Kupasiker után a sereghajtó vár a Videotonra

2012. szeptember. 01., 08:50   |    

Kupasiker után a sereghajtó vár a Videotonra

Két mérkőzést játszanak vasárnap az OTP Bank Liga hatodik fordulójában. Pályára lépnek a csütörtökön Európa Liga-mérkőzést vívott csapatok, a Videoton és a DVSC-Teva.

ÚJPEST FC–DVSC-TEVA
(Szeptember 2., vasárnap, 16.30)

A lila-fehérek a legutóbbi hazai meccsükön a Ferencváros legyőzésével javítottak valamelyest szerény mérlegükön, már nem állnak győzelem nélkül. Ez volt az Újpest második hazai bajnokija az idényben, az elsőt elveszítette a Videoton ellen. A bajnoki címvédő debreceniek az első idegenbeli meccsüket elbukták Kaposváron (az volt első bajnoki vereségük 15 hónap után), de utána, ha nem is könnyen, de Adamo Coulibaly mesterhármasával nyerni tudtak Pécsen. A lila-fehérektől a napokban távozott Darko Markovics és Zamostny Balázs, előbbi nem játszott még bajnoki meccset az idényben, utóbbi ellenben szerepelt az első három fordulóban. Az Újpest legutóbb 2010. május 15-én győzte le a Lokit, azóta hat meccsből az első kettő döntetlenre végződött, a következő négyet pedig a DVSC nyerte meg. Kabát Péter a legutóbbi három mérkőzés mindegyikén szerzett gólt, sőt az újpestiek közül csak ő szerzett gólt a legutóbbi három találkozón. Ami a vendégeket illeti, tavasszal egy bajnoki (5-1) és egy MK-mérkőzést (3-1) is nyertek a Megyeri úton. A nyolc szerzett gólból négy Bódi Ádám, kettő-kettő pedig Adamo Coulibaly és Szakály Péter nevéhez fűződött. A debreceniek pénteken érkeztek haza Belgiumból, s vasárnap már bajnokit játszanak. A dvsc.hu információja szerint a súlyos sérülés után lábadozó Nenad Novakovicsra, Farkas Balázsra, Máté Péterre és Roguy Meyére nem számíthat a szakmai stáb, és Selim Bouadla sincs még teljesen rendben.


FGSZ SIÓFOK–VIDEOTON FC
(Szeptember 2., vasárnap, 18.30)

Az Európa Liga főtáblájára jutott Videoton a sereghajtó Siófok otthonában lép pályára. A hazaiak az első öt fordulóban mindössze négy gólt szereztek, egy ponttal állnak. Mindhárom hazai mérkőzésüket elveszítették, sorrendben a Honvéd, a Haladás és a Győri ETO ellen. A Balaton-parti gárda erősített az átigazolási időszak utolsó napjaiban, megszerezte Fülöp Noelt a Ferencvárostól és Zamostny Balázst az Újpesttől, valamint az Angliából hazatért Kurucz Péter kapust. A székesfehérváriak eddig mindössze egy mérkőzést játszottak a bajnoki idényben idegenben, de azt megnyerték Újpesten, Torghelle Sándor góljával. Játékosuk, Haraszti Zsolt, az előző idényben a Siófokot erősítette. A számok azt mutatják, bármilyen nagy is a különbség a két keret játékereje között, a Vidi nem számíthat könnyű kirándulásra. A fehérváriak legutóbb 1997-ben (!) tudtak tétmérkőzést nyerni Siófok. Azóta hat mérkőzésből kettőt megnyert a Siófok, négy pedig döntetlenre végződött. Persze az is igaz, hogy a két csapat legutóbbi három találkozóján (beleértve a Sóstói Stadionban játszott mecseket is) a Siófok nem szerzett gólt, a találkozók gólkülönbsége a szempontjából 0-9.

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS