Lendületben a női labdarúgás - bemutatkozott a JET-SOL Liga

2013. augusztus. 28., 14:44   |    

Lendületben a női labdarúgás - bemutatkozott a JET-SOL Liga

Az MLSZ és a JET-SOL közös sajtótájékoztatóján bemutatkozott a női NB I új névszponzora, majd férfi és női válogatott játékosokkal felálló kétfős csapatok foglalták el a Kígyó utcát.

A sajtótájékoztatón részt vett dr. Vági Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára, Johancsik Tibor, a JET-SOL vezérigazgatója, illetve dr. Török Gábor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Női Bizottságának elnöke.

Vági Márton a sajtótájékoztató elején elmondta: a jelenlegi elnökség 2010-es felállása után tízéves feladattervet rajzolt fel maga elé, ennek egyik eleme volt a női labdarúgás felzárkóztatása is. A feladat végrehajtása az idei év elején vett lendületet, új Női Bizottság állt fel, és új célokat fogalmazott meg a szövetség. Az MLSZ egyik ígérete, hogy két éven belül több mint húszezer regisztrált női labdarúgó focizik majd az országban és válogatott szinten hat éven belül világversenyen veszünk részt (felnőtt vagy utánpótlás szinten). A célkitűzések közt szerepel a női labdarúgás nézettségének, ismertségének javítása, ennek első lépéseként tévéképernyőre kerül a női labdarúgás és a JET-SOL szerepvállalásával már szponzora is van az élvonalbeli bajnokságnak.

Vági Márton kiemelte: korábban a legnagyobb probléma az volt, hogy 13-14 éves korban a futballozó lányok jelentős részét elveszítette a hazai labdarúgás, ezt a folyamatot igyekszik megállítani a szövetség, többek között azzal, hogy az élvonalbeli férfi kluboknak immár kötelező leány U15-ös csapatot indítaniuk, és a focizni vágyó lányok rövidesen minden régióban találhatnak maguknak klubcsapatot, nem kell lehetőség hiányában befejezniük a labdarúgást.

Török Gábor hozzáfűzte, a női futball felzárkóztatása több szempontból is hasznos, többek között a pozitív társadalmi hatásai miatt is. "Ha tenni szeretnénk az előítéletek megszüntetéséért, ha azt szeretnénk elérni, hogy megvalósuljon a nemek közti egyenlőség, ott kell lebontani az első téglákat, ahol a falak a legmagasabbak, és a labdarúgás egy ilyen terület" - jelentette ki a női bizottság elnöke, majd hozzátette: a női labdarúgás fejlesztése egyben a férfi futball érdeke, s ha azt szeretnénk, hogy a focimeccsek családi programok legyenek, az anyukák elengedjék focizni a gyermekeiket, akkor támogatni kell a nők játékát is.

Johancsik Tibor kiemelte: a JET-SOL különösen fontosnak tartja a tömegsport térnyerését, és kimondottan az amatőrsportot célozta meg szponzoráció terén, és bízik benne, hogy a vállalatnak a névszponzoráción túl is lehetősége lesz az MLSZ-szel való együttműködésre.

A sajtótájékoztató végén az Újpest, az MTK, a Ferencváros és a Honvéd "koedukált" csapatai (egy fiú, egy lány) mérték össze a tudásukat egy rögtönzött minibajnokság keretében a Kígyó utcában felállított kispályán. A győzelmet a Böde Dániellel és Szabó Viktóriával felálló Ferencváros szerezte meg az MTK-s duó (Kanta József és Palkovics Nóra) és az Újpest párosa (Simon Krisztián és Olasz Laura) előtt.

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS