Legyőzte a Fradit új stadionjában a Haladás, megszakadt a kövesdiek rossz szériája

2017. november. 25., 17:56   |    

Legyőzte a Fradit új stadionjában a Haladás, megszakadt a kövesdiek rossz szériája

A mezőkövesdiek a 2. forduló után nyertek ismét bajnoki mérkőzést, a kora délutáni találkozók közül csak a Videoton FC tudott nyerni hazai pályán az OTP Bank Liga 17. fordulójában.

Budapest Honvéd-Mezőkövesd-Zsóry 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Danilo (1.), illetve Novák (10.), Koszta (50.)

Gyors gólváltással indult a találkozó: Danilo már az első percben betalált a mezőkövesdiek kapujába, a vendégek a 10. percben Novák Csanád góljával egyenlítettek. A folytatásban Davide Lanzafame vezérletével a kispestiek voltak aktívabbak, de az ellenfél is eljutott Gróf kapujáig. Az 50. percben a korábbi kispesti játékos, Koszta Márk góljával átvette a vezetést a Mezőkövesd. A Honvéd mezőnyben nagy erőket mozgósított, de gólveszélyes akciót sokáig nem tudott kidolgozni. A hajrában a vendégeknek két lehetőségük volt a mérkőzés lezárásához, a kettő között pedig a kispestieknek adódott helyzetük az egyenlítéshez, de egyik akcióból sem született gól, így maradt a meglepetés. 

Vasas FC-Debreceni VSC 1-5 (0-2)
Gólszerzők: Ádám (81., 11-esből), illetve Takács T. (17., 36.), Sós (72.), Mengolo (91., 93.)

Takács Tamás duplájával az első félidő végére kétgólos előnybe került a szép támadásokat vezető vendégcsapat. A Vasas már egygólos hátrányban tudta csak felvenni a mérkőzés ritmusát, de gólveszélyt nem jelentett. A második játékrészben is több helyzetet dolgozott ki a Debrecen, amely a félidő közepén növelte előnyét az egy perccel korábban beállt Sós Bence jóvoltából. A Vasas büntetőből szépített, majd még kapufáig is eljutott, de érdemben nem volt képes veszélyeztetni a vendégek sikerét, már csak azért sem, mert az ugyancsak csere Justin Mengolo két kontratámadás végén a Vasas kapujába talált a ráadásban. 

Videoton FC-Paksi FC 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Lazovic (32., 11-esből), Nego (84.)

Negyedórát kellett várni az első komoly lehetőségre, akkor a paksi hálóőrnek egy támadáson belül kétszer is hatalmas bravúrral kellett megóvnia kapuját a góltól. Félóra elteltével már Verpecz is tehetetlen volt: előbb a kiugró Scepovicot buktatta a büntetőterületen belül, majd Lazovic tizenegyesénél sem volt esélye a védésre. Fordulást követően átvette a kezdeményezést a Paks, de támadásai nem voltak igazán veszélyesek. A Videoton a 84. percben döntötte el a három pont sorsát, amikor Géresi kiugratása után Nego a kapust is kicselezve passzolt az üres kapuba. 

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Puskás Akadémia FC 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Sigér (44.), Fekete Á. (87.), illetve Szakály P. (15.), Perosevic (62.)

A hazaiak kontrákra rendezkedtek be a találkozó elején, amelyen a rendkívül csúszós talaj miatt inkább a rögzített helyzetekből alakultak ki veszélyes szituációk. A felcsútiak éppen egy szöglet után szereztek vezetést negyed óra elteltével, így a Balmazújvárosnak kellett támadnia. A hajdúságiak egy perccel a félidő vége előtt egyenlítettek, ráadásul közvetlenül a szünet előtt akár újabb gólt szerezhettek volna, de házi gólkirályuk, Arabuli ziccert rontott a 45. percben. A fordulást követően mindkét csapat rengeteg hibával futballozott, végül a Puskás Akadémia került újra előnybe. Horváth Ferenc bő húsz perccel a vége előtt hármas cserével próbálta feltüzelni együttesét. Húzása bejött, mivel éppen az egyik cserejátékos, Fekete egyenlített a 87. percben. 

Diósgyőri VTK - Újpest FC 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Ugrai (29.), illetve Novothny (1., 38.)

Mindössze 34 másodpercet kellett várnia a csekély létszámú szurkolótábornak az első gólra: az Újpest gyakorlatilag a középkezdés után azonnal eredményes támadást vezetett, s megszerezte a vezetést. A Diósgyőrnek bő 20 percre volt szüksége, hogy rendezze a sorait és "magához térjen" a gyorsan bekapott gól után. A mérkőzés jó iramban zajlott, s a 30. percben az egyenlítés is összejött a borsodi együttesnek. Nem örülhetett azonban sokáig a "hazai csapat", nyolc perccel később ugyanis a lila-fehérek újabb gólt szereztek. Fordulás után is maradt az újpesti fölény, a fővárosi együttes irányította a mérkőzést, veszélyesebben is futballozott ellenfelénél, így megérdemelten vitte el a három pontot. 

Swietelsky Haladás-Ferencváros 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Mészáros (32.), Kiss T. (84.), illetve Blazic (34.)
Piros lap: Priskin (94.)

Az első félidő első fele kiegyenlített játékot hozott a szakadó esőben. Mindkét kapunál akadtak lehetőségek, nagyobb helyzetek azonban a Haladás előtt adódtak: Ramos lábában kétszer is ott volt a vezető találat, de mindkétszer kihagyta ziccerét. Félóra elteltével aztán a jó irammal megjöttek a gólok is, előbb Mészáros, majd két perccel később Blazic volt eredményes. A szünet után átvette az irányítást a Ferencváros, fölénye azonban meddőnek bizonyult, helyzete nem igazán volt. A szórványos hazai ellentámadások ezzel szemben sokkal veszélyesebbek voltak, de sokáig ezekből sem született újabb gól. Aztán a 84. percben jött a 82. percben beállt, 17. születésnapját egy nappal korábban ünneplő Kiss Tamás, aki egy remekbe szabott, védhetetlen lövéssel eldöntötte a három pont sorsát. A hazaiak hétmeccses nyeretlenségi sorozatukat tudták megszakítani, míg a fővárosiak kilenc bajnoki után először kaptak ki, legutóbb augusztus 27-én hagyták el vesztesen a pályát. A Haladás szlovák vezetőedzője, Michal Hipp másodjára ült a csapat kispadján, s első győzelmét aratta.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS