Legyőzte a ZTE a Fradit a 9. fordulóban

2021. október. 16., 22:00   |    

Legyőzte a ZTE a Fradit a 9. fordulóban

2-1-re győzte le a Gyirmót a Paksot, a ZTE a Fradit és a MOL Fehérvár a Honvédot az OTP Bank Liga 9. fordulójában.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Gyirmót FC Győr–Paksi FC 2–1 (1–0)
Gyirmót, Alcufer stadion, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Simon A. (24.), Hasani (67.), illetve Ádám (63.)
sárga lap: Simon A. (37.), Nagy P. (58.), Hársfalvi (85.), Széles (90.), illetve Balogh B. (40.), Kinyik (93.)
    
Gyirmót: Hársfalvi – Major, Ikic, Széles, Szegi – Radics (Csonka, 93.), Nagy P. (Medgyes Z., 65.), Vass Á., Hajdú – Simon A. (Hasani, a szünetben), Varga B. (Lencse, 77.)
Paks: Nagy G. – Kinyik, Tamás O. (Kesztyűs, 61.), Lenzsér (Medgyes S., 81.) – Sajbán, Papp (Nagy R., a szünetben), Bognár I., Balogh B. (Kulcsár, 70.), Szabó J. – Szabó B. (Böde, a szünetben), Ádám
 
A kezdés után a játékot a paksiak irányították, de csupán kisebb lehetőségeik adódtak, miközben a 24. percben a gyirmótiak az első végig vitt akciójukból nemcsak helyzetet dolgoztak ki, hanem Simon András révén a vezetést is megszerezték. A szünetig közepes iram mellett jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek, a hazaiak rendezett védekezését nem tudták feltörni az ezúttal ötlettelen és ritmustalan vendégek.

A szünet után két támadó szellemű cserejátékos érkezett a paksiakhoz, akik be is szorították ellenfelüket – egyikük, a rutinos Böde óriási helyzetet hagyott ki –, majd a 63. percben Ádám csúsztatott fejesével egyenlítettek. A Gyirmót azonban négy perc múlva visszavette a vezetést: Lenzsér bizonytalankodott, Medgyes Zoltán ziccerben vitte a labdát a kapu felé, de önzetlenül Hasani elé tálalt, aki nem hibázott. A hátralévő időben hiába játszott mezőnyfölényben és támadott a Paks, csak helyzetekig és kapufáig jutott, másodszor már nem sikerült egyenlítenie.

Az újonc Gyirmót második győzelmét aratta – ráadásul egymást követően –, a Paks negyedik vereségét szenvedte el, egymás után a másodikat. A gyirmótiak edzője, Csertői Aurél ötödször "mérkőzött meg" a paksiakat irányító Bognár Györggyel, és ezúttal is – mint a korábbi négy alkalommal – előbbi aktuális együttese bizonyult jobbnak.

Ferencvárosi TC–Zalaegerszegi TE 1–2 (1–2)
Groupama Aréna, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Vécsei (45.), illetve Serafimov (7.), Koszta (23.)
sárga lap: Vécsei (11.), Mak (29.), Botka (35.), R. Mmaee (55.), Wingo (76.), illetve Ubochioma (39.), Sankovic (66.), Serafimov (70.)
 
Ferencváros: Bogdán – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Botka (Cabraja, a szünetben) – Vécsei (Laidouni, 51.), Besic – Zubkov (R. Mmaee, a szünetben), Nguen (Marin, 77.), Mak (Uzuni, 67.) – Boli
Zalaegerszeg: Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi (Gergényi, 79.) – Ubochioma (Grezda, 85.), Halilovic (Tajti, 85.), Sankovic, Skribek (Babati, a szünetben) – Koszta, Spoljaric (Nimaga 55.)

Gyors góllal lepte meg a vendégcsapat a hazaiakat – szöglet után a zalaiak harmadik közeli próbálkozásánál Serafimov járt sikerrel –, akik hátrányba kerülve azonnal nagyobb sebességre kapcsoltak, de a hátul jól záró zalaiak Koszta révén a 23. percben így is meg tudták duplázni az előnyüket. A Ferencváros tőle hazai közegben szokatlanul idegesen, több hibával játszott, a vendégekkel szemben nem is tudott igazán helyzeteket kidolgozni, a szépítés így csak a szünet előtti hajrában, Vécsei óriási átlövésével jött össze.

A szünet után fokozta a nyomást az FTC, a zalaiak beszorultak a térfelükre, és ritkán jutottak labdához. Viszont lelkes mezőnymunkával továbbra is elvették a ferencvárosi támadások élét, és kétszer még a kapufa is a vendégek segítségére volt Ryan Mmaee kísérleteinél. Utóbbi a 72. percben büntetőt hibázott, a vetődő Demjén megfogta a labdát. Hiába szálltak be minőségi cserék, és játszott a hajrában egyértelmű fölényben a hazai csapat, az eredmény nem változott.

A Ferencváros sorozatban hat győzelem után kapott ki a pontvadászatban, a zöld-fehérek a Kisvárda elleni 2–1-es hazai vereséggel kezdték az idényt. Az FTC legközelebb az Európa-ligában lép pályára, a csoportkör harmadik fordulójában kedden 16.30-tól Glasgow-ban a Celtic vendége lesz.

MOL Fehérvár FC–Budapest Honvéd FC 2–1 (1–0)
MOL Aréna Sóstó, v.: Berke
gólszerzők: Zivzivadze (26.), Petrjak (55.), illetve Batik (60.)
sárga lap: Fiola (78.), Makarenko (83.), illetve Lovric (28.), Lukic (32.), Eppel (78.), Nono (lefújás után), Baráth B. (lefújás után)

Fehérvár: Kovács D. – Fiola, Rus, Musliu, Stopira – Petrjak (Bamgboye, 70.), Nego, Makarenko, Dárdai – Zivzivadze (Heister, 88.), Kodro
Honvéd: Szappanos – Lovric (Mezghrani, 68.), Batik, Klemenz, Tamás K. – Nono, Hidi, Pantelic (Eppel, 76.) – Bőle (Machach, 57.), Lukic, Balogh N. (Zsótér, 57.)
    
Meddő fehérvári mezőnyfölénnyel telt a találkozó első húsz perce, a kapusoknak semmi dolguk nem akadt. A semmiből szerzett vezetést a Fehérvár: egy gyors kontra végén Budu Zivzivadze csavart a kapu bal felső sarkába. Éledezett a Honvéd is, de a szünetig nem tudott komoly helyzetig eljutni.

Fordulás után tovább támadott a fővárosi gárda, de a hazaiak egy újabb gyors támadás végén megduplázták előnyüket. Nem tartott sokáig a kétgólos fehérvári vezetés, mert Batik Bence fejesével gyorsan szépített a Honvéd. Nagy erőket mozgósított a vendégcsapat az egyenlítés érdekében, fellazuló védelmük mellett pedig több lehetőség adódott a Fehérvár előtt a meccs eldöntésére, de egyik fél sem járt sikerrel.

Az OTP Bank Liga 13-17. fordulójának időbeosztása már elérhető az Adatbankban.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS