Lövési pontosságban a Puskás Akadémia vitte a prímet hétvégén

2022. október. 12., 14:49   |    

Lövési pontosságban a Puskás Akadémia vitte a prímet hétvégén

Az OTP Bank Liga tizedik fordulójában összesen tizenhét gól esett, amelyet 152 lövésből értek el a csapatok. Megnéztük, hogy kik voltak a leghatékonyabbak ebben a mutatóban.

A tizenkét csapat közül a Pakson 3–1-es győzelmet arató Puskás Akadémia találta el a legnagyobb arányban a kaput, a tizenhárom lövéséből kilenc is kapura ment, ami 69,23 százalékos hatékonyságot jelent. A Puskás szezonátlaga ebben a tekintetben 33,1 százalék, a hétvégén tehát messze felülmúlta a csapat az eddigi teljesítményét. A Honvéd otthonában 2–2-es döntetlent játszó Mezőkövesd is kimagasló, 60 százalékos lövési hatékonysággal zárt, esetében tíz lövésből hat talált kaput.

A bajnokságban második helyen álló Kecskemét az Újpest otthonában szerezte újabb bravúrgyőzelmét. Ugyan az újonc ezúttal csak négy alkalommal kísérletezett lövéssel, viszont ebből kettő el is találta a kaput, sőt, gól is lett belőle. Az 50 százalékos kapura lövési hatékonyság elmarad a Puskásétól és a Mezőkövesdétől, de a liga eddigi átlagához képest ez is kiemelkedő teljesítmény.

A hétvégén ezúttal a Ferencváros otthonában 2–0-s vereséget szenvedő Debrecennek volt a leggyengébb a lövési hatékonysága, a csapat tizenhat lövéséből csupán három talált kaput, ami 18,75 százalékos sikerességi arány.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS