M4 Sport – Az Év Sportolója: bejelentették a dobogósok névsorát

2019. február. 04., 11:42   |    

M4 Sport – Az Év Sportolója: bejelentették a dobogósok névsorát

Az elismeréseket a Nemzeti Színházban, jövő csütörtökön adják át. Hétfőn délelőtt a gála helyszínén jelentették be a szavazás eddigi eredményét.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által 61. alkalommal kiírt szavazás végén bejelentették a legtöbb szavazatot kapott sportolókat. Közülük kerül ki kategóriánként az év legjobbja, a nyerteseket a M4 Sport – Az Év Sportolója gálán, február 14-én  jelentik be a Nemzeti Színházban.

Az év férfi játékosai címért Gulácsi Péter, Juhász Roland és Szalai Ádám versenyeznek. A női labdarúgók között Csiszár Henrietta, Jakabfi Zsanett és Vágó Fanny jutott a legjobb három közé. A jelöltekre összesen 432 sportújságíró szavazott, ami rekordnak számít.

A legszebb gólokra idén is a szurkolók szavazhatnak az M4 Sport honlapján, méghozzá egészen a jövő csütörtöki gála kezdetéig. A tíz főt számláló listáról már csak Bódi Ádám a Paks ellen szögletből szerzett találatára, Loic Nego – a sajtóban is nagy visszhangot kiváltó – Chelsea-nek lőtt góljára, illetve Sigér Dávid MTK elleni emelésére lehet voksolni. A szavazás nem kezdődik előröl, a három játékosra eddig leadott voksok is számítanak.

A fenti elismerések mellett ismét átadják a Magyar Labdarúgó Szövetség életműdíját, melyről az MLSZ elnöksége dönt.

A kategóriák szűkített listája (ABC sorrendben):

Az év fogyatékos sportolója: Gelencsér Róbert, Mihálovitsz Tamás, Osváth Richárd


Az év fogyatékos női sportolója: Ekler Luca, Gyurkó Alexandra, Pap Bianka


Az év fogyatékos csapata: asztalitenisz-vegyespáros, férfi asztalitenisz-páros, női kerekesszékes-válogatott


Az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője: Beliczay Sándor, Pécsi Annamária, Szabó Álmos


Az év férfi labdarúgója: Gulácsi Péter, Juhász Roland, Szalai Ádám


Az év női labdarúgója: Csiszár Henrietta, Jakabfi Zsanett, Vágó Fanny


Az év edzője: Bánhidi Ákos és Csang Csing Lina (rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott), Golovin Vlagyimir (junior női kéziválogatott), Sike András (birkózó-válogatott)

Az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye): férfi kardválogatott (Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás), férfi rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba), női kajaknégyes (Kozák Danuta, Kárász Anna, Bodonyi Dóra, Medveczky Erika)

Az év csapata (hagyományos sportágakban): FTC-Telekom Waterpolo (férfi vízilabda), Győri Audi Eto KC (női kézilabda), junior női kézilabda-válogatott

Az év női sportolója: Babos Tímea (teniszező), Hosszú Katinka (úszó), Kozák Danuta (kajakozó)

Az év férfi sportolója: Bácsi Péter (birkózó), Fucsovics Márton (teniszező), Liu Shaolin Sándor (rövidpályás gyorskorcsolyázó)

Az év gólja: Bódi Ádám (Debrecen, Paks ellen), Loic Nego (MOL-Vidi FC, Chelsea), Sigér Dávid (Ferencváros, MTK ellen)

Ezeken kívül átadják a MOB-MSÚSZ életműdíját is.

A díjak átadását több mint 300 művész öt előadása fogja színesíteni. Idén komoly- és könnyűzenei, néptánc, illetve kortárstánc bemutatókat láthatnak majd a résztvevők és a tévénézők, de sportolók is színpadra állnak majd saját sportágaik bemutatásával. Ezen produkciók sehol máshol nem lesznek láthatóak. Az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán Rúzsa Magdi is fellép, a Himnuszt öt énekes adja majd elő. Az est műsorvezetője idén Mohay Bence lesz.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS