Magabiztos győzelem Lettország ellen

2017. augusztus. 31., 22:42   |    

Magabiztos győzelem Lettország ellen

A magyar férfi A-válogatott csütörtökön este a Groupama Arénában fogadta vb-selejtező mérkőzésen Lettországot, és végig jó játékot bemutatva, magabiztosan verte 3–1-re ellenfelét a szurkolók fantasztikus buzdítása mellett.

Bernd Storck mérkőzésre készülő keretében a ferencvárosi Varga Roland hosszabb szünet után kapott ismét lehetőséget a bizonyításra, Pátkai Máté ugyan volt már korábban kerettag, de a jelenlegi szövetségi kapitánytól most először kapott behívót, míg az újpesti Nagy Dániel abszolút újoncként került be a keretbe – a három játékos közül Pátkai és Varga rögtön a kezdőcsapatba is beverekedte magát.

A telt ház előtt kezdődő mérkőzésen a magyar csapat azonnal magához ragadta a kezdeményezést a fantasztikus szurkolótábora előtt, és szinte a kapujához szögezte ellenfelét. A félpályáig feltolt védelem ellen a lettek nem tudták kihozni a labdát, míg Bernd Storck csapata egymás után alakította ki a lehetőségeket. Az 5. percben Pátkai harcolt ki szabadrúgást a bal oldalon, a labdát Varga ívelte középre, Kádár Tamás pedig magabiztosan bólintott a jobb alsó sarokba (1–0). Negyvenedik válogatottságán ez volt Kádár első gólja.

A csapat a gól után is lendületben maradt, mindkét szélső védőnk lendületes felfutásokkal segítette a támadásokat, és többször is sikerült a lett védelem mögé kerülni, de újabb gól nem született. A félidő közepére aztán megnyugodott egy kicsit a mérkőzés, a lettek is eljutottak néhányszor Gulácsi Péter kapujáig, és kiegyenlítődött a játék képe. Ennek ellenére a válogatottunknak sikerült növelnie az előnyét: a 26. percben egy jobb oldali szögletet Dzsudzsák remekül csavart középre, ahol Szalai emelkedett a legjobb ütemben, és a lett kapuba bólintott (2–0).

A következő percekben a válogatott eldönthette volna a meccset: egyéni megindulása után előbb Dzsudzsák, majd Korhut szerezhetett volna gólt a bal oldalról, ehelyett azonban az ellenfél szépített. Magyar labdakihozatalnál történt, hogy Kádár Korhuthoz passzolt, a balhátvédünk Gulácsi Pétert szerette volna játékba hozni, a labda azonban leperdült a lábáról, a közelben ólálkodó Freimanis pedig lecsapott a passzra, és tíz méterről a jobb sarokba lőtt (2–1). A szünetig már nem változott az eredmény.

A második félidő elején ismét lendületesen kezdett a csapat, ám ez majdnem megbosszulta magát: egy bal oldali lett támadás végén Gulácsinak két bravúrt is be kellett mutatni, először Sabala, majd a kipattanó után Freimanis közeli lövésénél. A túloldalon Dzsudzsák lőhetett kapura kétszer egymás után, de nem sikerült eltalálnia a kaput. Ezt követően az indulatoké volt a főszerep, a lett oldalról egymást követték a kemény belemenések, több kakaskodás is kialakult a pályán, a vagdalkozásnak pedig az lett a vége, hogy a megsérült Szalai Ádámot le kellett cserélni, a helyére Böde érkezett.

A 69. percben aztán ismét a futball, és ismét Dzsudzsák Balázs volt a főszereplő: jobb oldalról csavart remek labdát a kapu elé, amit a menteni igyekvő Freimanis a jobb alsó sarokba csúsztatott – öngól (3–1).

A meccs hajrájában a magyar válogatott még tovább növelhette volna az előnyét, de Dzsudzsák ziccerét bravúrral hárította a lett kapus, nem sokkal később pedig Lovrencsics beadását blokkolták a védők a középen teljesen egyedül érkező csapatkapitány elől. A végig fantasztikus hangulatot teremtő közönség azonban így is hálás volt a mutatott játékért, és vastapssal köszönte meg a csapat teljesítményét.

HUN_LAT_0831_16| A csoportban két másik mérkőzést is játszottak csütörtök este: Portugália 5–1-re verte a Feröer-szigeteket, Svájc pedig 3–0-ra Andorrát.

Magyarország–Lettország 3–1 (0–0)
Gól: Kádár (5.), Szalai (26.), Freimanis (69., öngól), illetve Freimanis (40.)

Magyarország: Gulácsi Péter – Bese Barnabás, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Korhut Mihály – Nagy Ádám, Pátkai Máté – Varga Roland (Lovrencsics Gergő 87.), Stieber Zoltán (Elek Ákos 74.), Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám (Böde Dániel 66.)

Dicséret illeti a játékosokat. Nagy nyomás volt a csapaton és rajtam, de a játékosok igyekeztek bizonyítani. Jól kezdtünk, voltak helyzeteink, aztán rögzített szituációkból sikerült előnybe kerülnünk. Sajnos Korhut hibája után kizökkentettek minket, de a szünetben két-három góllal is vezethettünk volna. Összességében jól játszott a csapat, a játékosok megvalósították, amit elterveztünk. Minden egyes gólt megérdemeltek a játékosok. Fontos volt ez a győzelem a magyar futball, a szurkolók számára, továbbra is így szeretnénk játszani. A portugálok ellen nehéz lesz, ők a favoritok, de erős ellenfél lesz a magyar együttes. Szalai Ádám hasizma sérült meg, további vizsgálatok várnak rá, mielőtt kiderülne, játszhat-e vasárnap – mondta Bernd Storck a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. HUN_LAT_0831_1|

HUN_LAT_0831_2| HUN_LAT_0831_3| HUN_LAT_0831_4| HUN_LAT_0831_5| HUN_LAT_0831_6| HUN_LAT_0831_7| HUN_LAT_0831_8| HUN_LAT_0831_9| HUN_LAT_0831_10| HUN_LAT_0831_11|

Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Női Kupa: A döntőért harcolnak a csapatok a hétvégén
Bajnokságok / Kupák
NB I: Otthon játszik a Fradi és a MOL Vidi is
Bajnokságok / Kupák
Futsal: Kettős címvédés is előfordulhat a Magyar Kupában
Bajnokságok / Kupák
Magyar Kupa: Előnyt szerzett a Honvéd, a Ferencváros és a Vidi

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • MOL
  • Förch
  • Jet Sol