Magabiztos Ferencváros várja a Betist

2021. szeptember. 29., 20:22   |    

Magabiztos Ferencváros várja a Betist

A Fradi vezetőedzője úgy véli, a szurkolók átlendíthetik a csapatot a holtpontokon a Betis elleni, csütörtöki Európa Liga-mérkőzésen.

A Ferencváros alulmaradt ugyan a Leverkusen otthonában az Európa Liga csoportkörének első fordulójában, de a mutatott játékra építhet a folytatásban, mert meg tudta nehezíteni a német csapat dolgát. A Betis ugyanakkor sikerrel zárta első EL-mérkőzését, fordulatos találkozón 4-3-ra nyert saját közönsége előtt a Celtic ellen.

A bajnokságban mindkét együttes jól szerepel, a Fradival vesztett pontok tekintetében csak az éllovas Kisvárda tartja a lépést az OTP Bank Ligában, míg a Betis legutóbbi négy La Liga-összecsapásából hármat megnyert, egyet döntetlenre hozott, és hét forduló után a hetedik helyen áll.

Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője a Betis gyors, technikás játékosaira hívta fel a figyelmet, de bízik abban, hogy csapata ki tudja használni saját erősségeit a csütörtökön 21.00 órakor kezdődő budapesti találkozón.

– Két magabiztos csapat találkozik csütörtökön, a legutóbbi mérkőzések alapján mindkét félnek megvan az oka a magabiztosságra. Hogy mást ne mondjak, a Real Betis is csak egyetlen mérkőzést veszített el a közelmúltban a Real Madrid ellen. Igyekszünk megtalálni a megfelelő egyensúlyt aközött, hogy kontrollálni tudjuk az ellenfél kvalitásait, illetve hogy ki tudjuk használni a saját erősségeinket a pályán. Bízom benne, hogy a szurkolók segítségével sikerül egy jó eredményt elérnünk a spanyol együttes ellen – idézte Peter Stögert a fradi.hu. – A Real Betis egy nagyon jó és erős csapat, kicsit más stílust képvisel, mint legutóbbi EL-ellenfelünk, a Leverkusen, gyors, technikás játékosai vannak. Azt mind tudjuk, hogy a hazai mérkőzéseinken a szurkolók által biztosított atmoszféra lenyűgöző, ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy átlendítsen minket a holtpontokon.

A Betis vezetőedzője, Manuel Pellegrini nehéz mérkőzésre készül a Groupama Arénában, annak ellenére is, hogy az utóbbi időben remekül teljesít csapata.

– A csapat folyamatosan nyer az utóbbi időben, elégedettek vagyunk, az egyéni teljesítmények is jók, de a legnagyobb hiba az lenne, ha elhinnénk, hogy mostantól minden meccset megnyerhetünk. Komolyan készülünk a Ferencváros ellen. A hazai csapatnak mindig van némi előnye, de fel vagyunk készülve. Nehéz meccsre számítok, egy nagy csapatról van szó. Láttuk a Ferencváros összes selejtezőjét, jó támadók játszanak a csapatban, de a védők is erősek. Nehéz meccsre számítok. Nem emelnék ki egy játékost sem a Ferencvárosból, a csapategységre hívnám fel a figyelmet, hiszen hosszú ideje sikeresek – mondta Manuel Pellegrini.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS