Ma akár bajnokot is avathatnak az OTP Bank Ligában

2013. május. 12., 12:12   |    

Ma akár bajnokot is avathatnak az OTP Bank Ligában

Ma eldőlhet az 2012–2013-as bajnokság: amennyiben a Győri ETO FC legyőzi a Ferencvárost, a DVSC pedig otthon tartja a három pontot a Videotonnal szemben, a női kézilabdázók BL-sikere után egy nappal a három folyó városa ismét ünnepelhet.

DVSC-TEVA–VIDEOTON FC
(Május 12., vasárnap 16.30)

A 2011-es és a 2012-es bajnok rangadója dönthet a 2013-as titulusról: alkalmasint a Videoton minden esélye elszáll, ha nem tud nyerni a cívisvárosban. A Loki meglehetősen rapszodikusan szerepelt eddig az idényben, abból a gödörből, amelybe az ősz derekán belelépett, mindmáig nem tudott igazán kikecmeregni. De – noha az Újpest ellen meglepő hazai vereséget szenvedett az Oláh Gábor utcában – a hazai mérlege sokkal jobb, mint az idegenbeli. Tavasszal négyből három mérkőzést megnyert, mindegyiken legkevesebb három gólt szerezve. A Videoton lényegesen több bajnokit játszott eddig tavasszal idegenben, mint otthon, így vendégként vívott meccseinek köszönhető főleg, hogy még versenyben van a bajnoki címért. Kilenc eddigi fellépésével haton játszott Székesfehérvártól távol, 13 pontot szerezve. (Hazai pályán 3 győzelemmel 9-et tett még hozzá.) Érdekes, hogy Debrecenben 2001 óta nem tudott bajnoki mérkőzést nyerni a fehérvári csapat a Loki ellen.

GYŐRI ETO FC–FERENCVÁROSI TC
(Május 12., vasárnap 18.30)

A Ferencváros legutóbb 2004 augusztusában nyert bajnoki mérkőzést Győrben az ETO ellen – csak néhány hónappal azután, hogy mostani edzője, Pintér Attila kényszerűségből távozott a Fradi éléről. A két zöld-fehér alakulat történetében egyébként a mostani már a 129. bajnoki vagy MK-mérkőzés - 1937 óta, tehát 76 éve játszik a két együttes bajnoki meccseket egymással. Nem először befolyásolja döntően találkozójuk, illetve vetélkedésük a bajnoki cím sorsát. 1963-ban, amikor az ETO története során először magyar bajnok lett, a játékosai éppen egy edzőmeccset vívtak Sopronban a Textilesszel, amikor az FTC kikapott Dorogon, s így jobb gólkülönbségével a Győr lett a bajnok. 1982-ben az Üllői úti 4-3-mal nyerte meg Verebes József együttese a bajnoki címet, 1983-ban a győri 3-3-mal megőrizte egypontos előnyét a pesti zöld-fehérekkel szemben, aztán már nem is változott a sorrend. A két csapat 2012 őszi mérkőzése 1-1-re végződött az Üllői úton. Az ETO magabiztosan vezet a bajnokságban, és annak ellenére bajnok lehet ma, hogy a legutóbbi öt bajnokijából csak egyet nyert meg, hazai pályán pedig március 31. óta nyeretlen. Ugyanakkor Ricardo Moniz együttese sem csillog tavasszal idegenben: csak Pakson és Pápán nyert.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS