Lira nyerte a Puskás-díjat, Messi az Aranylabdát

2016. január. 11., 20:28   |    

Lira nyerte a Puskás-díjat, Messi az Aranylabdát

A FIFA zürichi gáláján kiosztotta a 2015-ös év legjobbjainak járó elismeréseket, köztük az Aranylabdát és a Puskás-díjat is.

A gála magyar érdekeltségű elismerését, az év legszebb gólját szerző játékosnak járó Puskás-díjat egy brazil futballista, a hazája harmadosztályában szereplő Wendell Lira nyerte meg, egy igen látványos ollózós találattal. A szavazáson 1,6 millióan vettek részt, Lira a voksok 46,7 százalékát gyűjtötte be, míg a második Lionel Messi 33,3 százalékot, a harmadik Alessandro Florenzi 7,1 százalékot kapott.

A Puskás-díj idei győztes gólja:



Az Aranylabdát a Barcelona argentin játékosa, Lionel Messi vihette haza, aki pályafutása során ötödször hódította el ezt a díjat, Cristiano Ronaldót és Neymart megelőzve.

Az év edzője a Barcelonával tavaly minden lehetséges trófeát elnyerő Luis Enrique lett, megelőzve Josep Guardiolát és Jorge Sampaolit. A női futballban a világbajnok amerikai válogatott szövetségi kapitányát, Jill Ellist választották az év edzőjének, míg az év játékosa Carli Lloyd, az amerikaiak csapatkapitánya lett.

Nyilvánosságra hozták a 2015-ös év álomcsapatát is, amelyet a profi labdarúgók szervezete, a FIFPro állított össze. A csapatban a spanyol liga futballistái jelentős fölényben vannak, négy-négy Real Madrid- és Barcelona-játékos kapott helyet a legjobbak közt.

A FIFPro álomcsapata:

Manuel Neuer (Bayern München) – Dani Alves (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Marcelo (Real Madrid) – Andrés Iniesta (Barcelona), Luka Modric (Real Madrid), Paul Pogba (Juventus) – Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Neymar (Barcelona)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS