Magyar Kupa: hibátlan csapathoz látogat az MTK

2014. szeptember. 22., 16:32   |    

Magyar Kupa: hibátlan csapathoz látogat az MTK

A Magyar Kupa 3. fordulójában a Jászapáti fogadja a kék-fehéreket, a tét már a nyolcaddöntőbe jutás.

A Magyar Kupa második fordulója után már csak két megyei osztályú együttes maradt talpon, a DVTK-t vendégül látó Sajóbábony és az MTK-val megmérkőző Jászapáti.
A jászságiakat erősségük alapján a harmadosztályú csapatok közé is sorolhatnánk, hiszen az előző idényben még az NB III-ban szerepeltek, ráadásul eredményeik alapján maradtak volna a ligában, ám a tulajdonosok a rendelkezésre álló szűkös anyagi körülmények miatt visszaléptették az együttest a megyei első osztályba.

A csapat a bajnokság kezdete óta bizonyítja, hogy erősebb a megyei osztálynál, hat forduló után hibátlan teljesítménnyel, 24 rúgott és 6 kapott góllal áll a tabella élén. A Magyar Kupában a Sárisáp és a Gyula legyőzésével jutott el a 3. fordulóig, ahol az MTK ellen lép pályára szerdán.

A kerettagok egy része nem először lép pályára élvonalbeli rivális ellen, Vén Gábor, Kiskapusi Balázs, Kotula László és Ulvicki Mihály is megfordult már az élvonalban.

- Célunk volt az idény elején, hogy minél tovább jussunk a kupában, de tudtuk, hogy a sorsolástól is függ majd, mire visszük, hiszen akár már az első körben kaphattunk volna első- vagy másodosztályú riválist, amely ellen kevés esélyünk lett volna a sikerre - mondta az mlsz.hu-nak Kotula László. - A harmadik kör sorsolásánál már valóban erős ellenfélre számítottunk, és ez be is jött, de nincs ezzel semmi gond, örülünk, hogy az OTP Bank Liga egyik élcsapatát láthatjuk vendégül. Az MTK a kupameccsein is rendre közel legerősebb összetételben áll fel, ezért arra számítunk, hogy a mérkőzésen nem sokat lesz nálunk a labda, ehhez igazítjuk a taktikánkat is. Nem mi vagyunk a továbbjutás esélyesei, de a győzelem reményében lépünk pályára. A fiatalok számára nagy lehetőség ez a meccs, hiszen legtöbben még nem játszottak NB I-es rivális ellen, most lemérhetik hol tartanak az élvonalhoz képest, és miben kell fejlődniük, hogy esetleg ők is eljuthassanak erre a szintre.

A Magyar Kupa 3. fordulójában két olyan párharcot rendeznek, amelynek mindkét résztvevője élvonalbeli együttes, a Puskás Akadémia a DVSC-Tevát, az Újpest a Haladás együttesét fogadja szerda délután.

Azokon a pályákon, ahol nem áll rendelkezésre villanyvilágítás, a mérkőzéseket 15.00 órakor kezdik el, a szerdai játéknapon Újpesten 17 órakor, Mezőkövesden és Gyirmóton 18 órakor lesz a kezdés.

Magyar Kupa, 3. forduló:

Szeptember 23., kedd:

BKV ELŐRE - BUDAPEST HONVÉD 15:00
NAGYATÁDI FC - SZOLNOKI MÁV-STADLER RAIL 15:00
KOZÁRMISLENY - PMFC-MATIAS 15:00
SZTK-ERIMA - VIDEOTON FC 15:00
KBSC FC - AQVITAL FC CSÁKVÁR 15:00

szeptember 24., szerda:

VÁC FC - KECSKEMÉTI TE 15:00
PUSKÁS AKADÉMIA FC - DVSC-TEVA 15:00
KISVÁRDA MASTER GOOD - NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 15:00
ESMTK - FERENCVÁROSI TC 15:00
SAJÓBÁBONY VSE - DVTK 15:00
JÁSZAPÁTI FK - MTK BUDAPEST 15:00
FC AJKA - SOROKSÁR SPORT CLUB 15:00
SALGÓTARJÁNI BTC-PUEBLA - BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 15:00
ÚJPEST FC - SZOMBATHELYI HALADÁS 17:00
MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC - GYŐRI ETO FC 18:00
GYIRMÓT FC GYŐR - KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 18:00

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS