Magyar Kupa: fordított a Vidi, ötgólos előnyben a Ferenváros

2015. március. 04., 20:20   |    

Magyar Kupa: fordított a Vidi, ötgólos előnyben a Ferenváros

Szerdán játszották a Magyar Kupa negyeddöntőinek első mérkőzéseit. A Ferencváros magabiztosan nyert a Csákvár ellen, az Újpest gólnélküli döntetlent ért el Gyirmóton.

A Ferencváros semmit sem bízott a véletlenre a Csákvár elleni kupameccsen, Thomas Doll a legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát. A két csapat közti osztálykülönbség a pályán is észrevehető volt, a Fradi Busai Attila révén már a 7. percben vezetést szerzett, majd Roland Lamah növelte a hazaiak előnyét. A második félidőben sem állt le a házigazda, Busai berámolt még két gólt, és a téli szerzemény Ramirez is eredményes volt, így alakult ki az 5-0-ás végeredmény.

A Videoton FC hiába volt aktívabb a vendég pécsieknél, a mecsekaljaiak a 44. percben Fröhlich Roland révén megszerezték a vezetést. A fehérváriak a második játékrészben lendületesebb futballra váltottak, és a 66. percben sikerült egyenlíteniük, Feczesin Róbert talált a kapuba. A 78. percben Kovács István harcolt ki büntetőt, Feczesin tizenegyesét azonban hárította Göcze Gergő. A 94. percben ismét Kovács ellen szabálytalankodtak a 16-oson belül, ez a 11-es már gólt eredményezett, Alvarez állította be a 2-1-es végeredményt.

A Szolnok már az 5. percben vezetést szerzett a harmadosztályú Kisvárda otthonában, és ezt követően a hazaiaknak kellett több kockázatot vállalniuk. A vendégek jól használták ki lehetőségeiket, a 41. percben Fritz szerzett gólt, majd Vári büntetőjével már három találat volt az előnyük. A Kisvárda a 81. percben Szűcs révén szépített, de tovább nem tudta faragni a hátrányt, így a visszavágón óriási bravúrra lenne szüksége a továbbjutáshoz.

A Gyirmót több fiatalt is bevetett az Újpest ellen, de a mérkőzésen nem látszott meg, hogy a jóval nagyobb rutin a fővárosiak oldalán áll. A házigazdák szervezetten, fegyelmezetten játszottak, és ha sok helyzetük nem is volt, a kapujukat sikerült megőrizniük a kapott góltól, így bizakodva várhatják az újpesti visszavágót.

Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzések:

GYIRMÓT FC-GYŐR–ÚJPEST FC 0–0

KISVÁRDA MASTER GOOD–SZOLNOKI MÁV FC 1–3 (0–2)
Gólszerző: Szűcs a 81. percben, ill. Nagy I. az 5., Fritz a 41., Vári a 62. percben

VIDEOTON FC - PMFC 2-1 (0-1)
Gólszerző: Feczesin a 66., Alvarez a 94. (11-esből), ill. Frőhlich 44. percben

FERENCVÁROS - CSÁKVÁR 5-0 (2-0)
Gólszerző: Busai a 7., Lamah a 37., Busai a 62., Ramirez a 64., Busai a 70. percben

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS