Magabiztosan nyert a Kisvárda és a Ferencváros

2022. augusztus. 28., 20:48   |    

Magabiztosan nyert a Kisvárda és a Ferencváros

Az OTP Bank Liga 5. fordulójának vasárnapi játéknapján mindkét mérkőzés 3-1-es hazai győzelemmel ért véget: a Kisvárda a MOL Fehérvárt, a Ferencváros a Bp. Honvédet győzte le.

Kisvárda Master Good-MOL Fehérvár FC 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Camaj (51.), Makowski (56.), Mesanovic (63.), illetve Kondro (70., 11-esből)
Kisvárda: Hindrich - Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni - Asani (Navratil 72.), Melnyik, Karabeljov (Ötvös, 72.), Camaj (Vida, 72.) - Makowski (Lucas, 83.), Mesanovic (Ilievszki, 93.)
Fehérvár: Kovács D. - Larsen (Ljednyev, 82.), Stopira, Sabanov - Nego, Bumba (Bamgboye, 53.), Fiola, Heister (Rúben Pinto, a szünetben) - Kondro, Zivzivadze, Dárdai P. (Hangya, 57.)
 
A labdabirtoklást tekintve kiegyenlített első félidőt láthatott a közönség, a hazaiak azonban sokkal veszélyesebben futballoztak ellenfelüknél. Több ziccert is kialakítottak, de Kovács kapus mindig bravúrral hárított. A csütörtökön még európai kupamérkőzést játszó Fehérvár támadásaiból sokáig hiányzott a lendület és az átütőerő, ám a játékrész utolsó perceiben már a vendégcsapat előtt is adódtak lehetőségek. A szünet után Mesanovic és Camaj remek összjátéka után utóbbi megszerezte a vezetést a Kisvárdának, amely öt perc múlva megduplázta előnyét Makowski közeli fejesével. A házigazdák átadták a területet a fehérváriaknak, s egy újabb kontrával - ezúttal Camaj adta a gólpasszt Mesanovicnak - már a játékidő kétharmadánál bebiztosították győzelmüket. Bár a hajrához közeledve a vendégek értékesítettek egy kezezés miatt megítélt büntetőt, ez csak a szépségtapaszt jelentette a számukra, a Kisvárda magabiztosan őrizte előnyét.  Az előző szezonban második hazai csapat ezzel továbbra is őrzi veretlenségét és visszaugrott a tabella élére. A Fehérvár idénybeli harmadik idegenbeli meccsét is elveszítette.

Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd FC 3-1 (1-0)
Gólszerzők: A. Traore (40., 51., 54.), illetve Prenga (96.)
Piros lap: Vécsei (70.)
Ferencváros: Bogdán - Botka, Kovacevic, Knoester, Civic - Besic (Laidouni, a szünetben), Vécsei - A. Traore (Zachariassen, 58.), Mercier (Esiti, 66.), Marquinhos (Nguen, 66.) - Boli (Auzqui, 77.)
Budapest Honvéd: Szappanos - Doka, Prenga, Cirkovic, Tamás K. - Bocskay, Gomis (Kerezsi, 55.) - Kocsis D. (Jónsson, 55.), Zsótér (Puhtejev, 82.), Ennin (Mitrovic, 72.) - Lukic (Plakuscsenko, 55.)
 
Nagy lendülettel kezdett a Ferencváros, a 8. percben a hazai védők és Bogdán asszisztálása mellett mégis Tamás lövésszerű beadása csúszott meg a felső lécen. A folytatásban egyértelmű mezőnyfölényt harcolt ki a házigazda - Marquinhos semlegesítése komoly gondot jelentett a kispestieknek -, amely lehetőségek sorát alakította ki, akkor még gólveszély nélkül. Később Szappanostól is jöttek már a bravúrok, Boli ziccerben kétszer nem tudta bevenni a kapuját. A 40. percben aztán megtört a jég, Adama Traore jól mozgott keresztbe, és lőtt félfordulattal a kapu bal oldalába. Az első félidőben Honvéd nem tudta felvenni ellenfele tempóját, erejét és koncentrációját többnyire lekötötte a védekezés. A hazaiak fölénye a szünet után is megmaradt, Traore pedig perceken belül háromra növelte a különbséget: előbb jobbról érkező beadást fejjel, majd balról érkező labdát lábbal juttatott a kispesti kapuba a center helyéről. A 70. percben váratlanul emberelőnyhöz és büntetőhöz jutott a Honvéd, miután a blokkoló Vécsei kezét érintette a labda, és a VAR után Pintér játékvezető a tizenegyes pontra mutatott, a hazaiak középpályását pedig második sárga lappal kiállította. Zsótér azonban a kapu mellé lőtt. A hajrát Boli és Doka kakaskodása vezette fel, ami a két érintett számára sárga lapot ért. A Honvéd a végjátékban igyekezett szépítő gólra váltani az emberelőnyét, de ez sokáig csak arra volt elég, hogy kijött a szorításból. Az utolsó percben végül mégis gólt szerzett a vendégcsapat: szabadrúgás után Prenga fejelt Bogdán kapujába. A csütörtökön az Európa-liga csoportkörébe bejutott Ferencváros egymást követő nyolcadik alkalommal győzte le a piros-fekete alakulatot a pontvadászatban.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS