferencváros és az Újpest találkozója, a párharc első mérkőzését a Puskás Ferenc Stadionban rendezik szerdán 18 órakor. Az újpestiek számára sikerült jobban a derbi főpróbája, 4-2-re legyőzték a Pápát, míg a Fradi 2-2-es döntetlent vasárnap játszott Pakson.

A két csapat legutóbb 2001-ben találkozott egymással a Magyar Kupában, abban a párharcban egyetlen mérkőzés döntött a továbbjutásról, az Üllői úton rendezett találkozó 1-1-es döntetlennel zárult, tizenegyesekkel az újpestiek jutottak tovább. A két csapat legutóbbi meccse ugyanakkor ferencvárosi sikert hozott, szeptember 22-én a Puskás-stadionban 3-1-re nyertek a zöld-fehérek.

Ricardo Moniz, a Ferencváros holland szakvezetője a szerdai mérkőzés előtt kijelentette: egyetlen eredmény elfogadható a nagy rivális ellen szerdán, a győzelem.

- Nem lehet más célunk, kizárólag a győzelem, amely gyógyír lehetne a csapat elmúlt heteit jellemző instabil szereplésre. A tavalyi szezonban sajnos hamar kiestünk a Magyar Kupából, így most ezen a mutatónkon is szeretnénk javítani. Az Újpest elleni mérkőzések különlegesek, de nálunk mindig a győzelem a cél, illetve ezúttal az, hogy továbbjussunk a sorozatban, és egészen a kupa megnyeréséig meneteljünk. Örömteli hír, hogy visszatérhet a csapatunkba a bajnoki mérkőzésről eltiltott Besic, mellette Böde Dániel is kiváló formában van, és Diallo is képes arra, hogy akár heti három mérkőzésen jól teljesítsen. Ráadásul a kispadon is minőségi játékosaink vannak, így pozitív hangulatban készülünk a derbire – nyilatkozta a fradi.hu-nak Moniz.

DSC_2450|Szeptemberben a Ferencváros otthon tartotta a három pontot az Újpest ellen

A ferencvárosi szakember újpesti kollégája, a csapat élére októberben kinevezett Nebojsa Vignjevics alaposan kielemezte a zöld-fehérek utóbbi meccseit, és a két csapat szeptemberi bajnokiját is.

- Többször is megnéztem a szeptemberi mérkőzést. Akkor a csapat túl sok teret engedett a Ferencváros középpályásaink és támadóinak, ezen mindenképpen javítanunk kell, valamint akkor nem annyira viselkedtek csapatként a játékosok. Ennek ellenére is voltak helyzeteink, szóval ha megoldjuk az akkor elkövetett problémákat, akkor képesek leszünk jó eredményt elérni. Nagyon fontos, hogy betaláljunk idegenben, ha nyerünk, vagy sokgólos mérkőzésen döntetlent játszunk, akkor már előnyösebb helyzetből várhatjuk a visszavágót - mondta a szerb tréner.

A fővárosi derbi mellett négy másik mérkőzést is rendeznek ma a kupa nyolcaddöntőjében, köztük egy vidéki rangadót, a Videoton FC - DVTK meccset. A két együttes éppen a hétvégén játszott egymás ellen bajnoki meccset, a miskolci összecsapáson kétszer vezettek a fehérváriak, de mindkétszer egyenlített a DVTK, így 2-2-es döntetlen lett a végeredmény.

- A kupamérkőzés más, mert itt nem egy, hanem két mérkőzésben kell gondolkodni, azok összesítése alapján dől el a továbbjutás. Az első mérkőzést idegenben játsszuk, ahol az a legfontosabb feladat, hogy gólt szerezzünk. A saját stílusunkban fogunk játszani és szeretnénk megismételni a vasárnapi teljesítményünket. Egy biztos, azért utazunk, hogy egy jó meccset játsszunk - nyilatkozta a hivatalos diósgyőri honlapnak Tomiszlav Szivics.

dvtk|Vasárnap 2-2-es döntetlent játszott egymással a DVTK és a Vidi

A fehérváriak szakvezetője, José Gomes is kiemelte: figyelembe kell venni, hogy a szerdai meccsnek lesz egy visszavágója is. Hozzátette, a legfontosabb, hogy jóval többet birtokolja a labdát együttese, mint a miskolci bajnokin.

Ami a további párosításokat illeti: a Siófok a Lombard Pápa otthonában lép pályára kora délután, a Kaposvár a Győri ETO-t, a Nyíregyháza a Haladást fogadja.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzések:

FGSZ SIÓFOK - LOMBARD PÁPA TERMÁL FC 13.00
VIDEOTON FC - DVTK 17.00
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC - GYŐRI ETO FC 17.00
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC - SZOMBATHELYI HALADÁS 17.00
FERENCVÁROSI TORNA CLUB - ÚJPEST FC 18.00

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS