Ligakupa: Újpest-Fradi, talán már jövő tavasszal!

2008. július. 17., 19:48   |    

Ligakupa: Újpest-Fradi, talán már jövő tavasszal!

Október 1-jén kezdődik a labdarúgó Liga Kupa 2008/2009-es idénye. A Magyar Labdarúgó Szövetség versenyszervezési osztálya arról tájékoztatta honlapunkat, hogy az elmúlt szezontól eltérően ezúttal 16 helyett 20 csapat vesz részt a sorozatban, amelyben nem hirdetnek külön őszi és téli győztest, hanem a több csapatra és mérkőzésre való tekintettel az őszi szezonban rendezik a csoportmeccseket, tavasszal pedig következik az egyenes kieséses szakasz.

Az információ szerint a 16 élvonalbeli együttes mellett nyolc másodosztályú csapattal szerették volna bővíteni a mezőnyt, de csak öt NB II-es gárda vállalta volna a részvételt. Az indulók száma azonban csak néggyel nőtt, a Dunaújváros jelentkezését � a klubtulajdonosok tanácsával történt egyeztetés után - végül el kellett utasítani.

A csoportbeosztás:

A-csoport: DVSC-TEVA, Diósgyőr, Nyíregyháza FC, Vasas, Vác-Újbuda (NB II)
B-csoport: Győri ETO FC, BFC Siófok, Haladás FC, MTK Budapest, Lombard-Pápa (NB II)
C-csoport: ZTE FC, Újpest FC, Paksi FC, Gabona Trans-Kaposvár, Pécs (NB II)
D-csoport: Budapest Honvéd, FC Fehérvár, REAC, Kecskeméti TE-ERECO, Ferencváros (NB II)

A csoportküzdelmek október 1-jén kezdődnek és december 6-án rendezik az utolsó, nyolcadik fordulót. A menetrendet, a párosításokat jövő szerdán sajtótájékoztató keretében sorsolják ki. Ekkor kerül sor a Magyar Kupa első fordulójának sorsolására is.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS