Biztos bennmaradó a Mezőkövesd, legyőzte az Újpest a KTE-t

2023. május. 21., 19:40   |    

Biztos bennmaradó a Mezőkövesd, legyőzte az Újpest a KTE-t

A Mezőkövesd 3-2-re nyert a Budapest Honvéd otthonában az OTP Bank Liga 32. fordulójában, ezzel bebiztosította helyét az első osztályban. Az Újpest 3-0-ra legyőzte a már biztosan dobogós helyen végző Kecskemétet.

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Budapest Honvéd–Mezőkövesd Zsóry FC 2–3 (1–1)
Bozsik Aréna, v.: Berke
gólszerzők: Kerezsi (45+1.), Kocsis (71.), illetve Drazic (35., 11-esből), Besirovic (55., 81.)
sárga lap: Vajda (27.), Piscitelli (90.)

Budapest Honvéd: Szappanos – Klemenz, Prenga, Lovric (Bocskay, 60.) – Eördögh (Jónsson, 60.), Gomis, Zsótér, Domingues (Kocsis D., 60.), Tamás (Krajcsovics, 87.) – Kerezsi (Átrok, 74.), N. Lukic
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli – Kállai K., A. Lukic, Pillár, Brtan, Filip – Molnár G. (Lehoczky, 82.), Da. Babunszki (Beriasvili, 81.), Vajda – Drazic, Besirovic (Karnyicki, 90.)

Az első nagy lehetőségre a félidő közepéig kellett várni, ekkor két Honvéd-játékos is hatalmas hibát követett el, előbb a balhátvéd Eördögh olyan rosszul vette le a labdát, hogy abból Vajda rögtön elhúzott, középre adását Drazic kifelé vette át, de Klemenz elkésett a belépőjével, így pont belerúgott a csatár lábába. A büntetőt a sértett – aki az előző fordulóban a Paks ellen triplázott – magabiztosan helyezte a kapu közepébe.

A hazaiak a félidő hosszabbításának első percében egyenlítettek, Zsótér szabadrúgása után Lukic fejese ugyan kijött a kapufáról, de Kerezsi közelről nem hibázott.

A második játékrész elején letámadott a Mezőkövesd és ez gyorsan eredményre is vezetett, Besirovic révén kerültek újra előnybe a vendégek. A Honvéd kissé tanácstalanná vált, támadásaiból hiányzott az ötlet és az átütőerő. Végül a két cserejátékos villant: Jónsson tökéletes beadását Kocsis kapásból zúdította a léc alá.

Az egyenlítés után megélénkült a Honvéd játéka, azonban mégis harmadszor is megszerezte a vezetés a Mezőkövesd, Besirovic gyakorlatilag lemásolta az első találatát, ugyanolyan magabiztosan lőtte ki a jobb alsó sarkot.

A hajrában a Honvéd mindent egy lapra feltéve rohamozott az egyenlítésért, de az ekkor már teljesen betömörülő vendég védelemnek sikerült kihúznia kapott gól nélkül.

Újpest FC–Kecskeméti TE 3–0 (2–0)
Szusza Ferenc Stadion, v: Farkas Á.
gólszerzők: Mörschel (38.), Gouré (45., 55.)
kiállítva: Rjasko (83.)
sárga lap: Tóth B. (15.) Vágó (45+5.), Hadaró (76.), Májer (80.)

Újpest: Banai – Pauljevic, Kastrati (Simon, 33.), Fehér, Antonov – Onovo, Boumal (Varga, 75.) – Mörschel (Mack, 75.), Jevtoszki (Szabó B., 65.), Csoboth – Gouré (Ambrose, 75.)
    
Kecskemét: Varga – Szabó (Rjasko, a szünetben), Belényesi (Polyák, 57.), Szalai G. – Nagy K. (Grünwald, 72.), Szuhodovszki (Katona M., a szünetben), Vágó, Hadaró – Banó-Szabó – Tóth B., Katona B. (Májer, a szünetben)

Kezdeményezőbb és támadásban aktívabb volt a vendéglátó újpesti együttes az első félidőben, amely kétgólos hazai vezetéssel zárult. A fővárosi lila-fehérek már a második percben büntetőt rúghattak volna, melyet videobírós ellenőrzés után les miatt visszavont a játékvezető. A hazai szurkolóknak így egészen a 38. percig kellett várniuk a vezető gólra, amelyet hét perccel később az újabb újpesti találat követett.

A fordulás után a hármas cserével felfrissített Kecskemét változatlanul figyelmetlen volt védekezésben, ezt pedig az Újpest hamar ki is használta, Gouré duplázott, ezzel már három találatnyi volt a hazaiak előnye. A folytatásban a vendégek továbbra sem tudtak igazán veszélyesen futballozni, még a szépítésre sem futotta az erejükből, sőt, az utolsó perceket már emberhátrányban kellett lejátszaniuk.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS