Magyar Kupa: a Fradi várja a Csákvárt, Gyirmóton az Újpest

2015. március. 03., 15:20   |    

Magyar Kupa: a Fradi várja a Csákvárt, Gyirmóton az Újpest

Szerdán rendezik a Magyar Kupa negyeddöntőinek első mérkőzéseit. A Ferencváros és az Újpest másodosztályú ellenféllel játszik, a Videoton FC a PMFC-t fogadja. A harmadosztályú Kisvárda a Merkantil Bank NB II-ben a feljutásért küzdő Szolnokot fogadja, vagyis egész biztosan lesz alacsonyabb osztályú együttes az elődöntőben.

Izgalmas párharc kerekedhet a jó formában lévő, az élvonalbeli tagságért harcoló Gyirmót és az Újpest összecsapásaiból (a negyeddöntőben már két mérkőzés dönt a továbbjutásról). A Gyirmót már első osztályú ellenféllel szemben is bizonyított a kupában, legutóbb a Győri ETO-t búcsúztatta, míg a fővárosi lila-fehérek az Ajka ellen csak nagy nehézségek árán, büntetőkkel jutottak tovább.

A Merkantil Bank NB II-ben az ötödik helyen álló Szolnok és az NB III Keleti csoportját vezető Kisvárda számára ritka lehetőség adódott, mindkét csapat számára óriási jelentőséggel bírna, ha elődöntőbe jutna a kupában.

- Egy rendkívül nehéz mérkőzésre számítunk Kisvárdán, ellenfelünk vezeti a harmadosztály keleti csoportját, és eddig mindössze egyetlen vereséget szenvedett el a bajnokságban, ami jól mutatja, mennyire jó csapattal van dolgunk – mondta Nagy István, a Szolnoki MÁV csapatkapitánya az mlsz.hu-nak. - Szeretnénk jó eredményt elérni idegenben, majd a visszavágón, hazai pályán kiharcolni a továbbjutást. Jól sikerült a felkészülésünk, de egyelőre nem beszélünk az idény végi célokról, mindig csak egy meccsel tekintünk előre, így most a Kisvárda elleni találkozónak rendelünk alá mindent. Úgy érzem, hogy a csapatunk rendkívül egységes, az összjáték a legnagyobb erősségünk.

A forduló egyetlen első osztályú párosításában a PMFC és a Videoton FC mérkőzik meg egymással. Az első meccsen az OTP Bank Liga élén álló székesfehérváriak hazai pályán fogadják a tavaszi rajton az Újpestet idegenben felülmúló mecsekieket. A Ferencváros a Csákvárral találkozik a Groupama Arénában. A Fejér-megyei együttes a Merkantil Bank Liga NB II tavaszi első fordulójában győzni tudott a Kaposvár ellen, majd gól nélküli döntetlent játszott Békéscsabán, ami azért is nagy szó, mert a jelenleg tizenharmadik Csákvár kettős emberhátrányban fejezte be a mérkőzést a feljutásért harcoló, Békés-megyeiek ellen.

- Ugyanúgy állunk ehhez a mérkőzéshez is, mintha bajnoki lenne, nem foglalkozunk azzal, hogy másodosztályú csapattal kerültünk össze, egyáltalán nem becsüljük le az ellenfelünket – mondta Dibusz Dénes az mlsz.hu-nak. - Sikeres felkészülésen vagyunk túl, ezt bizonyítja a Dunaújváros elleni bajnokink is, amelyen úgy érzem, hogy minden rendben ment, egységes volt a csapat. Nem titok, hogy szeretnénk megnyerni a Magyar Kupát, úgy érzem, a jelenlegi keretünkkel ez reális célkitűzés. Ha minden a tervek szerint alakul, még öt mérkőzésünk van hátra sorozatban, és biztos vagyok benne, hogy egyik találkozón sem lesz könnyű dolgunk.

Magyar Kupa 5. forduló:

2015.03.04 Szerda

14:30 KISVÁRDA MASTER GOOD - SZOLNOKI MÁV FC
17:00 GYIRMÓT FC GYŐR - ÚJPEST FC
18:00 VIDEOTON FC - PMFC-MATIAS
18:00 FERENCVÁROSI TC - AQVITAL FC CSÁKVÁR

A visszavágók programja:

2015.03.31 Kedd
18:00 AQVITAL FC CSÁKVÁR - FERENCVÁROSI TC

2015.04.01 Szerda

17:00 SZOLNOKI MÁV FC - KISVÁRDA MASTER GOOD
18:00 ÚJPEST FC - GYIRMÓT FC GYŐR
18:00 PMFC-MATIAS - VIDEOTON FC

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS