Magyar érdekeltségű kupadöntő lesz Lengyelországban

2016. április. 10., 14:25   |    

Magyar érdekeltségű kupadöntő lesz Lengyelországban

Megismétlődik a tavalyi kupadöntő a lengyeleknél, a Lech Poznan és a Legia Warszawa lép pályára a május 2-i fináléban. Heti válogatott légióskörkép.

A lengyel bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában a címvédő Lech Poznan 1-0-ra nyert a Górnik Łęczna otthonában, és a felsőházban, a hatodik helyen várja a hét fordulóból álló rájátszást. A találkozón Kádár Tamás végig a pályán volt, Lovrencsics Gergő nem szerepelt a keretben. A Wisła Kraków 1-1-es döntetlent játszott a Zagłębie Lubin elleni bajnokin, Guzmics Richárd a pályán töltötte a 90 percet a krakkóiaknál.

A harmadik Pogoń Szczecin az éllovas Legia Warszawa együttesét fogadta, Gyurcsó Ádám a hazaiaknál, Nikolics Nemanja a vendégeknél szerepelt a kezdőben. A mérkőzés 0-0-ás döntetlennel ért véget, Gyurcsót a 85. percben cserélték le, Nikolics végig a pályán volt.

A varsóiak csatára a hétközi kupaelődöntőben lőtte meg heti gólját, melyet csapata 2-1-re megnyert a Zawisza Bydgoszcz ellen, és ezzel bejutott a fináléba, ahol a Lech Poznan az ellenfele. A Lech keddi kupameccsén Lovrencsics és Kádár is kezdő volt a Zagłębie Sosnowiec ellen, a meccs 1-1-gyel zárult, a poznaniak 2-1-es összesítéssel jutottak tovább. E két csapat játszotta a 2015-ös kupadöntőt is, akkor a Legia nyert, de a bajnokságban a Lech szerezte meg az aranyérmet, egy ponttal riválisa előtt. A Legia bajnoki címére idén nem lehetnek veszélyesek Kádárék, egyedül a Piast Gliwicénak van reális esélye arra, hogy megelőzze Nikolicsékat.

Németországban a sereghajtó Hannover Szalai Ádám nélkül ért el 2-2-es döntetlent a Dárdai Pál vezette Hertha otthonában. A Werder hazai pályán 2-1-re kikapott az Augsburgtól, Kleinheisler László csereként beállva, a 81. perctől kapott lehetőséget a brémai együttesben.

A másodosztályban a feljutásra pályázó Nürnberg meglepetésre otthon kapott ki 2-1-re a sereghajtó Duisburgtól, Stieber Zoltán a kispadról nézte végig a találkozót. Gulácsi Péter együttese, az RB Leipzig hétfőn lép pályára.

A katari Al-Garafa hosszú idő után szenvedett ismét vereséget, méghozzá hazai pályán, az utolsó előtti helyezett Qatar SC-től, Németh Krisztián végigjátszotta a találkozót a vesztes csapatban.

Priskin Tamás sérülése miatt nem játszhatott a Slovan Bratislavában, és Dzsudzsák Balázs csapata, a török Bursaspor hétfőn lép pályára. Bogdán Ádám nem volt a keretben a Liverpool bajnokiján.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS