Magyar Kupa: Kiélezett küzdelmek a negyeddöntőkben

2018. április. 03., 10:36   |    

Magyar Kupa: Kiélezett küzdelmek a negyeddöntőkben

A negyeddöntők visszavágóival folytatódnak a Magyar Kupa küzdelmei, hat első, és két másodosztályú klub van még versenyben a végső győzelemért. A négy párosításból csak egyetlen továbbjutás tűnik lefutottnak.

A nyolctagú mezőny szinte minden csapata büszkélkedhet már korábbi kupagyőzelemmel, a Balmazújváros és a Puskás Akadémia viszont történelmet írna, ha idén meg tudná nyerni a sorozatot. 

Címvédésre biztosan nem kerül már sor, hiszen az elmúlt három kiírás győztese, a Ferencváros a Kisvárda elleni 1–0-s vereséget követően nagy meglepetésre már a legjobb 64 között kiesett a kupából. A Kisvárdát később a Puskás Akadémia búcsúztatta, szintén 1–0-s sikerrel.

A negyeddöntők első összecsapásai közül csak a Balmazújváros–Békéscsaba hozott nagy különbségű mérkőzést. A Balmaz nem bízta a véletlenre a továbbjutást, és a triplázó Vajda vezetésével öt gólt rámolt be a másodosztályú Békéscsabának.   

A Debreceni VSC gól nélküli döntetlent ért el a Budapest Honvéd vendégeként. Noha a kispestiek jószerivel végigtámadták a mérkőzést, még 11-esből sem sikerült betalálniuk, mivel a tavalyi gólkirály, Eppel Márton a jobb alsó sarok mellé lőtt. Később ugyan eredményes volt a válogatott csatár, akkor viszont les miatt érvénytelenítették a gólját.

A Diósgyőri VTK egygólos előnyt szerzett idegenben is a Puskás Akadémia vendégeként a negyeddöntő első felvonásán, míg az Újpest FC szintén egygólos győzelmet aratott, miután 2–1-re legyőzte a másodosztályban éllovas vendégét, az MTK Budapestet. 

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Békéscsaba 1912 Előre (II.) 5–0 (3–0)
gól: Vajda (23., 51., 60.), Zsiga (35.), Habovda (44.)

Budapest Honvéd–Debreceni VSC 0–0

Puskás Akadémia–Diósgyőri VTK 0–1 (0–1)
gól: Joannidisz (34.)

Újpest FC–MTK Budapest (II. osztály) 2–1 (1–1)
gól: Bojovic (37.), Nagy D. (67.), illetve Vass P. (39.)

 
MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

április 3., kedd
17.30 DVSC–Honvéd (M4 Sport)
 
április 4., szerda
17.30  MTK–Újpest (M4 Sport)
 
18.00 DVTK–Puskás Akadémia
 
18.00: Békéscsaba–Balmazújváros
 
Az elődöntők sorsolására az MTK–Újpest mérkőzést követően az Új Hidegkuti Nándor Stadionban kerül sor, az eseményt az M4 Sport élőben közvetíti. 

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS