Ligakupa: lezárult a csoportkör, végleges a menetrend

2014. november. 25., 18:10   |    

Ligakupa: lezárult a csoportkör, végleges a menetrend

Az F csoport utolsó két mérkőzésével ért véget a Ligakupa 2014/15-ös kiírásának csoportköre: a Kaposvár hazai pályán győzte le 1–0-ra a ZTE csapatát, míg a Ferencváros a Paksot verte 2-1-re a Groupama Arénában, ezzel mind a két csapat továbbjutott a legjobb 16 közé.

A Zalaegerszeg egy esetleges kaposvári győzelemmel még életben tarthatta volna a reményét a továbbjutásra (bár ehhez még a paksiak budapesti sikerére is szükségük lett volna), ám a Rákóczi Hadaró Valentin 25. percben szerzett góljával megnyerte a mérkőzést.

A Kaposvár győzelmével csupán egyetlen kérdés maradt az esti mérkőzésre: a Ferencváros és a Paks közül melyik csapat jut tovább az első helyen. A Groupama Arénában majdnem félórát kellett várni az első gólra, akkor Busai Attila szerzett vezetést a hazaiaknak, majd hét perccel később Nagy Dániel duplázta meg az FTC előnyét. A Paks mindössze szépíteni tudott: az 51. percben Simon András volt eredményes. Ezzel a Ferencváros első, míg a Paks második helyen jutott tovább, így alakítva ki a Ligakupa legjobb 16 csapatának mezőnyét.

Kaposvári Rákóczi FC - ZTE FC 1-0
Ligakupa 6. forduló
Gól: Hadaró (25.)

Ferencvárosi TC - MVM-Paks FC 2-1
Ligakupa 6. forduló
Gól: Busai (28.), Nagy (35.), illetve Simon (51.)

Az MLSZ Versenyszervezési Osztályának munkatársa, Vida Gábor a mérkőzés után a SportTV élő adásában, a Groupama Aréna gyepén húzta ki a nyolcaddöntő párosításait:

Soproni VSE-GYSEV - DVSC-TEVA
Dunaújváros-PASE - Videoton FC
PMFC-MATIAS - Szombathelyi Haladás
MVM-Paks - MTK Budapest
Újpest FC - Ferencvárosi TC
Győri ETO FC - SZTK-Erima
DVTK - Budapest Honvéd FC
Békéscsaba 1912 Előre - Nyíregyháza Spartacus FC

A nyolcaddöntő első mérkőzéseit 2014. december 2-án, a visszavágókat december 9-én játsszák.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS