Ligakupa: karnyújtásnyira a döntőtől a Videoton FC

2014. április. 27., 10:22   |    

Ligakupa: karnyújtásnyira a döntőtől a Videoton FC

Előnyös helyzetben várhatja a mai Ligakupa-elődöntőt a Videoton csapata. Alig egy hete 5-1-re nyert idegenben a DVSC-Teva ellen.

VIDEOTON FC–DVSC-TEVA
(Április 29., kedd, 17.30)

A Ligakupa-történet legeredményesebb szereplője, a Videoton FC közel áll ahhoz, hogy a hetedik kiírásban ötödször a döntőbe jusson. Múlt szerdán a fehérváriak (Calatayud – Brachi, Vinicius, Juhász, Stopira – Marco Caneira, Vitor Gomes – Álvarez, Filipe Oliveira, Nildo – Zé Luis kezdő tizeneggyel, később Kovács I., Szolnoki és Lupeta szállt be) Nildo két, Brachi, Filipe Oliveira és Álvarez egy-egy góljával 5-1-re nyertek az Oláh Gábor utcai pálya utolsó kupamérkőzésén. A debreceniek (Verpecz – Ludánszki, Szatmári, Morozov, Ferenczi – Dombi, Spitzmüller, Damahou, Kovács Á. – Tisza, Volas, csereként Króner és Karikás állt be) gólját Ludánszki szerezte.

A hétvégén lejátszott OTP Bank Liga-fordulóban mind a két csapat győzött, a Vidi a felcsúti stadion bajnoki avatóján 3-1-re verte a Puskás Akadémia együttesét, a Loki 5-0-ra kiütötte a Kecskeméti TE-t.

A 2013-2014-es Ligakupa-idényben a Videoton FC a Dunaújváros-Pálhalma, a Kozármisleny és a Paks csapatát megelőzve lépett tovább a csoportjából, majd a Kaposvári Rákóczi és a Pécsi MSC ellen ment tovább. Utóbbi kettő ellen idegenben 1-1-et játszott, otthon 3-0-ra nyert.

A DVSC-Teva a második hazai vereségét szenvedte el a sorozatban, novemberben a Mezőkövesd-Zsórytól kapott ki 4-2-re. Egyébként – a mezőkövesdiekkel együtt – a Nyíregyháza és a Balmazújváros társaságából lépett tovább a csoportból, majd 4-3-as összesítéssel búcsúztatta a Győri ETO legénységét. A negyeddöntőben a Puskás FC ellen a hazai döntetlen után az ellenfél játékosának, Paco Gallardónak a jogosulatlan szereplése miatt 3-0-val megkapta a meccset, így aztán belefért a visszavágón a 3-2-es vereség is.

- Nagyon komolyan vesszük a visszavágót is, ugyanúgy, mint az első találkozót - mondta a vidi.hu-nak José Gomes, a fehérváriak vezetőedzője. - A párharc félidejében vagyunk, amikor az állás 5-1 nekünk, de még nincs vége, a döntőről majd csak akkor beszélhetünk, ha lefújták a keddi meccset. Tisztelnünk kell az ellenfelünket és a maximumot kell nyújtanunk a pályán. A másik elődöntőben
Diósgyőri VTK–Ferencváros (az első mérkőzésen 2-1)
Április 30., szerda, 17.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS