Lanzafame döntötte el a Ferencváros-Újpest rangadót

2018. szeptember. 29., 21:32   |    

Lanzafame döntötte el a Ferencváros-Újpest rangadót

A listavezető Ferencváros közel 21 ezer néző előtt 1-0-ra legyőzte ősi riválisát, az Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójának szombati rangadóján.

Ez volt a két csapat történetének 224. bajnoki összecsapása, a zöld-fehérek immár 102 sikerrel rendelkeznek, 61 döntetlen és 61 vereség mellett.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Ferencvárosi TC-Újpest FC 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 20 675 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Lanzafame (58.)
sárga lap: Leandro (38.), Lanzafame (59.), illetve Litauszki (26.)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister - Sigér, Spirovski - Varga R. (Frimpong, 87.), Bőle (Böde, 79.), Petrjak - Lanzafame (Gorriaran, 76.)

Újpest FC: Pajovic - Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic - Nwobodo, Sankovic (Balázs B., 76.), Onovo, Beridze (Lukács D., 63.) - Zsótér - Novothny

A kezdőrúgás előtt Géczi Istvánra, a Ferencváros legendás kapusára emlékeztek, aki több mint ötszáz mérkőzésen védte a zöld-fehérek kapuját, és tagja volt az 1965-ban VVK-győztes csapatnak is.

A két szurkolótábor gyönyörű, az egész stadiont elborító élőképpel fogadta a csapatokat.

A Ferencváros azonnal nekiesett riválisának és Davide Lanzafame révén már a negyedik percben helyzetbe került. A lendület ugyanakkor gyorsan alábbhagyott, az első félidő jelentős részét rengeteg, a szurkolókat is bosszantó technikai hiba és eladott labda jellemezte, emiatt nem igazán alakult ki folyamatos játék. A legnagyobb lehetőséget a lila-fehérek dolgozták ki a 37. percben, gyakorlatilag az első értékelhető újpesti támadás fejeződhetett volna be góllal, de Dibusz Dénes lábbal hárította Zsótér Donát közeli próbálkozását.

A fordulást követően is a hazaiak irányították a mérkőzést, és az 57. percben góllá érett a fölényük: Lanzafame vett le egy beadást nyolc méterre háttal a kapunak, majd fordulásból tekert a hálóba. Az Újpest hátrányban sem tudott újítani, szinte csak a vendég térfélen zajlott a játék. Böde Dániel a pályára lépését követő első labdaérintésből helyzetbe került, de nem tudta lezárni az összecsapást.  

Az újpestiek a hajrában sem jelentették veszélyt a hazaiak kapujára, így a Ferencváros magabiztosan tartotta otthon a három pontot.

Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 1-0 (1-0)
Pancho Aréna, v.: Berke
gólszerző: Knezevic (16.)
sárga lap: Arabuli (68.), Osváth (85.), illetve Nagy G. (29.), Danilo (45.), Baráth (63.)

Puskás Akadémia: Danilovic - Heris, Hegedűs J., Spandler - Osváth, Mioc, Varga J., Knezevic (Urblik, 77.), Balogh B. - Kiss T. (Radó, 59.), Arabuli (Jesús, 81.)

Budapest Honvéd: Gróf - Batik, Kamber, Baráth - Heffler T., Nagy G., Hidi (Kukoc, 72.), Gazdag, Holender - Danilo (Tischler, a szünetben), N'Gog (Banó-Szabó, 82.)

Óvatos, tapogatózó játékkal indult a mérkőzés, aztán tíz perc után nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a csapatok. Ennek eredményeként mindkét kapusnak egy-egy bravúrt kellett bemutatnia, de az első negyedóra végén már Gróf sem tudott segíteni a vendégeken, mert a kiugró Knezevic elegánsan átemelte őt a labdával. A gól után ismét visszaesett a tempó, a kapuk sokáig egyáltalán nem forogtak veszélyben. A szünet előtti percekben viszont a Honvéd többször is egyenlíthetett volna, azonban Danilo kísérleténél Danilovic védett, míg N'Gog centikkel tévesztett célt.

Nagy lendülettel kezdték a második félidőt a kispestiek: tíz perc alatt négy nagy helyzetük is volt, de egyiket sem sikerült gólra váltaniuk. Ezt követően viszont alábbhagytak a vendégrohamok, így Danilovicnak nem sok dolga akadt, elvétve a Honvédhoz visszatért Hidi próbálkozott távolról, de ő sem találta el a kaput. Az utolsó negyedórában ismét fokozódott a nyomás a hazai kapun, de ezúttal is meddőnek bizonyult a kispestiek fölénye, így pont nélkül távoztak Felcsútról.

Debreceni VSC-Kisvárda FC 3-1 (0-1)
Debrecen, v: Kassai     
gólszerzők: Takács T. (55., 84.), Barna (66.), illetve Horváth Z. (9.)     
sárga lap: Csősz (33.), Szécsi (76.), illetve Vári (8.), Lucas (11.), Misic (38.), Horváth Z. (45.), Protic (51.), Ene (81.) 

DVSC: Nagy S. - Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Barna - Varga K., Csősz (Könyves, 46.), Haris, Bódi - Szécsi (Jovanovic, 76.), Bereczki (Takács T., 46.) 

Kisvárda: Felipe - Melnik, Ene, Vári, Anderson - Gosztonyi (Sassá, 61.), Lucas, Misic (Karaszjuk, 56.), Protic, Ilic (Negrut, 76.)- Horváth Z.     

Bátran kezdte a mérkőzést az újonc Kisvárda, amely hamar megszerezte a vezetést is. A bekapott gól "megfogta" az amúgy is gyengén játszó DVSC-t, és a vendégek a folytatásban is egyenrangú ellenfelei voltak a hazai csapatnak. A debreceniek egysíkúan, gyakran minden elképzelés nélkül játszottak, a kisvárdai védelmet szinte egyáltalán nem tudták zavarba hozni.     

A szünetben két csatárt is becserélt Herczeg András, a Loki vezetőedzője. A változtatásnak hamar meg is lett az eredménye, hiszen a hazaiak támadóbb felfogásban játszottak, és 10 perc elteltével egyenlítettek, majd újabb 10 perc kellett, hogy megszerezzék a vezetést is. A Kisvárda a második félidőben alig-alig jutott el a debreceni tizenhatosig, és a DVSC a hajrában a mérkőzésen két gólt szerző Takács találatával bebiztosította győzelmét.

Szombathelyi Haladás-Paksi FC 1-2 (0-0)
Szombathely, v: Solymosi
gólszerzők: Priskin (51.), illetve Simon A. (62.), Kecskés (89.)
sárga lap: Priskin (92.), illetve Remili (53.), Papp (69.)

Haladás: Király - Tamás L., Kolcák, Németh Mi. (Schimmer, 48.), Habovda - Mészáros, Jagodics, Rácz, Halmosi (Németh Má., 80.) - Priskin, Bamgboye (Gaál, 64.)

Paks: Nagy G. - Kulcsár D., Fejes, Gévay, Báló - Haraszti (Simon A., 59.), Kecskés, Papp, Bertus, Remili (Bartha, 71.) - Hahn (Kővári, 85.)

Az első félidőben közepes volt az iram, s többnyire a két tizenhatos között folyt a játék, helyzeteket szinte alig láthatott a közönség. A játékrész legnagyobb lehetősége Remili Mohamed előtt adódott közvetlenül a szünet előtt, de Király Gábor védeni tudta közeli lövését.

A fordulást követően egy védelmi hibát kihasználva vezetéshez jutott a Haladás, s ezzel kissé felpörgött a mérkőzés. A Paks jobban erőltette a támadásokat, ezáltal fellazult a védelme, s a hazaiak is több lehetőséghez jutottak támadásban. Király is hibázott azonban egy nagyot, s a néhány perccel korábban beállt Simon András ki is használta ezt, kiegyenlítve az állást.

A második gól után visszaesett az iram, de a hajrában a vendégek tettek többet a győzelemért, s ez végül kifizetődött.

MTK Budapest - Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v: Karakó
gólszerzők: Bognár (7.), Kanta (89.), illetve Molnár G. (62.), Drazic (80.)
sárga lap: Vass Á. (35.), Baki (70.), illetve Szalai A. (39.), Farkas D. (45.), Szeles (51.)

MTK: Kicsak - Katona, Pintér (Baki, 57.), Balogh B., Szelin - Vass Á. - Vass P., Kanta, Bognár, Gera (Schäfer, 71.) - Lencse (Torghelle, 79.)

Mezőkövesd: Dombó - Farkas D., Pillár, Szalai A., Vadnai - Cseri (Koszta, 63.), Szeles, Mevongou, Tóth B. (Molnár G., a szünetben) - Vajda, Drazic

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a hazai együttes, amely az első percekben jelentősen többet birtokolta a labdát, mint ellenfele, s egy gyors góllal előnybe is került. Bognár találatát követően túlnyomórészt a mezőnyben zajlott a játék, mindkét oldalon követtek el sárga lapot érő szabálytalanságot a játékosok, a kapuk azonban a szünetig nem forogtak veszélyben.

Fordulás után egy csere nyomán élénkebbé vált a Mezőkövesd középpályás játéka, és a szünetben Tóth Bencét váltó Molnár Gábor góljával kiegyenlített a vendégcsapat. A kövesdiek ezután átvették az irányítást, veszélyesebben futballoztak, és a hajrá kezdetén újfent betaláltak Kicsak kapujába.

Az MTK-nak úgy sikerült egy pontot megmentenie, hogy a csereként pályára lépő Torghelle Sándorral szemben szabálytalankodtak, s az ezért megítélt büntetőt Kanta értékesítette a 89. percben.

A mögöttünk álló, hétvégi bajnoki fordulóban az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga mérkőzésein is találkozhattak a szurkolók a Szív Napja kampány megjelenéseivel. A klubok honlapjukon adtak tájékoztatást a szurkolóiknak „A Szív Napja” kampányról, a mérkőzéseket megelőzően és a szünetben pedig a stadionban is beolvasták a program legfontosabb üzeneteit, majd pedig a kivetítőn is megjelent egy, az Országos Mentőszolgálat alapítványa által készített, az újraélesztés helyes módjáról szóló kisfilm. A program népszerűsítését a szövetség a social médián keresztül is segíti.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS