Ma bajnokot avatnak az OTP Bank Ligában

2014. május. 31., 12:47   |    

Ma bajnokot avatnak az OTP Bank Ligában

A két még matematikailag a címre esélyes együttes mérkőzése egyszerre, este nyolc órakor kezdődik.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–ÚJPEST FC
(Május 31., szombat, 16.00)

A legutóbbi öt fordulóban a két csapat összesen tíz mérkőzést játszott, ebből kilencet vagy a Pápa, vagy az Újpest elveszített. Igaz, közben – múlt vasárnap – a lila-fehérek kitettek magukért, a Diósgyőri VTK elleni tizenegyes-párbajban megnyerték a Magyar Kupát. A Pápa a legutóbbi öt mérkőzéséből csak kettőn szerzett gólt, tavasszal, hazai pályán, csak a PMFC ellen nyert. Az Újpest 2014-ben eddig csak a Mezőkövesd otthonában győzött bajnoki találkozón vendégként. Nebojsa Vignjevics együttese az őszi, a Lombard Pápa elleni 90 percét 4-2-re megnyerte. Az Újpest a legutóbbi három pápai mérkőzését (beleértve egy MK-találkozót is) megnyerte. Ha a mostani találkozón nyer a hazai együttes, a bajnoki végtabellán megelőzi az Újpestet.

KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Május 31., szombat, 18.00)

E két együttes sincsen jó formában, a legutóbbi négy fordulóban a két csapat összesen nyolc mérkőzést játszott, ebből hetet elveszített. Igaz, mindkettőnek nehéz sorsolás jutott. A KTE elsősorban a jó (jobb…) hazai mérlegének köszönheti, hogy a középmezőnybe került, a csapat 25 pontot szerzett eddig otthon, s csak 11-et vendégként. A Széktói Stadionban 2014-ben, bajnoki találkozókon, még veretlen, a legutóbbi három mérkőzését, sorrendben a Videoton FC, az MTK és a Pápa ellen megnyerte. A Puskás FC a bajnokság utolsó harmadában nem tudta megközelíteni az idény derekán mutatott remek, s mint utóbb kiderült, bennmaradást érő menetelését. A 15. és a 22. forduló között csak egyszer kapott ki, a 23. forduló óta ellenben mindössze egy pontot szerzett. A két csapat őszi találkozóján, Székesfehérváron 2-2-es döntetlen született. Október a Magyar Kupáért is játszott a két együttes a Sóstói stadionban, az is döntetlenre végződött, büntetőkkel a KTE jutott tovább.

MTK BUDAPEST–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Május 31., szombat, 18.00)

A kék-fehérek – azt követően, hogy kiesőhelyen zárták az őszi 17 fordulót – nagyszerű tavaszt produkáltak, 12 meccsen 22 pontot gyűjtöttek. Ezzel a mezőny első felébe kerültek, s a papírforma azt ígéri, ott is maradnak. Garami József együttese a legutóbbi hét fordulóban hat győzelmet aratott, pályaválasztóként tavasszal öt meccsükből négyet megnyertek. A Rákóczi már hetekkel ezelőtt kiesett, a legutóbbi hat fordulóban csak egyszer szerzett (akkor három) pontot, egyébként e sorozatban az volt az egyetlen mérkőzés, amelyen gólt szerzett a Rákóczi. Az MTK ünnepi mérkőzésre hívja szurkolóit, hiszen e találkozóval zár az 1912-ben felavatott régi stadion, amely 2016 nyarára teljesen megújul.

GYŐRI ETO FC–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC
(Május 31., szombat, 18.00)

A hazaiaknak – akik a stadionjuk talajának felújítása miatt Gyirmóton rendezik e találkozót – klubrekordokat érő eredményeket értek el eddig a tavaszi idényben. Bár matematikailag van még esély a bajnoki cím elnyerésére, Horváth Ferenc vezetőedző realista. Úgy fogalmazott a klub honlapján: „Nehezebb volt a héten motiválni a játékosokat, mint máskor, hiszen ennek a találkozónak, ami még előttünk van, már semmi tétje nincsen.” Az ETO a legutóbbi tíz bajnoki találkozójából kilencet megnyert. E találkozó lesz egyébként a zöld-fehérek 2000. élvonalbeli bajnoki találkozója, az ETO emlékmezzel ünnepli ezt. A Mezőkövesd már kiesett a bajnoki eredmények alapján, tavasszal csak a Bp. Honvéd elleni bajnokiját nyerte meg. A legutóbbi öt fordulóban csak egy pontot szerzett. A két csapat őszi találkozóját 3-0-ra megnyerte a Mezőkövesd, az a borsodiak élvonalbeli történetének második legnagyobb különbségű győzelme.

DVSC-TEVA–BUDAPEST HONVÉD
(Május 31., szombat, 18.00)

Telt ház előtt játssza második bajnoki mérkőzését a Loki az új stadionban. A mostani szezonban pályaválasztóként még veretlen piros-fehérek számára a pontszerzés a Győri ETO eredményétől függetlenül is az újabb bajnoki aranyat jelenti. (A két csapat gólkülönbsége között 14 a különbség a DVSC javára.) A Loki áprilisban kisebb hullámvölgybe került, de a legutóbbi négy találkozóját kivétel nélkül megnyerte. Hazai pályán az idényben 14-ből 11 találkozóját megnyerte, hármon döntetlent játszott. A Bp. Honvéd a legutóbbi nyolc fordulóban nem szerzett pontot, ami még akkor is döbbenetes, ha nem tesszük hozzá: a tavasz első négy bajnokiján a maximális 12-ből tízet begyűjtött az akkor még Marco Rossi által dirigált együttes.

A további menetrend

Vasárnap:
Videoton FC–DVTK 16.30
Ferencváros–MVM Paks 16.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS