Legyőzte a Haladást és ismét élen a Videoton

2010. március. 26., 21:00   |    

Legyőzte a Haladást és ismét élen a Videoton

A Soproni Liga 20. fordulójának pénteki meccsén a Videoton a Szombathelyi Haladást fogadta. A mérkőzést az idő nagy részében jelentős fölényben futballozó piros-kék gárda 4-2-ra megnyerte, s ezzel a Vidi ismét a tabella élére állt - riválisa, a DVSC-TEVA szombaton Zalaegerszegen lép pályára.

A mérkőzésen Nemanja Nikolic kétszer is eredményes volt, s két gólt szerzett a szombathelyi Guzmics Richárd is - ám ő mindkét alkalommal a saját kapujába talált... A szombathelyiek góljait Tóth Péter (11-esből) és Oross Márton szerezte.

Megérdemelt fehérvári siker

Videoton FC - Szombathelyi Haladás 4-2 (3-0)

Vezette: Iványi Zoltán (Albert István, Medovarszki János)
Gólszerző: Guzmics (öngól) a 30., Nikolic a 36., Nikolic a 38., Guzmics (öngól) az 56. illetve Tóth P. (11-esből) a 73., Oross a 81. percben

A találkozót a várakozásnak megfelelően a hazai gárda kezdte aktívabban, de a Haladás az első félórában eredményesen védekezett. A 30. percben azonban megszületett az első fehérvári gól, Marko Andic lőtte középre laposan a labdát, ami a menteni igyekvő Guzmics Richárd lábáról saját kapujának jobb felső sarkába pattant (1-0). A 36. percben már kétgólos volt a Videoton előnye, Andic jó 25 méteres szabadrúgása után Rózsa Dániel kiütötte a labdát, ami Nemanja Nikolic elé pattant, a csatár pedig öt méterről a kapuba lőtt (2-0). A 38. percben tovább nőtt a különbség, Alves lövése után a labda a jobb kapufát találta el, majd a gólvonalon gurult tovább, de érkezett Nikolic és a hálóba passzolt (3-0). Az 56. percben a balszerencsés Guzmics ismét saját kapujába talált, a szombathelyi védő ezúttal a Sándor György által jobbról középre adott labdát lőtte a hálóba (4-0). A Vidi ekkor nagy fölényben játszott, még több gólt is szerezhetett volna, ám mégis a Haladás szépített, a 73. percben a labda a hazai 16-oson belül Ilija Radovic kezére pattant, s Tóth Péter értékesítette a megítélt büntetőt (4-1). A 81. percben tovább csökkentette hátrányát a Hali, Oross Márton lőtt 16 méterről, s a labda Horváth Gábor lábán megpattanva a kapuba hullott (4-2). A Videoton megszerezte a három pontot, s visszavette a vezetést a Debrecentől, amely szombaton a ZTE vendége lesz.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS