Magabiztos győzelemmel ünnepelte bajnoki címét a Fradi

2023. május. 06., 21:58   |    

Magabiztos győzelemmel ünnepelte bajnoki címét a Fradi

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában a Ferencváros 3-0-ra nyert a Kisvárda ellen. A Vasas döntetlent játszott a Megyeri úton, és döntetlen lett a Paks és a DVSC összecsapása is.

Újpest FC-Vasas FC 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Andzulasz (42.), illetve Holender (37.)
Újpest FC: Nikolic - Kastrati (Borello, 79.), Andzulasz, Diaby, Antonov - Mack (Boumal, 57.), Onovo - Simon K. (Ambrose, 57.), Varga B. (Mörschel, 71.), Csoboth - Gouré (Pauljevic, 58.)
Vasas FC: Uram - Szivacski, Otigba (Iyinbor, a szünetben), Baráth B., Silye - Hinora (Cipf, 83.), Berecz, Urblík (Hidi M., 83.), Szilágyi (Ódor, 60.) - Holender (Hidi P., 70.), Novothny

Egyenlő erők küzdelmét hozta az első félidő, mindkét csapat vezetett tudatos, kidolgozott támadásokat, így a gólhelyzetek sem maradtak el. A meccs harmadát követően fokozták az iramot a felek, előbb Nemanja Antonov veszélyeztetett szabadrúgásból, majd Hinora Kristóf ígéretes fejese következett, a 37. percben pedig megszerezte a vezetést a Vasas, miután Silye Erik beadását és Holender Filip lövését követően a labda Djordje Nikolic kapus lábáról a hálóba vágódott. A folytatásban Hinora megduplázhatta volna a vendégek előnyét, de nem járt sikerrel, a túloldalon viszont Antonov szögletét Jorgosz Andzulasz fejelte a kapuba, ezzel egyenlített az Újpest. A hazaiak a vezetést is megszerezhették volna, de a válogatott Csoboth Kevin lövését Uram János kivédte. A második félidő sokkal kevesebb helyzetet hozott, az iramból is visszavettek a csapatok és sok volt a hiba. A hosszabbítás perceiben mindkét együttes megszerezhette volna a győztes gólt, ám egyik oldalon sem jártak sikerrel a játékosok. Az Újpest veretlenségi sorozata immár kilenc bajnoki meccs óta tart a Vasas ellen. Az angyalföldiek legutóbb 2016. április 2-án tudták legyőzni a lila-fehéreket.

Paksi FC-Debreceni VSC 0-0
Paksi FC: Nagy G.- Kinyik, Szélpál, Kádár, Szabó J. - Papp K. (Kovács N., 84.), Balogh B. (Vas, 70.), Skribek (Windecker, 57.) - Sajbán, Varga B., Hahn (Böde, 57.)
Debreceni VSC: Megyeri - Kusnyír, Lagator, Dreskovic, Romancsuk - Loncar, Manrique - Varga K. (Bódi, 77.), Dzsudzsák (Bárány, 92.), Szécsi (Kiziridisz, a szünetben) - Do. Babunski (Mance, 77.)

A Paks azonnal magához ragadta a kezdeményezést, hatékony letámadásával rendre zavarba hozta a debreceni játékosokat, akik így jószerivel a félpályát sem tudták átlépni. A hazaiaknak megvoltak a lehetőségei, de a helyzetek kimaradtak, ez pedig majdnem megbosszulta magát, mert a Debrecen az első végigvitt kontrájából betalált, igaz, a videobírónak köszönhetően les miatt érvénytelenítették a gólt. A vendégek első veszélyes ellenakciója óvatosabbá tette a Paksot, amelynek fölénye így meddővé vált. A szünetig hátralévő időben kevesebb próbálkozás volt, mindkét kapusnak egyszer-egyszer kellett csak védenie. A térfélcserét követően sem változott a játék képe, azaz a Paks támadott, a Debrecen védekezett, egyes időszakokban pedig teljesen beszorult a hajdúsági együttes, amely azonban a szórványos ellentámadásokból és pontrúgásokból szintén tudott veszélyeztetni. A második játékrész derekán aztán váratlanul a Debrecennek voltak helyzetei, de az ötperces periódus után ismét a Paks irányított. A piros-fehérek az egész találkozón nagyon szervezetten védekeztek, ráadásul a Bognár György kinevezése óta újra rendkívül gólerős zöld-fehérek elöl ezúttal nem voltak kellően pontosak a győztes gól megszerzéséhez, így pontosztozkodással zárult az összecsapás.  Az egyaránt három kör óta veretlen csapatok így nem tudták igazán kihasználni, hogy a második Kecskemét pénteken kikapott a Budapest Honvéd vendégeként: a Paks három, a Debrecen négy pontra közelítette meg a lila-fehér együttest.

Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Pászka (49.), Lisztes (52.), S. Mmaee (63.)
Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka, S. Mmaee, Knoester, Pászka - Baráth P., Gojak (Esiti, 80.) - Zachariassen (Lisztes, a szünetben), Marquinhos (Sagal, 63.), Traoré (Mercier, 75.) - Owusu (R. Mmaee, a szünetben)
Kisvárda Master Good: Hindrich - Hej, Kovacic, Jovicic, Leoni (Alic, 63.) - Melnyik, Lucas (Karabeljov, 56.) - Navrátil, Spasic (Ilievski, 78.), Camaj (Vida, 78.) - Mesanovic

Nagy lendülettel kezdett a Ferencváros, és korán vezetést is szerezhetett volna, de az Újpest ellen duplázó Amer Gojak fejesgólját les miatt érvénytelenítették. A zöld-fehérek komoly nyomás alatt tartották riválisukat, a Kisvárda gyors kontrákkal próbált veszélyeztetni, viszonylag kevés sikerrel. A fordulást követően a Ferencváros gyorsan eldöntötte a három pont sorsát, a 49. percben az előrehúzódó Pászka Lóránd fejelt közvetlen közelről a hálóba, majd az 52. percben, egy hasonló akció végén, a szünetben csereként pályára lépő, 18. születésnapját ünneplő Lisztes Krisztián lőtt a hálóba. Előbbi először volt eredményes a Ferencváros színeiben, utóbbi pedig továbbra is remek formában van, az utóbbi hat bajnokin már ötödször volt eredményes. Nem sokkal később a védő Sammy Mmaee is betalált, a Ferencváros pedig ezen kívül is számos gólhelyzetet kidolgozott, Dibusz Dénes szinte munka nélküli volt ezen a találkozón.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS