Legyőzte a Fradit, az élen telel a Paks

2023. december. 10., 20:12   |    

Legyőzte a Fradit, az élen telel a Paks

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában a DVTK a Kisvárda, a Fehérvár FC a Mezőkövesd otthonában gyűjtötte be a három pontot. Az éllovas Paks négy pontra növelte az előnyét a Ferencváros ellen, miután 3-2-re legyőzte a címvédőt.

Kisvárda Master Good-Diósgyőri VTK 1-2 (0-1)

Az első negyedórában leginkább a mezőnyben küzdöttek a felek, némi hazai fölénnyel. A Kisvárda a 13. percben egy szöglet után gólt is szerzett, de ezt les miatt érvénytelenítette a bíró. A folytatásban egyre inkább a hazaiak akarata érvényesült, távolról többször is veszélyeztettek, ezért is volt teljesen váratlan, amikor a 37. percben 11-eshez jutott a DVTK. Stephen a bal oldalon kicselezte Cipeticet, majd az alapvonal közelében elesett, Csonka Bence pedig büntetőt ítélt. A várdai játékosok hevesen reklamáltak, a videóbíró pedig percekig elemezte az esetet, majd kihívta a bírót, aki a lassítás visszanézése után is a 11-es pontra mutatott, a szlovén Rudi Pozeg Vancas pedi g higgadtan értékesítette a büntetőt. A szünetben cserékkel frissített a hátrányba került házigazda, de ez nem hozott áttörést, sőt, a másik oldalon ismét 11-es gyanús helyzetet elemeztek - Széles lökte fel Klimovicsot -, végül azonban ebből nem lett büntető. A kisvárdai támadásokból hiányzott az átütőerő, a diósgyőriek pedig kontrákból próbálkoztak, ugyancsak sikertelenül. A hajrához közeledve mindkét kapust tesztelték a játékosok, de nagy gólhelyzet nem alakult ki, mígnem a vendégek szabadrúgáshoz jutottak középen, mintegy 20 méterre a kaputól. A labdát a holland Elton Acolatse rúgta el, Petkovic pedig nem tudott hárítani, az újabb góllal pedig végleg eldőlt a találkozó. Acolatse a ráadásban még egy kapufát is rúgott, a másik oldalon pedig a montenegrói Driton Camaj az utolsó pillanatokban szépített, de ez a három pont sorsát már nem befolyásolta.  A DVTK augusztus 18-a óta először nyert idegenben.

Mezőkövesd Zsóry FC-Fehérvár FC 0-2 (0-0)

A mérkőzés első negyedórájában valamivel a hazaiak voltak jobbak, mindkét együttesnél gyakoriak voltak azonban a pontatlan passzok és átadások, ráadásul számos kisebb szabálytalanság miatt akadozott a játék. Összességében kiegyenlített volt a küzdelem a szünetig, de gól egyik oldalon sem esett, pedig a félidő utolsó percében mindkét csapat előtt adódott nagy lehetőség. Fordulás után többet birtokolta a labdát és támadásban is veszélyesebb volt a hazai alakulat, míg a fehérváriaknál cserékkel próbált frissíteni a csapaton a szakmai stáb. A vendégeknek aztán a hajrához közeledve egyre inkább a védekezésre kellett koncentrálniuk, a Mezőkövesd ugyanis nyomást helyezett a riválisra, amelyet egyszer a keresztléc, egyszer pedig Tóth Balázs szép védése mentett meg a góltól. A drámai fordulat azonban a hosszabbításban jött: egy veszélytelennek tűnő fehérvári támadás végén Pillár könyökkel ütötte szögletre a labdát, a játékvezető pedig videóbírós ellenőrzés után tizenegyest ítélt. A büntetőt Kodro magabiztosan értékesítette, két perccel később pedig egy ellentámadás végén Christensen megadta a kegyelemdöfést az egyenlítésért tíz játékossal támadó kövesdieknek. A fehérváriak veretlenségi sorozata így már hat találkozót számlál, míg a kövesdiek három bajnoki összecsapás óta nyeretlenek.

Paksi FC-Ferencvárosi TC 3-2 (2-0)

Rövid ferencvárosi mezőnyfölény után a Paks elkezdte magasan letámadni ellenfelét, ennek eredményeként percekig az FTC kapuja előtt tartotta a labdát, majd egy jobb oldali szöglet után fejesből meg is szerezte a vezetést. Ezt követően megint a vendégek próbáltak kezdeményezni, de negyedóra elteltével már 2-0-ra vezetett a Paks, mivel Aaneba nem különösebben nehéz helyzetben rosszul adta haza a labdát, Könyves lecsapott rá és elpasszolta Dibusz mellett. Bognár György, a hazaiak vezetőedzője hamar cserére kényszerült, Hahn sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot. A félidő felétől komoly mezőnyfölénybe került a Ferencváros, de kevés helyzetet tudott kialakítani, mivel a Paks szervezetten futballozott. Amikor pedig szükség volt rá, Szappanos védett. A pihenő után nagy tempót diktált az FTC, tíz perc elteltével azonban kiegyenlítettebbé vált a játék. Dejan Stankovic, a vendégek vezetőedzője a 68. percben hármas cserére szánta el magát, többek között pályára lépett a válogatott Varga Barnabás, aki október 22-én sérült meg és azóta nem játszott. Egy perccel később szépített az FTC, Marquinhos fordult kapura, majd 17 méterről a bal felsőbe tekert. A hajrára emberhátrányba került a fővárosi együttes, amely a gólja után komoly energiát mozgósítva támadott. A Paks büntetőből növelte előnyét, majd a csereként beállt Lisztes gyorsan válaszolt, de a három pont a hazaiaké lett. A Ferencváros negyedórányi "előnyt adott" a Paksnak, ami döntőnek bizonyult.  A tolnai csapat, amely a mezőnyben egyedüliként továbbra is veretlen hazai pályán a mostani bajnoki idényben, sikerével négy pontra növelte előnyét a második FTC-vel szemben, és már biztosan az élen "telel" a tabellán. A két együttes augusztus végi mérkőzését a fővárosiak 6-1-re nyerték, a paksiaknak ezúttal sikerült visszavágniuk.

OTP Bank Liga NB I. 16. forduló

Sorsolás
2023. 12. 08. 20:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 12. 09. 13:15
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 12. 09. 15:45
ZTE Aréna
2023. 12. 10. 13:00
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 12. 10. 15:30
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 12. 10. 18:00
Paksi FC Stadion

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS