Magyar Kupa: Fordított a Puskás Akadémia, továbbment a Mezőkövesd, a DVSC és a Ferencváros

2019. február. 26., 22:53   |    

Magyar Kupa: Fordított a Puskás Akadémia, továbbment a Mezőkövesd, a DVSC és a Ferencváros

Kedden négy mérkőzést játszottak le a Magyar Kupa nyolcaddöntőinek visszavágói közül. A Mezőkövesd egy hajrágóllal jutott tovább, a Puskás Akadémia ledolgozta hátrányát Pakson.

A Puskás Akadémia a múlt héten, hazai pályán 2-1-re kikapott a Pakstól, a visszavágón pedig a 17. percben, Lenzsér Bence találata után hátrányba került, vagyis úgy tűnt, a házigazdák magabiztosan juthatnak be a legjobb nyolc közé. A felcsútiaknál azonban Liridon Latifi remek napot fogott ki, a szünet előtt egyenlített, majd a mérkőzés hajrájához közeledve két további gólt (az utolsót büntetőből) szerezve megfordította csapatának az összesítésbeli állást. A Puskás Akadémia végül 3-1-re győzött, és összesítésben 4-3-mal jutott tovább.

A Mezőkövesd a hazai pályán elért 0-0-ás döntetlent követően a szombathelyi mérkőzés végére hagyta a döntést a Haladás ellen: a találkozó egyetlen gólját a 91. percben szerezte Koszta Márk, a borsodi csapat támadója, a Mezőkövesd ezzel biztosította helyét a legjobb nyolc között. A Haladás leginkább azért sajnálhatja a kiesést, mert végig jelentős fölényben játszott, és több helyzetet dolgozott ki riválisánál.

A DVSC továbbjutása nem forgott veszélyben a harmadosztályú Ajka ellen, a 3-2-es idegenbeli sikert követően a hajdúságiak az első félidőben tartották összesítésbeli előnyüket (bár az Ajka a találkozó elején büntetőt hibázott), majd a második félidőben Takács Tamás góljával növelni is tudták azt. Az Ajka 1-1-re alakította az állást, és nagy fölénybe került a meccs hajrájára, de arra nem volt esélye, hogy megnyerje a párharcot, a Loki 4-3-as összesítéssel lépett tovább.

A Ferencváros a hazai 2-0-ás győzelme után az első félidőben, Gorriaran pazar, félpályás góljával növelte háromra összesítésbeli előnyét, ezzel végleg lezárta a párharcot. A Kisvárda egy büntetőből egyenlített ugyan, de miután további helyzeteit kihagyta, legfeljebb azzal vigasztalódhatott, hogy sikerült meghosszabbítania hazai veretlenségi szériáját.

A negyeddöntő párosítását a szerdai Kaposvár-Budaörs mérkőzés után tartják meg, az M4 Sport élő közvetítése mellett.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágók:

Paks-Puskás Akadémia 1-3 (1-1)
Tj: a Puskás Akadémia 4-3-as összesítéssel

Haladás-Mezőkövesd 0-1 (0-0)
Tj: a Mezőkövesd 1-0-s összesítéssel

DVSC-Ajka 1-1 (0-0)
Tj: a DVSC 4-3-as összesítéssel

Kisvárda-Ferencváros 1-1 (0-1)
Tj: a Ferencváros 3-1-es összesítéssel

A szerdai program:

Andráshida-Soroksár (2-3) 13.00
Bp. Honvéd-Duna Aszfalt (1-0) 18.00
MOL Vidi-Taksony SE (1-0) 18.00
Kaposvári Rákóczi-Budaörs (1-2) 20.00

 

 

 

 

 

 

 

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS