Magyar Kupa: pályán az élvonalbeli csapatok

2014. augusztus. 11., 19:07   |    

Magyar Kupa: pályán az élvonalbeli csapatok

A Magyar Kupa-főtábla első fordulójának legtöbb meccsét már lejátszották, de az OTP Bank Liga csapatai kedden és szerdán lépnek pályára.

Pontosabban az NB I-es csapatok döntő többsége lép pályára kedden és szerdán, a Dunaújváros ugyanis már szombaton lejátszotta saját mérkőzését. Az élvonal egyik újonca meglepetésre 1-0-ra kikapott a nagyot küzdő Orosházától, és így máris búcsúzott a sorozattól. A harmadosztályú együttes gólszerzője a 22 éves Ferenczi Máté volt, aki az mlsz.hu-nak elárulta: előzetesen nem számítottak arra, hogy legyőzhetik élvonalbeli riválisukat.

- Felemelő érzés volt egy első osztályú ellenfél ellen győzni a Magyar Kupában. A tisztes helytállás volt a célunk a Dunaújvárossal szemben, azonban szerencsére sokkal több lett belőle, külön öröm számomra, hogy én szereztem a győztes gólt. Abban bízom, hogy a következő kupafordulóban egy megyei rangadót játszhatunk majd, egy ilyen derbi igazi futballünnep lenne. Az első forduló sikere után szeretnénk minél tovább jutni a sorozatban, de ez nagyban függ a sorsolástól is. A győzelem természetesen erőt ad a bajnokságra, igazi csapat összekovácsoló erőként hat ránk – mondta az NB III-as csapat védekező középpályása.

|(fotó: oroshazafc.gportal.hu)

A többi kiscsapat természetesen igyekszik példát venni az orosházaiakról, és esetleg kihasználni, ha NB I-es ellenfelük nem a legerősebb összeállításában lép pályára az első körben. Budaörsön az elmúlt években többször is megszorongatták a magasabb osztályú riválist a kupában, hasonlót tervez most is a harmadosztályú együttes a címvédő Újpest ellen.

- Megpróbáljuk reálisan nézni a helyzetet, nem mi vagyunk az esélyesei a párharcnak, de ettől függetlenül amióta Budaörsön vagyok, mindig szoros végeredmény született az első osztályú csapatok ellen a Magyar Kupában, szerintem most is így lesz - mondta Tüske Roland, a Budaörs korábbi élvonalbeli játékosa. - Az Újpest mint címvédő érkezik hozzánk, de mindent megteszünk a jó szereplésért, tudásunk legjavát adjuk majd. Sok nézőre és egy szoros, izgalmas meccsre számítok.

pfla|(fotó: pfla.hu)

A kupaszereplés jó esély lehet az NB I-es csapatok fiatal játékosainak arra, hogy bizonyítsák: akár bajnoki mérkőzésen, erősebb riválisok ellen is lehet rájuk számítani. A Puskás Akadémia az Andráshida otthonába látogat kedden, Benczés Miklós vezetőedző előre elárulta, hogy azokat szeretné megnézni a meccsen, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak a bajnokikon. Érdekesség, hogy a két csapat egy évvel ezelőtt is összefutott egymással a Magyar Kupában, akkor a felcsútiak 3-2-re nyertek, ezzel továbbjutottak a párharcból.

- Örülök, hogy a fiatalokra is számítanak a csapatban, remélem, a Magyar Kupában pályára léphetek, ez kitűnő lehetőség lenne arra, hogy bizonyítsak a szakmai stábnak. Nem szabad lebecsülni az ellenfelet, sokszor esnek ebbe a hibába a csapatok, ezért már a legelejétől maximálisan oda kell figyelni, meg kell szerezni minél hamarabb a vezetést, és akkor nem lehet gond – mondta Lorentz Márton a Puskás Akadémia korosztályos válogatott védője.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS