Loki-Gyirmót és Haladás-Vasas a Merkantil Bank Ligában

2021. február. 13., 13:58   |    

Loki-Gyirmót és Haladás-Vasas a Merkantil Bank Ligában
Fotó: vasasfc.hu

Ha csak az időjárás addig nem változik drasztikusan, kilenc mérkőzést lejátszanak a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában, nyolcat vasárnap, egyet hétfőn. A Kolorcity Kazincbarcika–Soroksár találkozót a pálya használhatatlansága miatt március 10-re halasztották.

Ha csak az időjárás addig nem változik drasztikusan, kilenc mérkőzést lejátszanak a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában, nyolcat vasárnap, egyet hétfőn. A Kolorcity Kazincbarcika–Soroksár találkozót a pálya használhatatlansága miatt március 10-re halasztották.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–PÉCSI MECSEK FC
(Vasárnap, Békéscsaba, 14.00)

A kilencedik helyen álló lila-fehérek tavasszal még nem nyertek bajnoki mérkőzést, előbb hazai pályán súlyos vereséget szenvedtek az Ajka ellen (0-3), majd elvittek egy pontot Kaposvárról (1-1). Pályaválasztóként a legutóbbi hét bajnoki mérkőzésén összesen három pontot gyűjtött, mégpedig a Szeged legyőzésével. A téli szünetet feljutó helyen töltő, újonc pécsiek vereséggel kezdtek a Győri ETO otthonában (1-2), majd nyertek otthon a Kazincbarcika ellen (4-2). Ezen a héten Magyar Kupa-mérkőzést játszott a csapat, hazai pályán búcsúzott (0-1) a Haladással szemben.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
(Vasárnap, Csákvár, 14.00)

Mind a két csapat Magyar Kupa-mérkőzést játszott a hét közepén, s mindkettő elbúcsúzott a sorozattól. A Csákvár 3-2-re kapott ki az élvonalbeli Pakstól, mondhatni veresége ellenére helytállt. Ugyanakkor a Rákóczi az NB III-as Tállya ellen vérzett el, noha a szünetben még két góllal vezetett. A bajnokságban a Csákvár mindkét eddigi 2021-es meccsén két gólt szerzett, ez az Ajka ellen elég volt a pontszerzéshez, a Vasas ellen viszont nem (2-3). Pályaválasztóként november eleje óta ezt az egy meccset veszítette el a Merkantil Bank Ligában. A Rákóczi, amely négy hellyel, s hét ponttal megelőzi Csákvárt a tabellán, a Kazincbarcika és a Békéscsaba ellen is „ikszet” játszott. Vendégként szeptember vége óta nyeretlen.

SZENTLŐRINC SE–FC AJKA
(Vasárnap, Kozármisleny, 14.00)

A Szentlőrinc november 25 óta csak a legutóbbi bajnokiján, a második helyre lépő Vasas ellen nem szerzett pontot. A tavaszt a Szeged-Csanád elleni győzelemmel kezdte. Pályaválasztóként a legutóbbi négy meccsén tíz pontot szerzett. Az Ajka három ponttal szerzett eddig többet, mint vasárnapi ellenfele. Idén Békéscsabán győzött, majd otthon nem bírt (2-2) a Csákvárral. Izgalmas mérkőzést vívott a hét közepén a jó sorozatban lévő Mezőkövesddel, vezetése után az utolsó negyedórában kapott góllal búcsúzott a Magyar Kupától. Idegenben a legutóbbi, békéscsabai sikere előtt kilenc bajnokiján csak négy pontot szerzett.

BUDAÖRS–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Vasárnap, Tatabánya, 14.00)

A Budaörs 2021-ben még nem szerzett gólt tétmérkőzésen, a Szolnok elleni, tatabányai 0-0 után 2-0-ra kikapott Gyirmóton. A sokáig dobogós helyen álló gárda a legutóbbi négy fordulóban egyetlen pontot gyűjtött, most ötödik. A Szeged mindkét eddigi idei mérkőzését elveszítette, mindössze két ponttal előzi meg a már kieső helyen álló Kazincbarcikát. Vendégként a legutóbbi két találkozóját elveszítette.

BFC SIÓFOK–SZOLNOKI MÁV FC
(Vasárnap, Siófok, 14.00)

A siófokiak mindkét eddigi idei bajnoki mérkőzésüket debreceni csapat ellen játszották, a listavezetőtől kikaptak (1-2), a sereghajtót legyőzték (5-1). A héten versenyben maradtak a Magyar Kupában, miután idegenben 4-1-re megverték a Taksonyt. A Szolnok nagyszerűen kezdte az évet, a Budaörs elleni döntetlen után legyőzte a DVSC-t. Immár tíz mérkőzés óta veretlen a Merkantil Bank Ligában.

WKW ETO FC GYŐR–DOROGI FC
(Vasárnap, Győr, 14.00)

Az ETO FC középcsapat, hol nyer, hol veszít. A PMFC elleni, nagyszerű idénynyitó (2-1) után kikapott Soroksáron (0-1) A hazai mérlege sokkal jobb, otthon a legutóbbi hat találkozóján csak három pontot veszített, idegenben viszont a legutóbbi öt mérkőzésén csak ugyanannyit szerzett. Mindössze három csapat szerzett az eddigi két 2021-es fordulóban hat pontot, a Vasas, a Gyirmót és a Dorog! A dorogiak ezzel kicsit eltávolodtak a kiesést jelentő helyektől, tizenhatodikok, mindössze három ponttal előzik meg a Kazincbarcikát.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–DEBRECENI EGYETEMI AC
(Vasárnap, Nyíregyháza, 14.00)

Két mérkőzés, egy pont, 0 ez a Nyíregyháza eddigi 2021-es mérlege. Pályaválasztóként szeptember 16. óta nem tudott nyerni, négy döntetlen mellett háromszor is kikapott. A DEAC  a Dorogtól és a Siófoktól is kikapott a tavaszi folytatásban. Augusztus 23-án legyőzte a Nyíregyházát.

SZOMBATHELYI HALADÁS–VASAS FC
(Vasárnap, Békéscsaba, 19.30)

A Haladás a Gyirmót elleni hazai vereség után Szeged javított, két mérkőzésen három pontot szerzett. A hét közepén továbbjutott Pécsen a Magyar Kupában. A Vasas az utóbbi hetekben, lassan hónapokban, nagyszerű formában játszik a bajnokságban, a legutóbbi 12 fordulóban mindössze öt pontot veszített. Vendégként a legutóbbi négy mérkőzését megnyerte.

DEBRECENI VASUTAS SC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Hétfő, Debrecen, 20.00)

A forduló rangadóján a listavezető DVSC a tavasszal még százszázalékos Gyirmótot látja vendégül. A Loki pályaválasztóként mind a tizenegy eddig bajnoki mérkőzését megnyerte az idényben. A Gyirmót győzött Szombathelyen, majd megverte otthon a Budaörst. Érdekes, hogy a mostani idényben idegenben még nem játszott döntetlent.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS