Loki-siker Fehérváron, gyirmóti és kisvárdai siker

2022. február. 05., 21:58   |    

Loki-siker Fehérváron, gyirmóti és kisvárdai siker

Kisvárda Master Good-Budapest Honvéd 3-2 (1-2)
Gólszerzők: Kravcsenko (11.), Bumba (66.), Melnyik (68.), illetve Batik (3.), Zsótér (29.)
Kisvárda Master Good: Ogyincov - Hej, Kravcsenko, Cirkovic, Matheus Leoni - Melnyik, Ötvös - Asani (Navratil, 81.), Makowski (Camaj, 64.), Bumba (Zlicic, 81.) - Mesanovic (Gosztonyi, 89.)
Budapest Honvéd: Szappanos - Petkovic (Baráth, 89.), Batik, Klemenz, Tamás K. - Hidi (Machach, 61.), Petruszenko (Nagy G., 89.), Zsótér (Májer, 80.) - Nagy D. (Banó-Szabó, 80.), Drazic, Lukic

Élénk tempóban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat lendületesen támadott, aminek az lett az eredménye, hogy bő tíz perc alatt egy-egy gól született. Az első félidő középére kicsit visszaesett az iram, de ekkor is volt egy nagy helyzete a Kisvárdának, majd az újabb Honvéd-vezetés után a hajrában még kettő, ezekkel a lehetőségekkel azonban nem tudott élni. Fordulás után a Honvéd védekezésre rendezkedett be, illetve a Kisvárda birtokolta többet a labdát, kapuja elé szorította ellenfelét, és a félidő közepén két perc leforgása alatt fordított. Mozgalmas volt ebben a szakaszban találkozó, a Honvéd hátrányban ébredt fel valamelyest, de nem volt benne annyi erő, hogy változtasson az eredményen. A várdai együttes ezzel sorozatban hét mérkőzés óta veretlen a bajnokságban. A Budapest Honvéd vezetőedzőjévé szerdán nevezték ki Horváth Ferenc helyére Nebojsa Vignjevicet, aki így vereséggel mutatkozott be új csapata élén.

Gyirmót FC Győr-Újpest FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Varga (63., 11-esből)
Gyirmót: Rusák - Major, Csörgő (Ikic, 74.), Hajdú, Zeke - Hasani, Klimovic, Vass Á., Nagy P. (Ventura, 82.), Cvetanoski (Herjeczki, 82.) - Varga B. (Mayer, 90.)
Újpest: Banai - Kastrati, Kutrumpisz, Kuusk, Antonov - Pauljevic (Yahaya, 69.), Csongvai (Szakály, 85.), Mitrovic, Simon - Beridze, Viana (Kone, 69.)

Az első félidő első felében az Újpest volt aktívabb és veszélyesebb, a vezetést is megszerezhette volna, de Beridze nagy helyzetben mellé lőtt. A Gyirmót eleinte sok hibával játszott, alig jutott el az ellenfél kapujáig, aztán szinte a semmiből adódott egy gólszerzési lehetősége, Varga azonban közelről a keresztlécre fejelt. A helyzet felrázta a hazaiakat, akik ezután - leginkább Hasaninak köszönhetően - több zavart okoztak a vendégkapu előtt, de a szünetig egy lesgólnál tovább nem jutottak. A folytatásban is a házigazda futballozott gólra törőbben, s a szünet után bő negyedóra elteltével büntetőhöz jutott, miután Csongvai a 16-oson belül megrúgta Vargát. A 11-est a sértett magabiztosan értékesítette. A fővárosiakon a cserék sem segítettek, komoly helyzetet a hátralévő időben nem tudtak kialakítani, a Gyirmót pedig a lefújásig magabiztosan őrizte előnyét, sőt, a hajrában újabb kapufát ért el. A mérkőzés összképe alapján megérdemelten nyertek a hazaiak.

MOL Fehérvár FC - Debreceni VSC 1-2 (1-1)
Gólszerző: Alef (42.), illetve Szécsi (45., 87.)
Fehérvár: Kovács D. - Nego, Fiola, Sabanov, Heister - Zulj (Szendrei, 70.), Alef - Petrjak, Lednev (Géresi, 58.), Dárdai P. (Nikolics, 70.) - Kodro
DVSC: Hrabina - Poór (Baranyai, 63.), Pávkovics, Deslandes, Charleston (Ferenczi, 63.) - Szécsi, David Babunszki (Varga J., 78.), Baráth, Dzsudzsák, Ugrai (Bévárdi, 78.) - Dorian Babunszki (Bódi, 63.)

Kihagyott fehérvári ziccerrel indult a meccs és a folytatásban is a hazaiak voltak kezdeményezőbbek. A Debrecen jobbára csak a védekezéssel törődött, elvétve jutott el az ellenfél tizenhatosáig, a kapura pedig egyáltalán nem jelentett veszélyt. Egy videobírózás után visszavont gólt követően Alef fejesével a Fehérvár megszerezte a vezetést, de mégsem tudott előnnyel szünetre vonulni, mert Szécsi távoli bombájával egyenlítettek a hajdúságiak. Fordulás után is támadásban maradt a Vidi, de a kapu előtt sok volt a pontatlanság. A Debrecen kevés alkalommal vállalkozott ellentámadásra, a hajrához közeledve azonban bátrabbá váltak a vendégek, és Szécsi második góljával megnyerték a találkozót.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS