Magyar Kupa: Sajóbábonyban megvalósult egy nagy álom

2014. szeptember. 16., 16:17   |    

Magyar Kupa: Sajóbábonyban megvalósult egy nagy álom

A Magyar Kupa 3. fordulójában két megyei osztályú együttes érdekelt, mindkettő élvonalbeli ellenféllel mérkőzik meg a nyolcaddöntőbe kerülésért. A Miskolchoz közeli Sajóbábonyban megyei derbit játszanak, az ellenfél a DVTK lesz. A kiscsapatnál kívánni sem tudtak volna jobb ellenfelet.

A Borsod megyei Sajóbábonyi VSE nem panaszkodhat a szerencséjére, a Magyar Kupa országos főtáblájára való bejutás után minden sorsolás a lehető legjobban alakult a csapat számára. Az első két körben megyei osztályú együttesekkel játszott hazai pályán a bábonyi alakulat, majd miután sikerrel vette az akadályokat, a harmadik körben megkapta a megye egyetlen élvonalbeli együttesét, a DVTK-t.

- Óriási dolog, hogy a DVTK-t fogadhatjuk, nagy álmunk teljesült ezzel a sorsolással - mondta az mlsz.hu-nak Hronyecz Norbert klubelnök. - Szeretnénk, ha igazi futballünnep lenne jövő héten Sajóbábonyban, a jegyárakat sem emeljük fel a Diósgyőr elleni meccsre, bízunk benne, hogy sokan kilátogatnak a találkozóra. A sorsolás előtt azt szerettük volna, ha a DVTK-t kapjuk, nagyon örültünk, hogy teljesült a kívánságunk. A miskolci együttes nagyon közel áll a szívünkhöz, itt Sajóbábonyban mindenki Diósgyőr-szurkoló, ezért a legnagyobb megtiszteltetés lesz számunkra, hogy tétmeccsen mérhetjük össze az erőnket a piros-fehérekkel.

A sajóbábonyi elnök hozzátette: bár a csapat jól szerepel a megyei első osztályban, az utóbbi években mégis visszaesett a nézőszám a bajnoki meccseken, de talán éppen a DVTK elleni MK-meccs fordítja meg ezt a trendet. Látszik ugyanakkor remény az előrelépésre, a klub nemrégiben TAO-támogatást nyert az MLSZ-től a pálya és az öltözőépület felújítására, jövő tavaszra megújul a sporttelep. A klub jelenleg egyetlen pályával rendelkezik, ezen osztozik a felnőtt együttes az utánpótláscsapatokkal, de a tervek között szerepel egy műfüves pálya és egy új edzőpálya építése, a fejlesztések segítségével pedig néhány éven belül meg lehet célozni az NB III-ba való felkerülést is.

- Az utánpótlás fejlesztése fontos célkitűzésünk, szerencsére itt látok előrelépést. Míg néhány éve lasszóval kellett összefogdosni a gyerekeket, most, az OTP Bank Bozsik-programnak köszönhetően egyre több fiatal játszik nálunk. A csapatunkban vannak ugyan idősebb játékosok is, de ha lehetőségünk lesz rá, szeretnénk helyi fiatalokkal feltölteni a keretet, esetleg egy-egy idősebb ismert játékost csábítani az együtteshez - így Hronyecz Norbert.

Bodnár József, a csapat vezetőedzője hozzátette: igyekeztek a lehető legkomolyabban venni a kupát, és minél többet kihozni a sorozatból, a nagy cél az volt, hogy az MK-ban legtovább jutó megyei együttesek számára kiírt Amatőr Kupa döntőjében játszhasson az együttes. Ez a terv már megvalósult, miután a Magyar Kupa legjobb 32 együttese közé csupán két megyei csapat került, a Sajóbábony és a Jászapáti.

- Az álmunk az volt, hogy bejussunk az Amatőr Kupa döntőjébe. Ezt sikerült elérnünk, tavasszal a kupadöntő helyszínén léphetünk pályára a televízió nyilvánossága előtt, talán éppen a Ferencváros új stadionjában. Innentől történhet bármi, ez az idény számunkra már biztosan sikeres lesz - fogalmazott a bábonyiak vezetőedzője. .

A Sajóbábony nem először jár a legjobb 32 között a Magyar Kupában, a nyolcvanas évek végén egy alkalommal már eljutott idáig, akkor a PMSC jelentette a végállomást a sorozatban. Bodnár József szerint ezt a rekordot aligha dönti meg együttese, abban viszont reménykedik, hogy sikerülhet megnehezíteni a DVTK dolgát jövő szerdán.

- Sok minden függ attól, hogy milyen napot fogunk ki, és a DVTK mennyire kezeli komolyan a meccset, bár Tomiszlav Szivicset ismerve, nem nagyon reménykedhetünk abban, hogy a diósgyőriek félvállról veszik a találkozót. Tisztában vagyunk vele, hogy egyedül a gólkülönbség lehet kérdéses az összecsapáson, de azért szeretnénk tisztességesen helytállni, megnehezíteni ellenfelünk dolgát. Jó mentalitású labdarúgóim vannak, de mégiscsak amatőrök vagyunk, minden futballistám a munkáját félretéve, a szabadsága terhére tud részt venni a meccsen, semmilyen szempontból nincs egy súlycsoportban a két gárda. De bármi is legyen a végeredmény, mi már annak is nagyon fogunk örülni, hogy tétmérkőzést játszhatunk a DVTK ellen, tavasszal pedig ott leszünk az Amatőr Kupa döntőjében - fogalmazott a vezetőedző.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS