Loki-Vasas rangadó a Merkantil Bank Ligában

2021. február. 27., 23:59   |    

Loki-Vasas rangadó a Merkantil Bank Ligában
Fotó: dvsc.hu

Mind a tíz mérkőzést vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában. A játéknap rangadóján az első a másodikat fogadja Debrecenben, a Nagyerdei Stadionban.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SOROKSÁR SC
(Csákvár, 14.00)
A Csákvár az utolsó előtti helyen áll, idén eddig csak egyszer, a Kaposvári Rákóczi ellen nyert. Pályaválasztóként sokkal sikeresebb, mint vendégként, október 18. óta mindössze egyszer, a Vasas ellen kapott ki. A Soroksár nagyon jól védekezett eddig a 2021-es meccsein, a Merkantil Bank Ligában még nem kapott gólt. Nagy csatában búcsúzott a Magyar Kupától szerdán, a Kisvárda ellen. Vendégként viszont november eleje óta csak a Rákóczi ellen nyert, Kaposváron.

SZENTLŐRINC SE–PÉCSI MFC
(Szentlőrinc, 14.00)
Mindössze húsz kilométernyit kell a pécsieknek utazni a vendégségbe. A Szentlőrinc pályaválasztóként – részben Kozármislenyben – a legutóbbi négy meccsén tíz pontot gyűjtött. Ugyanakkor a legutóbbi két bajnoki mérkőzést, idegenben, elveszítette. A PMFC Győrben kikapott első tavaszi tétmeccsén az ETO ellen, de azóta három mérkőzésen hét pontot szerzett a bajnokságban. (Viszont a Haladás ellen otthon kiesett a Magyar Kupából.)

BUDAÖRS SC–FC AJKA
(Tatabánya, 14.00)
A Budaörs az ötödik helyre csúszott vissza, miután idén még nem nyert bajnoki mérkőzést. A tatbányai albérletben 2021-ben két mérkőzést játszott a Merkantil Bank Ligában, mindkettő döntetlenre végződött. Az Ajka feljött a tízedik helyre, a legutóbbi három mérkőzésén hét pontot szerzett. Vendégként idén eddig csak egyszer játszott, fölényes győzelmet aratott Békéscsabán.

BFC SIÓFOK–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Siófok, 14.00)
A Siófok, veresége ellenére, jól helyt állt szerdán Debrecenben, a Magyar Kupa-mérkőzésen. Ugyanakkor a Merkantil Bank Ligában idén eddig csupán a sereghajtó DEAC ellen szerzett pontot, pontokat. A Szolnok elleni, legutóbbi hazai vereséget egy három győztes mérkőzésből álló sorozatot zárt le. A szegediek nagyon rosszul szerepelnek, mindössze két pont az előnyük a már kiesőhelyen álló Kazincbarcikával szemben. Legutóbb november 29-én nyert a Merkantil Bank Ligában, vendégként azóta a Békéscsaba, a Szentlőrinc és a Budaörs ellen is kikapott.

SZOLNOKI MÁV FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Szolnok, 14.00)
A Szolnok legutóbb nagy meglepetésre kikapott a DEAC vendégeként, lezárva egy tizenegy bajnoki meccsből álló veretlenségi sorozatot. Pályaválasztóként az idény kezdete óta csak kétszer, egyszer még szeptemberben, egyszer pedig októberben kapott ki. A Gyirmót a legjobb formában lévő csapat a Merkantil Bank Ligában, mind a négy eddigi idei bajnoki mérkőzését megnyerte, csupán egyetlen gólt kapva. A két csapat legutóbb ősszel, a Magyar Kupában találkozott Szolnokon, akkor a hazaiak nyertek. Ellenben a legutóbbi Tisza-parti bajnokijuk fölényes gyirmóti sikert hozott, még 2019 augusztusában.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–DOROGI FC
(Békéscsaba, 14.00)
Talán még az NB II történéseinek rendszeres követői is meglepődnek azon, hogy milyen rossz a békéscsabaiak hazai mérlege. Mindössze kétszer tudott nyerni a mostani idényben, idén eddig egy Ajka elleni vereség és egy PMFC elleni döntetlen szerepel a neve mellett. A lila-fehérek 2021-ben még nem győztek tétmérkőzésen. Ezzel szemben a Dorog még veretlen, kétszer nyert, majd kétszer döntetlent játszott. Vendégként egyszer, az ETO ellen játszott, döntetlent. A fentiek ellenére a Békéscsaba áll jobban, tizenkettedik. A Dorog a tizenötödik helyen áll, négypontos hátrányban.

WKW ETO FC GYŐR–DEAC
(Győr, 14.00)
Amilyen jól kezdte az ETO a tavaszt – győzelem a második helyen álló Pécsi MFC –, olyan rosszul folytatta, hiszen azóta három mérkőzésen mindössze egy pontot szerzett. Ugyanakkor a hazai mérlege nem mutat rosszul: október közepe óta csak a Vasastól kapott ki. A DEAC idegenbeli eredménysora eddig az NB II történetének negatív rekordja: tizenkét mérkőzés, tizenkét vereség.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Kazincbarcika, 14.00)
A Kazincbarcika a tizennyolcadik, már kieső helyen áll, igaz, kevesebb pontot veszített, mint az előtte álló Szeged-Csanád. 2021-ben eddig mindössze egy bajnoki meccset játszott otthon, az 0-0-ra végződött a Kaposvári Rákóczi ellen. A Nyíregyháza a legutóbbi két meccsét megnyerte, s ezzel jelentősen javított pozícióján, a kilencedik helyen áll. Vendégként csak Dorogon játszott eddig idén (1-0-ra kikapott), a legutóbbi három idegenbeli bajnoki találkozóján szerzett gól nélkül maradt.

SZOMBATHELYI HALADÁS–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Szombathely, 17.00)
A Haladás az idei négy bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg, pályaválasztóként még nyeretlen, kikapott a Gyirmóttól, majd döntetlent játszott a Vasassal. A Rákóczi formája meg sem közelíti az említett kettőjét, ugyanakkor 2021-ben a bajnokságban eddig csak egyszer kapott ki. Idegenbeli mérlege gyengébb, szeptember 27. óta nem tudott mérkőzést nyerni. Idén még nem szerzett bajnoki gólt idegenben.

DEBRECENI VSC–VASAS FC
(Debrecen, 19.30)
Az első és a második helyezett találkozója. A Loki, amelyet harmadszor fog a múlt heti bajnoki és a hétközi kupasiker után Huszti Szabolcs irányítani, az edzőváltás előtt elveszítette hazai veretlenségét. Február 15. előtt minden hazai bajnokiját megnyerte a DVSC az idényben. A Vasas négy mérkőzésen tíz pontot szerzett eddig 2021-ben, a Haladás elleni döntetlenen (0-0) kívül minden mérkőzésén három gólt szerzett. Idegenben szeptember 27. óta csak két döntetlen (Gyirmót, Haladás) rontja a makulátlan mérleget.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS