Látványos show a siófoki homokon

2013. július. 13., 22:15   |    

Látványos show a siófoki homokon

A Nemzeti Strandlabdarúgó Liga második hétvégéjén pályára lépett a tavalyi második Energia SC Gyöngyös, valamint az U21-es válogatott is.

A bajnokság második hétvégéjén kiderült, hogy a magyar válogatottnak van utánpótlása, ugyanis több nagyon ügyes, technikás és erős fiatalember játszik az utánpótlás-válogatottban, amely délelőttönként a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, Weisz Tamás által vezetett edzéseken vesz részt, a stáb tagja továbbá két válogatott játékos, Ughy Márk és Simonyi Gábor is.

A fiatalokon azonban nem látszik a fáradtság, hiszen a tavalyi bajnok Goldwin csak kettő, a Szász Therm csak egy góllal tudott nyerni a válogatott ellen, amely az Aramist 5-2-re verte.

A szombati nap meghozta azt a meccset, amely szinte mindegyik pillanatát tekintve lehetne a strandlabdarúgás reklámfilmje – nemzetközi szinten is. A Goldwin és a Keresztes Lovagok találkozóján összesen 19 gól esett, közöttük legalább tíz olyan, amelyről órákat lehetne mesélni, valahogyan így: Bessenyei emelgette a labdát a pálya közepén, de úgy, hogy az ellenfél játékosa, akárhogyan is szerette volna, nem tudta azt elvenni tőle. Eközben Fekete Viktor balra indult, megkerülve a zsonglőröket megszégyenítő Bessenyeit, majd egy gyors irányváltással a kapu felé lépett. Ekkor Bessenyei egy villanásnyi idő alatt felmérve a helyzetet sóhajnyi bokamozdulattal Fekete elé emelte a labdát. Kölyök, ahogyan a strandlabdarúgásban már külföldön is emlegetik, rögvest reagált: magasba dobta magát, majd ollózott egy csodásat, jobbal lőtt, és a labda a bal kapufa tövéről robbant a háló jobb oldalába.

Ez a meccs Fekete Viktor és Bessenyei Ferenc látványshow-ja volt: ollózás közelről, ollózás távolról, ollózás oldalra dőlve, ollózás félfordulattal. Persze a társak is igen jó napot fogtak ki, és a Lovagok góljai között is volt számos szépségdíjas.

A Simonyi Gábor vezette Szász Thermé volt a szombat legnagyobb győzelme a Goldwin ellen. A bajnok nem tudta megismételni az előző meccsen mutatott játékát, a rutinos és igen stabilan futballozó Szász Therm végig kontrollálta a mérkőzést. A közönség igazán jól szórakozott, a lelátón foglalt helyet Juhász Roland, Fehér Csaba, Kovács Zoltán és Torghelle Sándor is.

Fontos győzelmet aratott az Energia is a Keresztes Lovagok ellen. Ha ugyanis a gyöngyösiek a második meccsüket is elvesztették (az elsőn 3-0-s vezetésről kaptak ki 4-3-ra) volna, akkor komoly lépéshátrányba kerültek volna a legjobb négybe kerülésért folyó harcban. Nyertek, bár nem volt egyszerű, a Lovagok játékosai hihetetlenül szívósan és szimpatikusan harcolva végig izgalomban tartották a gyöngyösi szimpatizánsokat. Ezen a meccsen Csoszánszki Dávid volt az Energia élharcosa a maga négy góljával.

Eredmények

Péntek

Energia SC-Szász Therm 8-5
U21 BS Team -Goldwin Pluss 2-4

Szombat

Szász Therm-U21 BS Team 5-4
Goldwin Pluss-Keresztes Lovagok 11-8
Colorspectrum Aramis-Energia SC 4-3
Szász Therm-Goldwin Pluss 4-2
Keresztes Lovagok-Energia SC 7-8
Colorspectrum Aramis-U21 BS Team 2-5

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS