Magyar Kupa: elődöntős a Fradi, a Debrecen vár rá

2016. március. 02., 20:22   |    

Magyar Kupa: elődöntős a Fradi, a Debrecen vár rá

Bár a Videoton FC szerzett vezetést a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, a zöld-fehérek megfordították a meccset, és továbbjutottak a párharcból.

A hazai egygólos vereség után nehéz helyzetben várta a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját a Ferencváros. A mérkőzést jobban kezdték a zöld-fehérek, mégis a hazaiak szereztek vezetést: Stopira fejelte a kapuba Pölöskei pontos beadását (1-0). Játékban továbbra is a fővárosiak voltak fölényben, de a szünetig már nem sikerült gólra váltaniuk a helyzeteket.

Fordulás Nagy Ádám helyére Böde Dániel állt be, ezzel támadóbb felfogásúvá vált az FTC. A váltásnak hamar meg is lett az eredménye, hiszen a góllövőlista vezetője Lamah átadása után egy szép csellel átverte Juhász Rolandot, és közelről a kapuba lőtt (1-1). Tovább nyomott a Ferencváros, és végül egy szerencsés góllal sikerült megfordítania a mérkőzést. A Stopira kezezéséért jogosan megítélt büntetőt Lamah ugyan a kapufára rúgta, de az irányt eltaláló Kovácsik kapus hátáról mégis a hálóba pattant a labda (1-2). A mérkőzés végére az indulatok is elszabadultak, így Kassai Viktor játékvezető a Videoton FC-ből Pátkai Mátét és Asmir Suljicot, a Ferencvárosból Florian Trinkset kiállította. Az eredmény viszont már nem változott, így az FTC nagy küzdelemben győzött, és kiharcolta a továbbjutást.

A mérkőzés után megtartott sorsoláson az is kiderült, hogy a zöld-fehérek Debrecen ellen játszanak az elődöntőben, míg az Újpest a Békéscsabát kapta.

Videoton FC-Ferencvárosi TC 1-2 (1-0)
Gól: Stopira (22.) illetve Böde (52.), Lamah (82.)
Továbbjutott a Ferencváros 2-2-vel, idegenben lőtt több góllal

Az elődöntők párosítása:

Újpest FC-Békéscsaba Előre 1912 FC
DVSC-TEVA-Ferencvárosi TC

A párharcok két mérkőzésen dőlnek el. Az első találkozót az elől álló csapat otthonában játsszák március 16-án, a visszavágót április 13-án rendezik.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS