Ma délután: Győr–Videoton szuperrangadó

2013. április. 14., 11:51   |    

Ma délután: Győr–Videoton szuperrangadó

A legjobb formában lévő három magyar csapatból kettő játszik egymással az ETO Parkban ma délután. Ezzel a találkozóval kezdődik a Győri ETO és a Videoton háromfelvonásos mérkőzésdömpingje. A nap második mérkőzését két lila-fehér alakulat vívja Kecskeméten.

GYŐRI ETO FC–VIDEOTON FC
(Április 14., vasárnap, 16.30)

A Győri ETO minden tavaszi bajnoki mérkőzését megnyerte, mindegyiken két gólt szerezve, az első kettőn még gólt kapva, a második kettőn kapott gól nélkül. Pintér Attila együttese a legutóbbi négy hazai mérkőzésén 12 pontot szerzett, egyébként a bajnoki szezon eddigi részében mindössze kétszer nem nyert pályaválasztóként, egyszer a Haladás, egyszer pedig a Bp. Honvéd ellen. A kispestiek elleni, november 4-ei 0-0 óta az ETO minden bajnoki találkozóján szerzett gólt. A Nemzeti Sport a hétközben publikálta, hogy a Győr immár 20 mérkőzésre rúgó bajnoki veretlenségi sorozatánál csak a két portugál sztárklub, a Porto és a Benfica az előző idényben megkezdett szériája hosszabb, a zöld-fehérek mögött álló Bayern München – aktualizálhatjuk a statisztikát – szombaton a Nürnberg elleni 4-0-val beérte az ETO együttesét. A Videoton FC José Gomes, az új edző irányításával egyetlen kivétellel minden tavaszi bajnokiját megnyerte, csak Diósgyőrben szenvedett vereséget. November 25. óta a Vidi minden meccsén szerzett gólt, tavasszal idegenben négy mérkőzésen tízet. A két együttes legutóbbi győri bajnokiját a hazaiak nyerték 2011-ben, s Koltai Tamás góljával győztek ősszel a Sóstói Stadionban is. Ugyanakkor a két csapat legutóbbi győri, a Magyar Kupáért vívott találkozóját a Videoton nyerte meg 1-0-ra. Bajnoki meccset legutóbb 2009. május 9-én nyertek a fehérváriak a Kisalföld fővárosában. A két együttes a mostani bajnoki találkozó után 17-én, szerdán a Magyar Kupában is találkozik, Fehérváron. Az elődöntő győri „felét” majd május 8-án rendezik.

KTE-PHOENIX MECANO–ÚJPEST FC
(Április 14., vasárnap, 18.30)

A két lila-fehér alakulat immár a vendégek állnak jobban, de csak egyetlen ponttal előzik meg a kecskemétieket. Az Újpest a lehető legrosszabbul kezdte a tavaszt, 6-0-ra kikapott otthon a Pakstól, majd szoros csatában elveszítette a Fradi elleni derbit is. Utána ellenben kétszer is nyert, a DVSC elleni, idegenbeli siker amilyen ritkaságszámba ment, olyan értékes volt. Továbbra is elsősorban két játékoson múlik az eredményesség: Kabát Péteren és Dusan Vasziljevicsen. Őt ketten szereztek már gólt tavasszal az újpestiek közül, s ők ketten (Kabát, Vasziljevics sorrendben) vezetik a házi góllövőlistát. Az Újpest idegenbeli mérlege a debreceni siker ellenére sem jó: mindössze két győzelmet szerzett a csapat vendégként a bajnoki idényben, egyet a Pécs, egyet pedig a Loki pályáján. Ellenpontozásként egy pozitívum: mindössze két idegenbeli meccsen, Szombathelyen és Kaposváron maradt szerzett gól nélkül a csapat. A korábban az Újpest színeiben is futballozott Horváth Ferenc által dirigált KTE ugyan a legutóbbi meccsén Pápán, győzni tudott, de ez csak kevéssé feledteti, hogy hazai pályán az utóbbi időben fogatlan oroszlán. A csapat a legutóbbi öt, a Széktói Stadionban játszott bajnoki meccséből egyet sem tudott megnyerni. A két együttes őszi, újpesti összecsapása 2-1-es hazai győzelemmel ért véget. Az Újpest még soha nem nyert a KTE pályáján bajnoki mérkőzést.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS