Magyar Kupa: kétgólos előnyt szerzett a Fradi a Szolnok ellen

2015. április. 07., 20:15   |    

Magyar Kupa: kétgólos előnyt szerzett a Fradi a Szolnok ellen

A Magyar Kupa elődöntőjének odavágóján a Ferencváros 2-0-ra győzött Szolnokon.

Az első játékrészben jól kezdett a Ferencváros, és hamar sikerült előnyt szereznie. A 3. percben Hajnal Tamás jobb oldali szögletét Lengyel Béla az ötösről lőtte védhetetlenül a saját kapujába (0–1). Mindkét oldalon akadtak helyzetek, de inkább a Ferencváros dominált. A 19. percben komoly szolnoki helyzet maradt ki: Nagy István jobb oldali szabadrúgása a tizenhatos széléről, éles szögből centikkel a kapu fölé szállt. A 30. percben a zöld-fehérek megduplázták előnyüket, Ramírez szépen rázta le védőjét a bal oldalon, beadására Varga Roland érkezett, és a védője mögül kibújva hat méterről a szolnoki kapuba fejelt (0–2).

A szünet után a szolnokiak dolgozták ki az első helyzetet: az 54. percben Lengyel Béla lőtt huszonhárom méterről laposan a kapu mellé. Ezt követően a vendégek uralták a játékot, és a 75. percben óriási lehetőség adódott előttük: egy kiugratás után Roland Lamah tolta el a labdát a kapus mellett, majd a visszafutó Papucsek Barna a kapu mellé tartó labdát a bal kapufára rúgta, a kipattanót követően pedig felszabadított a szolnoki védelem. A hátralévő időben még akadtak kisebb helyzetek, de további gól nem született, a Ferencváros megérdemelten nyerte meg az elődöntő első mérkőzését. A visszavágót április végén rendezik.

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője a győzelem ellenére nem volt elégedett a látottakkal.

- Nem vagyok elégedett a játékkal, az eredményt leszámítva kevés pozitívumot találok ebben a meccsben. Nem teljesítettünk jól, a támadójátékkal sem voltam elégedett, ezzel a teljesítménnyel nem tudunk nemzetközi szinten helytállni. Nem akarok senkit kiemelni, hiszen a végén többet támadott a Szolnok. Ha a játékunkra találunk, akkor a harmadik gólt is megszerezhettük volna – mondta Thomas Doll a mérkőzés után.

- Meghatározta a mérkőzést, hogy hamar gólt kaptunk - mondta Kis Károly, a Szolnoki MÁV vezetőedzője. A Ferencváros egy jobb csapat, tettük a dolgunkat, sokat támadtunk, szervezetten védekeztünk, de kijött a különbség. Megpróbálunk becsületesen felkészülni a visszavágóra, és egy jó mérkőzést akarunk játszani Budapesten. Úgy gondolom, hogy egy illusztris társaságban vagyunk a Magyar Kupa elődöntőben, az Újpest, a Videoton, a Ferencváros és mi vagyunk a legjobb négyben, ezért dicséretet érdemel a csapat.



Szolnoki MÁV-Ferencváros 0-2 (0-2)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerzők: Lengyel Béla (öngól) a 3. percben, Varga Roland a 30. percben

[galleryRel id="87484|Magyar Kupa: Szolnoki Máv- FTC]

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS