Magyar Kupa: Egygólos előnyt szerzett az Újpest

2018. április. 17., 21:01   |    

Magyar Kupa: Egygólos előnyt szerzett az Újpest

A Balmazújváros nagyot küzdött a fontos idegenbeli találatért, és a hajrában sikerült faragnia a kétgólos hátrányán.

Kedden az Újpest FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő összecsapással vették kezdetüket az elődöntős párharcok a Magyar Kupában. A vendégek történetük során először jutottak el a legjobb négy közé a kupában, az Újpest ezzel szemben rutinos kupafinalistának számít, legutóbb 2016-ban jutott döntőbe, 2014-ben pedig meg is nyerte a sorozatot.

A Szusza Ferenc Stadionban megrendezett összecsapást a hazaiak kezdték jobban, a 17. percben a kapufa még megmentette a vendégeket, két perccel később azonban Nagy Dániel 16 méterről a léc alá lőtt (1-0). A 33. percben ismét Nagy Dániel volt eredményes, ezúttal 19 méterről lőtt a hálóba, kettőre növelve az újpesti előnyt (2-0). A folytatásban már a Balmazújváros is tudott veszélyeztetni, de sokáig úgy tűnt, hogy a hazaiak megőrzik előnyüket. A 72. percben Arabuli a keresztlécre lőtte a labdát, a 85. percben pedig megszerezte csapata szépítő találatát: egy jobb oldali beadás után fejelt kapura, majd a Pajovicsról kipattanó labdát a hálóba továbbította (2-1).

Ez maradt a végeredmény, a Balmazújváros egygólos hátrányba került, de góljának köszönhetően még joggal reménykedhet, hogy hazai pályán megfordítja a párharcot. A visszavágót május 9-én rendezik Balmazújvárosban.

Újpest FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1 (2-0)
Újpest: Pajovics – Balázs B., Bojovics, Litauszki, Burekovic – Onovo, Szankovics – Pauljevics (Zsótér, 67.), Nagy D., Nwobodo (Cseke, 74.) – Novothny (Tischler, 79.).
Balmazújváros: Pogacsics – Habovda, Póti, Rus, Uzoma – Vajda S. (Harsányi, 76.), Sigér D., Batarelo (Erdei, 67.), Majszuradze – Arabuli, Andrics (Rudolf, 32.). 
Gólszerző: Nagy D. (19., 33.), ill. Arabuli (85.)

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS