NB I: A Fradié lett a három pont az új edzővel kiálló Honvéd ellen

2021. február. 20., 21:51   |    

NB I: A Fradié lett a három pont az új edzővel kiálló Honvéd ellen

Az Újpest ellen szakadt meg a ZTE rossz sorozata, amely 3-0-s győzelmet aratott hazai pályán, a DVTK idegenben győzte le 3-1-re a MOL Fehérvár FC-t. A Ferencváros egy góllal nyert a Honvéd ellen.

NB I: Rekordot ért a Mezőkövesdnek a 0–0

NB I: Rekordot ért a Mezőkövesdnek a 0–0

Az MTK Budapest hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Mezőkövesddel az OTP Bank Liga 22. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Tovább

OTP Bank Liga, 22. forduló:
ZTE FC–Újpest FC 3–0 (1–0)
Zalaegerszeg, zárt kapus, v.: Vad II
gólszerzők: Favorov (34., 11-esből), Szánthó (61.), Koszta (78.)
sárga lap: Katona M. (22.), Szakály P. (56.)

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Kálnoki-Kis, Bobál D. – Szánthó (Tanasin, 81.), Favorov, Tajti (Gergényi, 73.), Bedi, Sankovic – Koszta (Zimonyi, 81.), Könyves (Babati, 76.)
Újpest: Banai – Pauljevic, Kastrati, Ristevski, Antonov – Csongvai, Onovo - Katona M. (Beridze, a szünetben), Mitrovic, Stieber Z. (Croizet, 66.) – Szakály P. (Perosevic, 66.)

Az első fél óra viszonylag eseménytelenül telt, nagyobb helyzet egyik oldalon sem alakult ki. A csapatok sokáig nem kockáztattak, aztán az első váratlanabb megmozdulásból – Könyves a 16-oson belül egy csellel megverte Ristevskit, aki buktatta őt – mindjárt büntető lett. Ezt Favorov magabiztosan értékesítette, és miután a folytatás is mezőnyjátékot hozott, zalaegerszegi előnnyel fordultak a felek.

A második félidőben ugyan elkezdett támadni az Újpest, de a próbálkozásai elhaltak a 16-os előtt, a hazaiak viszont – egy nagy védelmi hiba után – tovább növelték előnyüket. A hajrában inkább a zalaegerszegiek birtokolták a labdát, és egy újabb Ristevski-hibát kihasználva végképp el is döntötték a mérkőzést.

A ZTE idén először tudta begyűjteni a három pontot, ezzel megszakadt a hatmeccses nyeretlenségi sorozata.

MOL Fehérvár FC–Diósgyőri VTK 1–3 (1–0) 
MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött v.: Erdős
gólszerző: Stopira (9.), illetve Grozav (60., 61., 89.)
sárga lap: Houri (77.), illetve Roshi (8.), Max (11.), Milovic (28.)
    
MOL Fehérvár FC: Kovács D. – Nego, Musliu, Stopira, Hangya – Fiola, Pinto (Szabó L. 83.) – Dárdai (Rus 67.), Houri, Petrjak – Zivzivadze (Nikolics 67.)
DVTK: Malenica – Milovic, Hegedűs J., Soldo – Grgic, Márkvárt, Max (Drazic 55.), Marin – Suljic (Ivanovszki 76.), Vanecek (Zivulic 68.), Roshi (Grozav 55.)
    
A héten edzőváltáson átesett, a tabellán harmadik Fehérvár – a vezetőedzői teendőket ideiglenesen ellátó Szalai Tamással a kispadon – kezdte lendületesebben a meccset és Stopira fejesével megszerezte a vezetést. Az utolsó helyezett Diósgyőr eleinte csak az elkésett, rossz ütemű becsúszásokkal vétette észre magát, a félidő közepén ugyanakkor átvette a játék irányítását és David Vanecek ziccerénél Kovács Dániel csak bravúrral tudott hárítani. A borsodiak később is sorra dolgozták ki a helyzeteket, de Kovács biztosan állt a lábán.

Fordulást követően tovább támadott a DVTK és a csereként beállt Gheroghe Grozav két fejesgóljával egy perc alatt megfordította az állást. A fehérváriakat láthatóan sokkolták a bekapott gólok, próbáltak ugyan támadni, de az akciókban nem sok elképzelés volt. Az utolsó percekben foggal-körömmel védekezett a vendégcsapat, majd amikor lehetőség nyílt kontrázni, Grozav a harmadik találatával eldöntötte a meccset.

Ferencváros–Budapest Honvéd 1–0 (0–0)
Groupama Aréna, zárt kapus, v.: Farkas Á.
gólszerző: Uzuni (56.)
sárga lap: Laidouni (3.), Lovrencsics (21.), ill. Zsótér (31.), Gazdag (45.), Batik (90.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Botka (Mmaee, 79.), Civic – Haratin, Laidouni – Isael (Sigér, 71.), Nguen (Mak, 79.), Uzuni (Baturina, 88.) – Boli (Zubkov, 71.)
Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Batik, Lovric, Tamás K. – Hidi, Nagy G. (Szendrei, 69.) – Bőle (Nagy D., 77.), Gazdag, Zsótér (Kesztyűs, 88.) – Traoré (Gale, a szünetben)

Az első játékrész szinte eseménytelenül telt: a csapatok elvétve jutottak el ellenfelük kapujáig, és akkor is jobbára távoli lövésekkel próbálkoztak. Az egyetlen nagy lehetőség egy kapu előtti kavarodás után a hazaiak előtt adódott, de Boli kísérletét Tamás blokkolta.

A fordulás után megélénkült a mérkőzés, az 56. percben Uzuni talált be, az albán játékos a röviden kifejelt labdát 16 méterről lőtte Tujvel kapujába. Később egy húszméteres lövéssel ugyanő a felsőlécet találta el, a túloldalon pedig Dibusznak négyszer is bravúrral kellett hárítania: a csereként beállt Gale, illetve Gazdag is kétszer veszélyeztetett.

A hajrában még egyszer egyenlíthetett volna a Honvéd, de a hosszabbítás utolsó percében Batik fejese a kapufáról kifelé pattant.

OTP Bank Liga NB I. 22. forduló

Sorsolás
2024. 02. 23. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024. 02. 24. 12:30
ZTE Aréna
2024. 02. 24. 15:00
DVTK Stadion
2024. 02. 24. 17:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 02. 25. 15:00
Kisvárdai Várkerti Stadion
2024. 02. 25. 17:30
Szusza Ferenc Stadion


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS