Ligakupa-arany után bajnoki ezüst Pakson

2011. május. 13., 22:00   |    

Ligakupa-arany után bajnoki ezüst Pakson

A Monicomp Liga 29. fordulójának pénteki játéknapján eldőlt, hogy a Paksé lesz az ezüstérem az NB I 2010/2011-es kiírásában. A bronzéremért zajló csata még nyílt, négy csapat (Ferencváros, Debrecen, ZTE, Kaposvár) pályázik a harmadik helyre.

Böde mesterhármasa második helyet ért

 

Paksi FC - Vasas-Híd 3-0 (1-0)

Vezette: Bognár Tamás (dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás)

Gólszerző: Böde a 43., Böde a 68., Böde (11-esből) a 71. percben

 

Böde Dánielről szólt az este Pakson, ahol a Tolna megyei házigazda a csatár mesterhármasával 3-0-ra megverte a Vasast. A 43. percben Kiss Tamás jobb oldali beadása nyomán Böde pár lépésről a kapuba lőtt nagy erővel (1-0). A 68. percben ismét Böde következett közelről, de ezúttal fejjel, és ezúttal Csehi Tamás bal oldali beadását követően (2-0). A 71. percben a Kulcsár Dávid kezezése miatt megítélt büntetőből Böde a léc alá bombázott (3-0). A Ligakupa-győzelem után a Paks a bajnoki ezüstöt is megszerezte.

 

 

Öngóllal egyenlített a ZTE

 

ZTE FC - DVSC-TEVA 1-1 (0-0)

Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Viszokai László)

Gólszerző: Ramos (öngól) a 71., ill. Bódi (11-esből) a 69. percben

 

A hétközi gólzáporos ferencvárosi döntetlen (4-4) után újfent ikszet ért el a ZTE, de ezúttal csak egy gólt szerezve és egy gólt kapva. A két találat a mérkőzés utolsó bő 20 percében esett. A Debrecen szerzett vezetést: Adamo Coulibaly betört a 16-oson belülre, és miután lerázta magáról Matej Miljatovicot, a hátvéd hátulról ráesett a lábára – akaratlan, de szabálytalan megmozdulás volt. A 11-est Bódi Ádám a balra mozduló Vlaszák Géza mellett a jobb alsó sarokba küldte (0-1). Szinte az ellentámadásból egyenlített a hazai gárda, bár hatalmas szerencse kellett hozzá, Ivan Delics bal oldali szabadrúgása után ugyanis Luis Ramos a saját kapujába fejelt (1-1).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS