Legyőzte a Kisvárda a Puskást, nyert a Fradi

2018. december. 01., 19:37   |    

Legyőzte a Kisvárda a Puskást, nyert a Fradi

Döntetlent játszott az Újpest Mezőkövesden, a Haladás és a Diósgyőr sem bírt egymással az OTP Bank Liga 16. fordulójában. A Debrecen egy góllal legyőzte az MTK-t.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Kisvárda Master Good–Puskás Akadémia FC 1–0 (1–0)
Kisvárda, v.: Iványi
gólszerző: Horváth Z. (35.) 
sárga lap: Beriosz (30.), Horváth Z. (32.), Vári (57.), illetve Knezevic (29.), Osváth (40.), Hegedűs J. (90.)
Kisvárda: Felipe – Lukjancsuk, Beriosz, Ene, Vári B. – Karaszjuk, Protic (Hei, 79.) – Ilic (Melnik, 68.), Milevszkij, Sassá – Horváth Z. (Negrut, 84.) 
Puskás Akadémia FC: Danilovic – Osváth (Arabuli, a szünetben), Szolnoki, Hegedűs J., Poór, Trajkovski (Szakály P., 83.) – Urblík, Varga J., Mioc – Kiss T. (Latifi, 72.), Knezevic 

Az első félidő nagyobb részében a középpályán folyt a játék a fagyos, csúszós talajon, helyzeteket sokáig nem láthatott a közönség. A vezető gól megszerzése után a Kisvárda továbbra is jól védekezett, az első igazi Puskás-lehetőségre a 46. percig kellett várni, de Felipe lábbal hárított.

A szünet után aztán már többször zavarba hozták a hazai védelmet a vendégek, de ha más nem is, a sérülten védő brazil kapus mindig a helyén volt. A Kisvárda kontratámadásokra rendezkedett be, többször is megindult, de a kulcspasszokba rendre hiba csúszott. A hajrában mindent egy lapra feltéve támadott a Puskás, a házigazdák pedig hősiesen küzdöttek előnyük megtartásáért, s végük utóbbiak jártak sikerrel.

Szombathelyi Haladás–Diósgyőri VTK 1–1 (0–0)
Szombathely, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Habovda (71.), illetve Hasani (65.)
sárga lap: Dausvili (2.), Priskin (49.), illetve Karan (34.), Szabó B. (59.), Tajti (83.)
Szombathelyi Haladás: Rózsa – Habovda, Benes, Tamás L., Bosnjak – Jagodics – Mészáros, Dausvili (Rácz, 68.), Németh M. (Gaál, 64.), Ofosu (Bamgboye, 86.) – Priskin
Diósgyőri VTK: Bukrán – Brkovic, Karan, Tamás M. – Sesztakov, Szabó B. (Bárdos, 88.), Márkvárt, Tajti, Juhar – Hasani (Bacsa, 79.), Mihajlovic (Vernes, 61.)

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő. Az idő múlásával a Diósgyőr vált aktívabbá, de fölénye meddőnek bizonyult, egyik kapusnak sem kellett bravúrt bemutatnia, a hazaiakat viszont a kapufa mentette meg a góltól egy ízben.

A folytatásban sem változott a játék képe, a DVTK próbálkozott, de komoly veszélyt nem jelentett a hazaiak kapujára, mígnem Hasani lövése utat talált a hálóba. A gól után is a vendégek támadtak, mégis a Haladásnak sikerült teljesen váratlanul egyenlítenie egy pontrúgást követően. A hajrában ismét kiegyenlítetté vált a játék, a meccslabdát a Haladás hagyta ki, így végül igazságosnak mondható pontosztozkodással zárult a találkozó.

Mezőkövesd Zsóry FC–Újpest FC 0–0
Mezőkövesd, vezeti: Berke
sárga lap: Drazic (54.), illetve Beridze (51.), Ristevski (61.)
Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D., Pillár, Szalai A., Silye – Cseri (Mevoungou 82.), Meszhi, Vadnai – Vajda (Szakály D. 91.), Molnár G., Drazic 
Újpest: Pajovic – Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Burekovic – Sankovic, Onowo – Nwbodo (Nagy D. 67.), Zsótér (Lukács 62.), Beridze (Diallo 92.) – Novothny

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, szinte azonnal vezetéshez juthattak volna, ám kihagyták helyzetüket. A folytatásban kiegyenlített játék folyt a pályán, a félidő közepén viszont egyértelműen a vendégek játszottak veszélyesebben. Gól azonban nem született sem ekkor, sem a folytatásban.

A második játékrész lényegesen több eseményt tartogatott az elsőnél, számos gólszerzési lehetőség adódott mindkét kapu előtt. A legnagyobbat az 59. percben a Mezőkövesd hagyta ki, amikor Molnár büntetőt hibázott. A helyzetek ellenére végül egyetlen gól sem született, így a feleknek be kellett érniük egy-egy ponttal.

MTK Budapest–Debreceni VSC 0–1 (0–1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Bogár
gólszerző: Varga K. (10.)
sárga lap: Szelin (31.), Gera (36.), illetve Nagy S. (80.), Jovanovic (90.)
MTK Budapest: Kicsak – Baki (Kulcsár, 74.), Pintér, Balogh B., Szelin – Vass Á. – Gera, Schäfer, Bognár I. (Vogyicska, 85.), Farkas B. (Kanta, 67.) – Lencse
Debrecen: Nagy S. – Kusnyír (Kinyik, 22.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Haris, Csősz (Jovanovic, 79.), Bódi – Avdijaj (Takács T., 71.), Szécsi 

A mérkőzés elején az MTK ragadta magához a kezdeményezést, így a 10. percben kissé váratlanul szerezte meg a vezetést a Debrecen: egy kontratámadás végén Varga Kevin lőtt magabiztosan a kapuba. A folytatásban mind a két oldalon akadtak lehetőségek, de a fővárosiaknál Artem Kicsak, míg a debrecenieknél Nagy Sándor több nagy védést is bemutatott.

A fordulás után hiába játszott mezőnyfölényben a hazai együttes, erejéből leginkább távoli lövésekre futotta, ezek pedig csak elvétve találták el a vendégek kapuját. Egy óriási egyenlítési lehetősége így is akadt az MTK-nak, Jevhen Szelin azonban közelről a kapufát találta el a 69. percben. Tíz perccel később Varga lövése is a kapufáról pattant kifelé, így az eredmény nem változott, a Debrecen 1–0-ra nyert, és pontszámban beérte az MTK-t a bajnokságban.

A hajdúsági csapat a győzelemmel megszakította hatmérkőzéses idegenbeli nyeretlenségi sorozatát, és 2010 májusa után ismét nyert az MTK pályaválasztása mellett.

Paksi FC–Ferencváros 0–3 (0–2)
Paks, v: Erdős
gólszerzők: Böde (16.), Blazic (26.), Varga (67.)
sárga lap: Papp (51.), Báló (66.), Vági (66.), Haraszti (75.), illetve Gorriarán (69.)
Paks: Rácz – Vági, Fejes, Gévay, Báló – Papp (Kecskés, 55.), Egerszegi, Bertus – Haraszti, Hahn (Simon A., 83.), Bartha (Horváth P., 83.)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Heister – Leandro (Csonka, 80.), Sigér, Gorriarán (Bőle, 75.) – Varga, Böde (Finnbogason, 84.), Lanzafame

A Ferencváros gyakorlatilag az első félidőben eldöntötte az összecsapást, miután a játékrész egészében meggyőző fölényben futballozott és alig félóra alatt két gólt is szerzett. A Paksnak nem volt erre válasza, ami a két együttes támadójátéka közötti különbséget figyelembe véve nem is meglepő: a hazaiak az első 45 percben csupán egyszer lőttek kapura, de akkor is célt tévesztettek, míg a vendégek hét próbálkozásából öt is eltalálta a kaput.

Fordulás után bátrabbnak tűnt a Paks játéka, de ez a fölény csupán a mezőnyben volt jelen, kapura lövésig nem jutottak el. Nem úgy a Ferencváros, amely a 67. percben Varga Roland szép szabadrúgásból szerzett góljával végleg eldöntötte a három pont sorsát.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS