Listavezetőként látogat a Fradihoz a Mezőkövesd

2021. augusztus. 13., 13:20   |    

Listavezetőként látogat a Fradihoz a Mezőkövesd
Fotó: Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület Facebook

Pénteken egy, szombaton három, vasárnap két mérkőzést rendeznek az OTP bank Liga 3. fordulójában. A BL-playoffra készülő Ferencváros az eddig százszázalékos Mezőkövesdet fogadja.

MTK BUDAPEST–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Péntek, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 20.00)

A kék-fehérek még veretlenek, a Gyirmót elleni idegenbeli döntetlen után otthon – a magyar futballban először éppen a Kisvárda tagjaként szereplő Gheorghe Grozav góljával – 1-0-ra nyertek a Budapest Honvéd ellen. Utóbbi találkozó előtt nyolc hazai mérkőzésből csak egyet nyertek meg. A Kisvárda nagyszerűen kezdte az OTP Bank Liga 2021–2022-es idényét, előbb Budapesten a Ferencváros, majd otthon a Gyirmót ellen nyert 2-1-re. Kitűnő az utóbbi időben az idegenbeli mérlege, március közepe óta négy mérkőzésen tíz pontot szerzett, egyedül a Groupama Arénában kapott gólt. E négy meccset 4-1-es összesített gólkülönbséggel zárta.

PAKSI FC–DEBRECENI VASUTAS SC
(Szombat, Paks, 16.00)

Az a két csapat találkozik ezen a mérkőzésen, amelyik a legjobb gólkülönbséggel áll az OTP Bank Liga aktuális táblázatán. A Paks az első hazai mérkőzésén, annak ellenére, hogy két gólt szerzett, kikapott a Mezőkövesdtől, majd a felcsúti Pancho Arénában 6-1-re kiütötte a Puskás Akadémiát. Március vége óta minden hazai bajnoki mérkőzésén – egyetlen kivétellel – mindig legalább két gólt szerzett. Az újonc DVSC az utóbbi évek legjobb rajtját vette az élvonalba visszatérő csapatokat tekintve, 4-1-re nyert a Bozsik Aréna első élvonalbeli bajnoki mérkőzésén. A második meccsén hátrányból mentett pontot (2-2) az Újpestet fogadva.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Groupama Aréna, 18.15)

Peter Stöger háta mögött mindössze egyetlen bajnoki mérkőzés van Magyarországon, csapata meglepetésre 2-1-re kikapott a Kisvárdától. Amióta átadták az új stadiont, a zöld-fehérek még soha nem veszítettek el két egymást követő hazai bajnoki találkozót, ilyenre egyébként 2013 novembere óta nem volt példa. A Mezőkövesd, amelyet a Ferencváros korábbi játékosa és edzője, Pintér Attila dirigál, két győzelemmel áll a tabellán, a paksi 3-2 után otthon is ugyanezzel az eredménnyel nyert, a ZTE ellen. Mindazonáltal a csapat mérlege vendégként nem igazán jó, a koronavírus-járvány miatti 2020. márciusi leállás óta mindössze három mérkőzésen győzött csak idegenben, egyszer a Budafok és kétszer a Paks ellen. A Mezőkövesd még soha nem nyert tétmérkőzésen a Ferencváros vendégeként.

GYIRMÓT FC GYŐR–MOL FEHÉRVÁR FC
(Szombat, Alcufer Stadion, 20.30)

Mind a két csapat nyeretlen még az OTP Bank Liga mostani idényében. Az újonc kisalföldiek már két mérkőzésen vannak túl, az MTK elleni hazai döntetlen után vereséget szenvedtek Kisvárdán. A MOL Fehérvár döntetlennel kezdte a bajnoki szezont Zalaegerszegen (1-1), majd az előző hétvégét kihagyta, miután hozzájárult a Ferencváros kérésére a halasztáshoz. Szabics Imre április 1-én vette át a csapatot, a Vidi azóta Kisvárdán és Zalaegerszegen döntetlent játszott, de közben négyszer nyert idegenben. Még veretlen a bajnokságban azóta idegenben.

ZALAEGERSZEGI TE FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Vasárnap, ZTE Aréna, 17.45)

A zalaegerszegiek 2009 óta nem tudtak az élvonalban nyerni az első két fordulóban, mivel sokáig a második vonalban szerepelt a gárda, érdemes megjegyezni, ez öt idényt jelent. Idén a MOL Fehérvár elleni döntetlen után kikaptak Mezőkövesden. A Puskás Akadémia győzelemmel rajtolt Újpesten, aztán egy nagyon súlyos, a klubtörténetben negatív rekordot jelentő 6-1-es vereséget szenvedett otthon a Pakstól. A két csapat az előző idényben kétszer Felcsúton, egyszer Zalaegerszegen találkozott, s mindig az aktuális vendég győzött.

ÚJPEST FC–BUDAPEST HONVÉD
(Vasárnap, Szusza Ferenc Stadion, 20.00)

Mind a két csapat gyengén rajtolt, az Újpest kikapott a Puskás Akadémiától a Megyeri úton, majd – bár vezetett két góllal is – csak egy pontot vitt haza Debrecenből. A Honvéd mindkét eddigi meccsét elveszítette, az elsőt otthon a Debreceni VSC ellen, a másodikat az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az MTK ellen. A két csapat egymás ellen általában szoros, döntetlenközeli mérkőzést játszik, az utóbbi időben újpesti fölénnyel. A kispestiek legutóbb 2019. augusztus 31-én tudtak nyerni az Újpest vendégeként.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS