Loic Nego az idény játékosa, Herczeg András a legjobb vezetőedző

2019. május. 20., 21:45   |    

Loic Nego az idény játékosa, Herczeg András a legjobb vezetőedző

Hétfőn este a RangAdó Díjátadó gálán díjazta a hétvégén véget ért labdarúgószezon férfi és női élvonalának legjobbjait a Magyar Labdarúgó Szövetség. Az OTP Bank Ligában Nego Loic a játékosok, Herczeg András az edzők között végzett az élen, míg a Kiss Tamás a szezon felfedezettje.

A gála elején Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke köszöntötte a jelenlevőket, és osztotta meg gondolatait a díjátadó kapcsán. Kiemelte a női futball fejlődését – megemlítve a szombati Bajnokok Ligája-döntőt is, amelyet Budapesten rendeztek meg –, a MOL Vidi FC sikeres Európa-liga szereplését, valamint az U17-es válogatottat, amely a dublini korosztályos Európa-bajnokságon ötödik lett, ezzel kijutott a világbajnokságra. 

Csányi Sándor sok sikert kívánt az európai kupaporondon való szerepléshez a harmincadik bajnoki címét szerző Ferencvárosnak. Hozzátette, nem lehet maradéktalanul elégedettek a magunk mögött hagyott idénnyel, ugyanis továbbra sincs elég néző a pályákon, illetve nincs annyi fiatal játékos, ami arányban áll a befektetésekkel. Végül elmondta, a következő nagy feladat a felnőtt férfi válogatott előtt áll, ugyanis júniusban két fontos Európa-bajnoki selejtező - Azerbajdzsánban, otthon pedig Wales ellen - vár az együttesre, amely a 2020-as kontinensviadalon saját közönsége előtt szerepelhetne.

Akárcsak tavaly, kilenc kategóriában hirdettek győztest, és ezúttal is a klubok csapatkapitányainak, vezetőedzőinek valamint a legidősebb és a legfiatalabb játékosainak szavazatai alapján.

Az OTP Bank Ligában az ezüstérmes MOL Vidi labdarúgója, Nego Loic lett a legjobb játékos, a DVSC-t dobogóra vezető Herczeg András a legjobb edző. Az évad felfedezettjének a Puskás Akadémiából 18 éves Kiss Tamás futott be, akit tavaly igazoltak a Haladástól.

Az év gólja kategória abból a szempontból jelentett kivételt, hogy hagyományosan a szurkolók szavazatai döntöttek. Egyértelmű fölénnyel Zsóri Dániel emlékezetes ollózós gólja nyert, melyet élvonalbeli debütálása alkalmával, a bajnok Ferencváros ellen szerzett a hosszabbításban.

A játékvezetőknél Iványi Zoltán megvédte elsőségét, ahogy a gólkirály Davide Lanzafame is, aki idén már a Ferencváros színeiben ért a csúcsra, de ezúttal holtversenyben volt klubja, a Honvéd szélsőjével, Holender Filippel.

A Jet-Sol Liga legjobbja és felfedezettje egyaránt az FTC-ből került ki, Fenyvesi Evelin és Pusztai Sára személyében.

A RangAdó gála díjazottjai:

A férfi NB I. legjobb játékosa: Nego Loic

A férfi NB I. legjobb edzője: Herczeg András

A férfi NB I. felfedezettje: Kiss Tamás

A férfi NB I. gólkirálya: Davide Lanzafame és Holender Filip

A férfi NB I. legjobb játékvezetője: Iványi Zoltán

A férfi NB I. legsportszerűbb csapata: Mezőkövesd Zsóry FC

A férfi NB I. legszebb gólja: Zsóri Dániel

A női NB I. legjobb játékosa: Fenyvesi Evelin

A női NB I. felfedezettje: Pusztai Sára


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS