Magyar Kupa: kiesett az FTC, a Videoton FC és a Haladás is

2013. december. 04., 20:26   |    

Magyar Kupa: kiesett az FTC, a Videoton FC és a Haladás is

Az Újpest hazai pályán egy góllal legyőzte a Ferencvárost a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, ezzel kiejtette a zöld-fehéreket a sorozatból. A DVTK ugyancsak 1-0-ra verte a Videoton FC-t, a Haladás egygólos előnyről bukott a Nyíregyháza elleni meccsen.

A Haladás egygólos előnyből, esélyesként várta a Nyíregyháza elleni hazai visszavágót. A vendégek meglepetésre a 28. percben megszerezték a vezetést, majd a 75. percben meg is duplázták az előnyüket. Innen a szombathelyieknek már két gólt kellett volna szerezniük a továbbjutáshoz, de végül egyet sem tudtak szerezni, így búcsúztak a sorozattól, míg a nyírségiek - egyetlen másodosztályú együttesként - várhatják a negyeddöntő sorsolását.

A Lombard Pápa is egygólos előnyben várta a Siófok elleni visszavágót, és ezen a találkozón is a vendégcsapat szerzett vezetést. A hajrában azonban kiegyenlített a Pápa, és 3-2-es összesítéssel továbbjutott a párharcból.

Az Újpest és a Ferencváros párharca 0-0-ról indult, és az első félidőben maradt is a döntetlen, pedig helyzetek adódtak mindkét oldalon, Böde Dániel kapufát is lőtt. A második félidőben már az újpestiek irányítottak, és a 71. percben, Dusan Vasiljevic fejesgóljával a vezetést is megszerezték. A Fradi nem tudott újítani, maradt az 1-0, ami a házigazda Újpest továbbjutását jelentette.

ujpest2|

A Győri ETO 2-1-es előnyt szerzett Kaposváron, ezt a 15. percben Rudolf Gergely találatával még egy góllal megtoldotta. A Rákóczi a szünet előtt egyenlített, de a második félidőben nem tudta lefaragni összesítésbeli hátrányát, sőt, a hajrában Marek Strestik góljával a győriek nyertek, és kettős győzelemmel jutottak a negyeddöntőbe.

A DVTK az idegenbeli 0-0 után már a 15. percben megszerezte a vezetést a Vidi ellen, Futács Márkó büntetőből vette be a fehérváriak kapuját. A folytatásban a miskolciak tartották egygólos előnyüket, a Videoton FC kidolgozott ugyan néhány helyzetet, de egyenlítenie nem sikerült, a DVTK 1-0-ás összesítéssel került a legjobb nyolc közé.

A Pécsi MFC a budapesti 1-1 után már egy gólnélküli döntetlennel is továbbjutott volna a Honvéd ellen, de a hajrában Miroszlav Grumics találatával megszerezte a győzelmet, és 2-1-es összesítéssel lépett tovább.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágók:

Kedd:

DVSC-Teva - Dunaújváros 2-0
Gólszerző: Máté a 24., Volas a 67. percben
Továbbjutott a DVSC 3-1-es összesítéssel

MTK Budapest - KTE-Phoenix Mecano 1-0
Gólszerző: Kanta a 63. percben
Továbbjutott az MTK 4-0-ás összesítéssel

Szerda:

Lombard Pápa-Siófok 1-1
Gólszerző: Eszlátyi a 85., ill. Pál a 47. percben
Továbbjutott a Pápa 3-2-es összesítéssel

Haladás-Nyíregyháza 0-2
Gólszerző: Kákonyi a 27., Törtei a 75. percben
Továbbjutott a Nyíregyháza 2-1-es összesítéssel

Győri ETO–Kaposvári Rákóczi FC 2–1
Gólszerző: Rudolf a 15., Strestík a 91., ill. Pavlovics a 44. percben
Továbbjutott: a Győri ETO 4–2-es összesítéssel

Pécsi MFC–Bp. Honvéd 1–0
Gólszerző: Grumics a 87. percben
Továbbjutott: a PMFC 2–1-es összesítéssel

Diósgyőri VTK–Videoton FC 1–0
G: Futács a 15. percben
Továbbjutott a DVTK 1–0-ás összesítéssel

Újpest FC - Ferencváros 1-0
Gólszerző: Vasziljevics a 71. percben
Továbbjutott az Újpest FC 1-0-ás összesítéssel

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS