Lépéselőnybe került az ezüstcsatában a Puskás Akadémia

2022. április. 30., 21:30   |    

Lépéselőnybe került az ezüstcsatában a Puskás Akadémia

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában a Puskás Akadémia a Mezőkövesd ellen nyert, míg a MOL Fehérvár a DVSC otthonából hozta el a három pontot.

Puskás Akadémia FC-Mezőkövesd Zsóry FC 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Urblík (31.), Zahedi (44., 49.), illetve Drazic (28.)
Puskás Akadémia: Tóth - Szolnoki, Spandler (Nunes, 56.), Stonati - Favorov, Urblík, van Nieff, Nagy Zs. - Slagveer (Skribek, 71.), Zahedi, Corbu (Bakti, 71.)
Mezőkövesd: Tordai - Farkas, Pillár, Lukic, Vadnai (Babati, 72.) - Karnyickij (Madarász, a szünetben), Cseke, Besirovic (Cseri, a szünetben), Vajda - Drazic (Kis T., 72.), Csurko (Jurina, a szünetben)

A hazaiak kezdtek jobban, de negyedóra elteltével a Mezőkövesd játéka is megélénkült, sőt, egy szöglet után sikerült is megszerezniük a vezetést a vendégeknek. A Puskás Akadémia azonnal váltott, három perccel később egyenlített, majd lendületben maradt, s így még a szünet előtt a maga javára fordította az állást. Fordulás után nagyon hamar jött a harmadik hazai gól, melyet a duplázó Zahedi szerzett, ezt követően a szünetben cserékkel felfrissített kövesdiek igyekeztek ugyan közelebb kerülni vendéglátójukhoz, de mezőnyfölényük meddőnek bizonyult. A lefújásig a felcsútiak elsősorban az eredmény megőrzésére törekedtek, és sikerrel is jártak, ez pedig fontos siker a számukra a dobogós helyezés és az azzal járó nemzetközi kupaindulást szempontjából.  A felcsúti együttes ezzel nagyon közel került ahhoz, hogy az idényt dobogós helyen zárja, most ugyanis második, és ha este az ötödik MOL Fehérvár FC pontokat veszít a Debrecen otthonában, akkor a Puskás Akadémia a hátralévő meccseinek eredményétől függetlenül biztosan a második, vagy a harmadik pozícióban zár, ami európai kupaszereplést is ér egyben. Hornyák Zsolt vezetőedző tanítványai sorozatban öt döntetlen után diadalmaskodtak ismét.

Budapest Honvéd-Kisvárda Master Good 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Lukic (8.), illetve Bumba (84.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Petkovic, Batik, Lovric, Tamás - Pantelic, Hidi (Kadiri, 90.) - Bőle (Doka, 82.), Zsótér, Drazic (Machach, 60.) - Lukic (Traoré, 82.)
Kisvárda Master Good: Dombó - Hej (Leoni, a szünetben), Prenga, Cirkovic, Peteleu - Makowski (Karabeljov, 73.), Ötvös - Zlicic (Melnyik, 60.), Návrátil (Asani, 60.), Bumba - Mesanovic (Camaj, 11.)

Alacsony színvonalú első félidőt és egy nem mindennapi potyagólt láthatott a közönség: a hetedik percben egy hazaadás után a kapus Dombó kezdett el cselezgetni, de Lukic elvette tőle a labdát és az üres kapuba passzolt. Nem sokkal a fordulást követően egy hasonlóan nagy hiba után növelhette volna előnyét a Honvéd, de Bőle nem tudta befejezni az egyik kisvárdai védőtől kapott ajándék indítást. A folytatásban sem változott a játék képe, nem igazán voltak veszélyben a kapuk, mígnem a 84. percben egy szöglet után, a kispesti védelem asszisztálása mellet Bumba lövése Hidin irányt változtatva a hálóban kötött ki. Ezzel az eredménnyel egyelőre sem a Honvédnak nem sikerült bebiztosítania bennmaradását, sem a Kisvárdának a dobogós helyezését.

Debreceni VSC-MOL Fehérvár FC 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Nikolics N. (9.), Kodro (35.), Nego (80.)
Debreceni VSC: Hrabina - Kusnyír (Baranyai, 73.), Pávkovics, M. Nikolics, Ferenczi J. (Korhut, 84.) - Varga J., Bényei - Sós (Bévárdi, 63.), Da. Babunski, Dzsudzsák (Bódi, 63.) - Do. Babunski (Tischler, 63.)
MOL Fehérvár: Kovács D. - Rus, Stopira, Sabanov - Nego (Lüftner, 82.), Makarenko, Dárdai P. (Ljednyev, 82.), Rúben Pinto (Zulj, 67.), Heister (Bese, 82.) - Kodro, Nikolics N. (Petrjak, 67.)

Az első félidőben sokkal veszélyesebben játszott a vendégcsapat, gyors ellentámadásaival rendre zavart okozott a debreceni kapu előtt. A gólokon kívül is volt számos helyzete, míg a túloldalon a házigazdák sokat hibáztak, körülményesek voltak, s nem is volt igazán ígéretes gólszerzési lehetőségük. A szünet után a korábbiaknál jóval többet birtokolta a labdát a hazai csapat, de a fölénye meddőnek bizonyult, a fehérvári védelem jól teljesített. A vendégek elsősorban az eredmény tartására törekedtek, majd a hajrában Nego szemfüles fejesgóljával bebiztosították győzelmüket. A sikerükkel a negyedik helyre előrelépő vendégek sorozatban hatodik bajnokijukon maradtak veretlenek (4 győzelem és 2 döntetlen), a hazaiak pedig még nem érezhetik magukat teljes biztonságban a bennmaradással kapcsolatban.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS