Magabiztosan nyert a Ferencváros és a Fehérvár

2020. december. 12., 21:47   |    

Magabiztosan nyert a Ferencváros és a Fehérvár
Fotó: fradi.hu

Az OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati játéknapján az éllovas Ferencváros a ZTE, a MOL Fehérvár FC a Budafok ellen győzött. A Bp. Honvéd 0-0-ra végzett Kisvárdán.

Kisvárda Master Good-Budapest Honvéd 0-0
Kisvárda Master Good: Minca - Melnyik, Ene, Rubus, Hej - Lucas, Cukalasz (Karaszjuk, 87.) - Navratil (Zlicic, 65.), Bumba, Sassá (Horváth Z., 65.) - Camaj (Jelena, 87.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Baráth, Kamber, Batik, Tamás K. - Gazdag, Hidi, Aliji (Szendrei, 60.) - Balogh N., Eppel (Zsótér, 86.)

A házigazdáknál koronavírusos megbetegedése után visszatérhetett a kispadra a vezetőedző, Supka Attila, a vendégeknél pedig a hét közben menesztett Bódog Tamás helyett már az a Pisont István irányított, akivel az előző szezonban Magyar Kupát nyert a csapat. Az első félidőben a mezőnyjáték dominált, némi kisvárdai fölénnyel. Helyzetek csak elvétve alakultak ki, az egyik oldalon Melnyik két átlövése jelentett veszélyt, míg a hazai kapu előtt Eppelnek volt egy elpuskázott lehetősége. A játékrész utolsó harmadában rengeteg hiba tarkította a játékot. A szünet után aktívabbá váltak a fővárosiak, többet támadtak, a házigazdák pedig kontrákkal próbálkoztak. Ezek sokszor veszélyt jelentettek Tujvel kapujára, de vagy a hálóőr hárított, vagy célt tévesztettek a kisvárdaiak. A hajrában mindkét csapat hajtott a győztes gólért, de ez végül nem született meg, így maradt a döntetlen. A hazaiak immár hét meccs óta veretlenek a bajnokságban - sorozatban harmadszor játszottak 0-0-t -, a kispestiek pedig nyolc mérkőzés óta nyeretlenek.

Ferencvárosi TC-ZTE FC 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Laidouni (67.), Baturina (69.)
Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka, Dvali, Blazic, Heister - Laidouni, Somalia (Haratin, 81.) - Mak (Uzuni, 81.), Isael (Zubkov, 60.), Nguen (Sigér, 71.) - Boli (Baturina, 60.)
ZTE FC:
Demjén - Lesjak (Kovács B., 76.), Szépe, Bobál D. - Vass P., Favorov (Tajti, 71.), Sankovic, Bedi, Gergényi (Németh E., 76.) - Babati (Zimonyi, 71.), Dragóner (Könyves, 56.)

Noha nézők nem lehettek a stadionban, a hazai szurkolótábor helyén hatalmas "szép volt fiúk" felirat volt olvasható a lelátón a csapat Bajnokok Ligája-csoportkörös szereplésére utalva. A mérkőzés elején kifejezetten bátor futballal rukkolt elő a Zalaegerszeg, amelynek több helyzete is akadt az első félidőben. Ziccere az éllovas zöld-fehéreknek is volt, de Isael közelről éppen Demjén kezébe fejelt. Noha az iram a későbbiekben sem esett vissza, a kezdeti rohamok után kevesebb helyzet volt, mert mindkét gárda védelme kiváló munkát végzett a szünetig. A vendégek a folytatásban is szervezetten és stabilan játszottak, így az esélyesebb FTC nem igazán tudta megbontani védekezését. A játékrész derekán aztán megrázta magát a hazai csapat, amely három perc alatt három helyzetből kétszer is betalált, ezzel eldöntötte a három pont sorsát. A hátralévő időben a zöld-fehérek biztosan őrizték meg előnyüket a lefújásig. A fővárosiak immár három és fél éve veretlenek hazai pályán az NB I-ben, legutóbbi 14 bajnoki összecsapásukat kivétel nélkül megnyerték a Groupama Arénában.

MOL Fehérvár FC - Budafoki MTE 4-1 (3-0)
Gólszerzők: Alef (5.), Petrjak (14., 36.), Rus (55.), illetve Kovács D. (93.)
MOL Fehérvár FC: Rockov - Rus, Stopira, Fiola (Zeke, 82.) - Bolla (Bamgboye, 67.), Pinto, Alef (Nyári, 67.), Houri, Hangya - Zivzivadze (Géresi, 67.), Petrjak (Szabó L., 82.)
Budafoki MTE: Póser - Huszti A., M. Nikolic (Venczel, 90.), Romic, Medgyes (Margitics, a szünetben) - Micsinai, Oláh B. - Kovács D., Kulcsár K. (Lőrinczy, 58.), Takács R. (Szabó M., 58.) - Zsóri (Ihrig-Farkas, a szünetben)

A Fehérvár Nikolics Nemanja, Nego Loic és Boban Nikolov nélkül kezdte a meccset, őket a szakmai stáb nem jelölte keretbe, mert a koronavírustesztjük kétes minősítést kapott. Az újabb vizsgálat negatív eredményt hozott, de a kockázatok kizárása érdekében nem léptek pályára. Mindez nem látszott a fehérváriak játékán, akik a brazil Alef első NB I-es góljával vezetést szereztek, majd Ivan Petrjak találatával megduplázták előnyüket az első negyedóra végén. A folytatásban többet próbálkozott a Budafok, de kapura kevés veszélyt jelentett. Egy védelmi hibát kihasználva a szünet előtt háromgólosra nőtt a hazai előny, ismét Petrjak volt eredményes. A második félidőre sem sokat változott a játék képe, a fehérváriak támadtak többet és Rus Adrián fejesével ismét eredményesek voltak. A vendégek a cseréktől lendületesebbé váltak, akadt néhány gólt ígérő támadásuk, végül a szépítő találat is összejött Kovács Dávid révén.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS