Magabiztosan nyert az éllovas a Monicomp Ligában

2011. április. 08., 21:00   |    

Magabiztosan nyert az éllovas a Monicomp Ligában

A Monicomp Liga 22. fordulójának pénteki játéknapján két mérkőzést rendeztek, a Videoton hazai pályán 3-0-ra legyőzte a ZTE FC-t, míg a Vasas és az MTK megosztozott a pontokon.

Növelte előnyét a listavezető

 

Videoton FC – ZTE FC 3-0 (0-0)

Vezette: Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, ifj. Tóth Vencel)

Gólszerző: Vasiljevic a 72., Alves (11-esből) a 82., Alves a 92. percben

Kiállítva: Varga R. a 76. , Vlaszák a 80. percben

 

A Videoton már az első félidőben is jelentősebb mezőnyfölényre tett szert, de hiába alakított ki helyzeteket a vendégek kapuja előtt, ezek kimaradtak. A második játékrészt is hazai helyzetek vezették fel, a fehérváriak továbbra is irányították a játékot, és a 72. percben a vezetést is megszerezték: egy gyors akció végén Andre Alves adott középre, a védők nem tudtak felszabadítani, Gosztonyi András visszagurított Dusan Vasiljevic elé, aki 10 méterről a kapuba bombázott (1-0). A 76. percben tíz főre olvadt a ZTE, Varga Róbertet állították ki második sárgával. A 79. percben Vlaszák Géza ütötte el a kilépő Alvest a 16-oson belül, a játékvezető kiállította a ZTE kapusát, és büntetőt ítélt a Videotonnak. A 11-est Alves értékesítette (2-0). A 3-0-ás végeredmény a 92. percben alakult ki, amikor Alves egy remek egyéni alakítás végén került helyzetbe, majd lőtt a kapuba.

 

 

Első gólját kapta idén a Vasas

 

Vasas-Híd - MTK Budapest 1-1 (0-1)

Vezette: Veizer Roland (Viszokai László, Demeter János)

Gólszerző: Ferenczi a 65., ill. Tischler a 37. percben

Kiállítva: Hegedűs a 63., Sütő a 92. percben

 

A Vasas jól kezdte a tavaszt, eddig nem szenvedett vereséget idén, sőt, az MTK elleni meccs előtt még gólt sem kapott. A kék-fehérek ezzel szemben meglepően gyengén szerepelnek, és veszélyesen közel kerültek a kieső zónához. Az MTK a 37. percben megszerezte a vezetés, Pál András két csel után adott középre, az érkező Tischler Patrik pedig közelről a kapuba helyezett (0-1). Az MTK a fordulás után növelhette volna előnyét, de Tischler nagy helyzetben a kapufát találta telibe. A folytatásban a Vasas volt aktívabb, és sikerült is egyenlítenie: a 64. percben Hegedűs Lajos felvágta a 16-oson belül Szilágy Pétert, az MTK kapusát kiállították, a megítélt büntetőt Ferenczi István váltotta gólra (1-1). Emberelőnyben a Vasas mindent megtett a győztes gól megszerzéséért, de újabb találat már nem esett, a találkozó utolsó fontos momentuma az volt, amikor az MTK-s Sütő Lászlót is kiállította a játékvezető.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS